Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Groningen: zondagavond spelen om 20.00 uur is heel slecht idee

FC Groningen: zondagavond spelen om 20.00 uur is heel slecht idee

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen is flink wat inkomsten misgelopen door het afwerken van de thuiswedstrijd zondagavond tegen AZ (2-0). "In totaal is onze financiële schade minimaal 75.000 euro", laat algemeen directeur Wouter Gudde weten. Het duel begon om 20.00 uur.

"Het aantal verkochte losse tickets lag de helft lager dan bij de laatste thuiswedstrijd tegen FC Twente, namelijk 2.671 tegen 5.412. Een inkomstenderving van circa 49.000 euro. In vergelijking met het thuisduel met FC Twente lag de horeca-omzet zo’n 29.000 euro lager", becijfert Gudde.

FC Groningen heeft zich vanaf het begin verzet tegen het voetballen op zondagavond om 20.00 uur. Volgens de Eredivisieclub worden supportersgroepen door dit publieksonvriendelijke tijdstip uitgesloten, zoals de schoolgaande jeugd en mensen die maandag weer vroeg aan hun werkweek moeten beginnen.

Product

"Wij verkopen een product, in dit geval een seizoenkaart, waarvan de supporter geen gebruik kan maken", betoogt Gudde. "De cijfers bevestigen ons gevoel dat voetballen op zondagavond 20.00 uur een heel slecht idee is. Wij vinden deze ontwikkeling zorgwekkend en willen graag discussie voeren gebaseerd op de feiten. Hopelijk gaan ook de andere clubs de cijfers in kaart brengen en komen we tot voortschrijdende inzichten."

Het spelen van wedstrijden op zondagavond om 20.00 uur is ingevoerd in het kader van de zogenoemde veranderagenda. Clubs die ook in Europees verband actief zijn, zoals AZ, kunnen daardoor meer rust tussen hun wedstrijden krijgen. "Europese prestaties zijn in het belang van het totale Nederlandse voetbal en dus ook van FC Groningen", beaamde Gudde.

"Waartegen wij geageerd hebben, is het voorstel dat alle clubs één keer op zondagavond 20.00 uur thuis spelen. Dus los van de vraag of dit met het oog op Europese wedstrijden noodzakelijk is. Wij zien het belang van live televisieregistraties, maar dit mag in onze ogen nooit ten koste gaan van het stadionbezoek van supporters en sponsors."

Meer uit Voetbal

Brugts scoort in acht minuten drie keer voor Barcelona

BARCELONA (ANP) - Esmee Brugts heeft een belangrijke rol gespeeld bij FC Barcelona. De Oranje-international scoorde in de thuiswedstrijd tegen Eibar drie keer. Brugts had voor haar hattrick maar acht minuten nodig. Ze scoorde in de 58e, 61e en 66e minuut.

20 minuten geleden
Koploper Real Madrid verspeelt opnieuw punten in Sevilla

SEVILLA (ANP) - Real Madrid heeft opnieuw punten verspeeld in Sevilla. De koploper kwam bij Real Betis niet verder dan 1-1. Anderhalve maand geleden speelde Real bij FC Sevilla ook met 1-1 gelijk.

56 minuten geleden
Ten Hag verder in problemen na nederlaag (0-3) tegen Bournemouth

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag is met Manchester United verder in de problemen gekomen. De Engelse topclub verloor voor eigen publiek met ruime cijfers van Bournemouth: 0-3. Het betekende de tweede nederlaag in de laatste drie competitieduels. Vorige week was Newcastle United met 1-0 te sterk.

1 uur geleden
Ajax begint met Sutalo aan thuisduel met Sparta Rotterdam

AMSTERDAM (ANP) - Josip Sutalo begint om 18.45 uur met Ajax aan de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De Kroaat speelt samen met Jorrel Hato centraal in de defensie bij de thuisploeg. Ze vormen een achterhoede met Devyne Rensch, Ar'Jany Martha en doelman Diant Ramaj.

1 uur geleden
Voetbalsters Ajax geven zege uit handen bij PSV

EINDHOVEN (ANP) - De voetbalsters van Ajax hebben een zege uit handen gegeven in de uitwedstrijd tegen PSV. De landskampioen verspeelde in de slotfase een voorsprong van 1-3 (3-3).

3 uur geleden
Liverpool ontsnapt in blessuretijd bij Palace en pakt koppositie

LONDEN (ANP) - Liverpool is het gelukt om de koppositie in de Premier League te pakken. De ploeg, waar Ryan Gravenberch en Virgil van Dijk in de basis stonden, won nipt met 2-1 op bezoek bij Crystal Palace.

3 uur geleden
Voormalig Ajax-directeur Frank Kales (81) overleden

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig algemeen directeur van Ajax Frank Kales is overleden. Dat heeft de Amsterdamse club bekendgemaakt. Kales werd 81 jaar oud.

8 uur geleden