Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Groningen wint eindelijk weer eens een wedstrijd

FC Groningen wint eindelijk weer eens een wedstrijd

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen heeft eindelijk weer eens een wedstrijd in de Eredivisie gewonnen. De formatie van trainer Dennis van der Ree was zaterdagmiddag op eigen veld te sterk voor Excelsior, 3-0. Op de ranglijst naderde Groningen, een na laatste, de tegenstander daardoor tot op 3 punten.

FC Groningen had niet meer gewonnen sinds 23 oktober, toen het uitgerekend titelkandidaat PSV versloeg.

Al in de 13e minuut kwam FC Groningen op voorsprong. De Noor Johan Hove schoot binnen, na een bekeken pass van de Zweed Daleho Irandust.

Willems

Ook Elvis Manu was voor rust twee keer dreigend voor de thuisclub, maar hij vond steeds Stijn van Gassel op zijn weg. De Rotterdamse doelman greep ook goed in bij pogingen van Ricardo Pepi en voorkwam daarmee dat het betere Groningen al in de eerste helft meer afstand nam.

Enkele minuten na rust liep de thuisclub wel verder uit, net nadat Peer Koopmeiners en Lazaros Lamprou mogelijkheden voor Excelsior hadden laten liggen. Pepi speelde zichzelf vrij en rondde af, na een dieptepass van Irandust. Door Liam van Gelderen werd het 3-0. Hij scoorde na geklungel in de Rotterdamse defensie.

Jetro Willems beleefde na ruim een uur zijn debuut voor FC Groningen. De voormalige international, verdediger, werd deze week voor de rest van het seizoen gecontracteerd.

Meer uit Voetbal

Vertrekkende coach Bakker ziet bekerwinst Ajax als 'bekroning'

TILBURG (ANP) - Trainster Suzanne Bakker van Ajax zag het winnen van de KNVB-beker als een "bekroning na het harde werken van speelsters en staf in dit fantastische seizoen". De 37-jarige coach zat in Tilburg voor het laatst op de bank bij Ajax, nadat haar aflopende contract niet werd verlengd. "Ik heb zes geweldige jaren bij Ajax gehad en vanavond gaan we dit vieren", zei ze na de gewonnen finale tegen Fortuna Sittard (3-1).

5 minuten geleden
Voetbalsters Ajax winnen voor de zesde keer KNVB-beker

TILBURG (ANP) - De voetbalsters van Ajax hebben voor de zesde keer de KNVB-beker gewonnen. Het elftal van de vertrekkende trainster Suzanne Bakker was in het stadion van Willem II met 3-1 te sterk voor Fortuna Sittard. Het was de eerste keer dat er een videoscheidsrechter aanwezig was bij een wedstrijd in het Nederlandse vrouwenvoetbal.

1 uur geleden
Voetbalster Beerensteyn verlaat na twee seizoenen Juventus

TURIJN (ANP) - Voetbalster Lineth Beerensteyn verlaat Juventus. De 27-jarige Oranje-international speelde twee seizoenen in Turijn. Het is nog onbekend waar ze haar carrière gaat vervolgen.

3 uur geleden
Ophef om gedrag Monaco-speler Camara bij actie tegen homofobie

MONACO (ANP/AFP) - De Franse minister van Sport Amélie Oudéa-Castéra wil de "zwaarst mogelijke sancties" tegen Mohamed Camara en zijn club Monaco nadat de voetballer een logo tegen onder meer homofobie op zijn shirt had bedekt met tape.

4 uur geleden
Feyenoorder Ivanusec en Ajacieden Sutalo en Sosa naar EK voetbal

ZAGREB (ANP) - Feyenoord-aanvaller Luka Ivanusec en verdedigers Josip Sutalo en Borna Sosa van Ajax mogen zich opmaken voor het EK voetbal. Bondscoach Zlatko Dalic van Kroatië zette de drie spelers uit de Eredivisie op de lijst van 26 namen voor het toernooi in Duitsland.

4 uur geleden
Fagioli na schorsing van zeven maanden terug in selectie Juventus

TURIJN (ANP) - Nicolò Fagioli keert na een schorsing van zeven maanden terug in de selectie van Juventus voor de uitwedstrijd tegen Bologna van maandagavond. De 23-jarige middenvelder werd half oktober geschorst door de Italiaanse voetbalbond (FIGC) omdat hij illegale sportweddenschappen had afgesloten. Hij gokte ook op voetbalwedstrijden, maar niet op wedstrijden van zijn eigen ploeg. In Italië is het voor voetballers, net als elders in Europa, verboden om te wedden op competities in hun eigen sport.

4 uur geleden
AZ en trainer Martens maken contractverlenging officieel

ALKMAAR (ANP) - AZ-trainer Maarten Martens heeft maandag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract tot de zomer van 2026. De club uit Alkmaar meldde zondag na de laatste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht (3-3) al dat de 39-jarige Belg zou aanblijven als coach.

4 uur geleden