Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Groningen verkoopt Strand Larsen voor recordbedrag aan Celta

FC Groningen verkoopt Strand Larsen voor recordbedrag aan Celta

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen heeft Jørgen Strand Larsen toch verkocht. De club uit de Eredivisie wilde de Noorse spits eigenlijk niet laten gaan, maar ging op de laatste dag van de transferperiode alsnog akkoord met een bod van de Spaanse club Celta uit de stad Vigo. Groningen ontvangt naar verluidt 12 miljoen euro voor de 22-jarige international, een clubrecord.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus sloeg de afgelopen weken aanbiedingen van onder meer Bologna en Middlesbrough af, tot onvrede van Strand Larsen die graag wilde vertrekken. Ook Celta kreeg aanvankelijk 'nee' te horen, maar dinsdagavond kwamen de clubs alsnog tot een akkoord.

"Als dergelijke bedragen op tafel komen, moet je diverse belangen zeer goed afwegen", zegt Fledderus. "Met deze transferopbrengst kunnen wij het fundament onder de club nog sterker maken én denken wij de kans op duurzaam succes in de komende jaren te vergroten door verder te investeren óp en buiten het veld."

Groningen nam de spits twee jaar geleden over van de Noorse club Sarpsborg 08. Strand Larsen maakte 24 doelpunten in de Eredivisie en debuteerde als speler van FC Groningen ook in de nationale ploeg. De noorderlingen namen woensdagavond al de Amerikaanse aanvaller Ricardo Pepi (19) op huurbasis over van FC Augsburg, als vervanger van Strand Larsen. De Noor ondertekende bij Celta een contract tot de zomer van 2028.

Meer uit Voetbal

Jong Ajax geeft in extra tijd voorsprong weg tegen FC Eindhoven

AMSTERDAM (ANP) - Jong Ajax is er niet in geslaagd de eerste competitiezege te boeken in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers van trainer Dave Vos leken lang met 1-0 te gaan winnen van FC Eindhoven, maar de bezoekers kwamen in de extra tijd op gelijke hoogte.

7 uur geleden
Feyenoord-directeur wilde 3-0-stand Klassieker als einduitslag

HILVERSUM (ANP) - Als het aan algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord had gelegen was de 3-0-tussenstand bij de gestaakte Klassieker in Amsterdam ook de eindstand geworden. "De enige juiste uitkomst was geweest, het is 3-0. Dit is dusdanig slecht, dit is hét moment om dit een keer te doen", zei hij bij het programma Rondo op Ziggo over de incidenten die de aanleiding vormden voor het staken van de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA.

7 uur geleden
KNVB houdt vast aan datum restant Klassieker ondanks onvrede

ZEIST (ANP) - De KNVB houdt vast aan komende woensdag voor het uitspelen van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De onvrede van Ajax en FC Volendam, die oorspronkelijk tegen elkaar zouden spelen op woensdag, heeft geen invloed op het besluit. "Vanuit onze kant is woensdag definitief", zei Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de voetbalbond, over de nieuwe datum voor het restant van de Klassieker.

10 uur geleden
Ook fans Ajax tegen het verplaatsen van duel met FC Volendam

AMSTERDAM (ANP) - De supportersvereniging van Ajax wil niet dat het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord woensdagmiddag wordt uitgespeeld en dat het voor woensdagavond geplande duel met FC Volendam een andere datum krijgt.

10 uur geleden
Beslissing over keepster Oranje tegen Engeland pas dinsdag

UTRECHT (ANP) - Bondscoach Andries Jonker kan pas dinsdagmiddag beslissen wie het doel verdedigt in de wedstrijd tegen Engeland in de Nations League. Eerste keepster Daphne van Domselaar heeft volgens de bondscoach maandag meegetraind met het team. Jonker is in afwachting van de evaluatie van de medische staf. Pas dinsdag besluit hij of de keepster van Oranje inzetbaar is in de wedstrijd tegen de Engelse ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

11 uur geleden
FC Volendam niet akkoord met verplaatsen uitduel met Ajax

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam laat weten overvallen te zijn door het besluit van de KNVB om de wedstrijd Ajax - FC Volendam, die gepland stond voor woensdag 27 september, te verplaatsen. De club gaat niet akkoord met dit besluit.

12 uur geleden
Ajax is het oneens met KNVB en overweegt juridische stappen

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil woensdag niet het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Feyenoord uitspelen, maar het eerder geplande competitieduel met FC Volendam voetballen. De club verzet zich tegen de beslissing van de KNVB om het programma te wijzigen en overweegt juridische stappen.

13 uur geleden