Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Groningen speelt gelijk tegen tien spelers van FC Emmen

GRONINGEN (ANP) - Het is FC Groningen opnieuw niet gelukt een wedstrijd in de Eredivisie te winnen. De club bleef in het thuisduel met FC Emmen steken op een gelijkspel (1-1) en heeft nu al elf competitieduels op rij niet gewonnen.

De thuisploeg speelde vanaf de 73e minuut met een man meer. Uitgerekend Mike te Wierik kreeg een tweede gele kaart voor een overtreding op Daleho Irandust. De verdediger liet vorige maand zijn contract ontbinden bij FC Groningen en tekende een dag later bij Emmen.

FC Groningen heeft de laatste plaats van de ranglijst in ieder geval voor even verlaten. SC Cambuur, de nieuwe hekkensluiter, heeft 1 punt minder maar speelt zondag nog wel tegen sc Heerenveen. Emmen, de nummer 16 van de Eredivisie, houdt een voorsprong van 3 punten op FC Groningen.

Manu

Elvis Manu maakte in de 8e minuut bijna zijn eerste doelpunt voor FC Groningen maar raakte de paal. De voormalige aanvaller van Feyenoord, SC Cambuur en Excelsior kwam vorige maand op huurbasis over van de Bulgaarse club Botev Plovdiv. Vier minuten later scoorde Ricardo Pepi wel voor de thuisploeg, na een hakbal van Johan Hove (1-0).

FC Emmen had slechts twee minuten nodig voor de gelijkmaker. Miguel Araujo stond na een vrije trap van Mark Diemers helemaal vrij en scoorde beheerst met zijn linkervoet. Emmen was in de tweede helft de betere ploeg, totdat Te Wierik van het veld werd gestuurd.

Meer uit Voetbal

FC Utrecht bindt verdediger Flamingo tot medio 2027

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft de optie tot koop in het contract van de gehuurde Ryan Flamingo gelicht. De 21-jarige verdediger is nu tot medio 2027 aan de club uit de Domstad verbonden.

1 uur geleden
Spelersvakbond roept FIFA op om opzet WK voor clubteams te herzien

NYON (ANP/RTR) - De FIFA moet de nieuwe opzet voor het WK voor clubteams herzien. Dat vinden spelersvakbond FIFPro en de World Leagues Association (WLA). De wereldvoetbalbond is van plan het toernooi uit te breiden van 32 naar 36 teams, maar de volle speelkalender zou voor problemen zorgen.

2 uur geleden
Media: Oud-voetballer Babangida gewond na ongeluk, broer overleden

ABUJA (ANP) - Oud-voetballer Tijjani Babangida van Ajax is in kritieke maar stabiele toestand opgenomen in een ziekenhuis na een verkeersongeluk in zijn geboorteland Nigeria. Dat meldt de Nigeriaanse voetbalbond aan verschillende media uit dat land. Zijn broer Ibrahim heeft het ongeluk niet overleefd. De oud-speler van FC Volendam wordt vrijdag begraven.

4 uur geleden
Koopmeiners en De Roon willen met Atalanta nu ook finales winnen

BERGAMO (ANP) - Teun Koopmeiners kon zijn geluk niet op na het bereiken van de finale van de Europa League met Atalanta. De Oranje-international wil na het uitschakelen van Olympique Marseille echter meer.

10 uur geleden
Olympiakos tegenstander Fiorentina in finale Conference League

PIRAEUS (ANP) - Olympiakos is de tegenstander van Fiorentina in de finale van de Conference League. De Griekse club versloeg in de tweede halve finale Aston Villa met 2-0, nadat de club ook al de eerste wedstrijd in Birmingham had gewonnen (4-2).

12 uur geleden
Atalanta voor het eerst in clubhistorie naar Europese eindstrijd

BERGAMO (ANP) - Atalanta heeft voor het eerst in zijn bestaan een Europese eindstrijd bereikt. De Italiaanse voetbalclub versloeg Olympique Marseille in de halve finales van de Europa League met 3-0 en dat was voldoende na de 1-1 van een week eerder.

Bayer Leverkusen ten koste van AS Roma naar finale Europa League

LEVERKUSEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft zich ten koste van AS Roma geplaatst voor de finale van de Europa League. De ploeg van de Spaanse trainer Xabi Alonso speelde met 2-2 gelijk tegen de Italianen en dat was voldoende na de 2-0-zege van een week eerder in Rome.