Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Groningen profiteert met zege van puntenverlies concurrenten

FC Groningen profiteert met zege van puntenverlies concurrenten

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Willem II en Roda JC. De nummer 3 van de Keuken Kampioen Divisie verkleinde de achterstand op de ranglijst met een 3-0-zege op SC Cambuur.

Groningen heeft nog 4 punten minder dan koploper Willem II en 1 punt minder dan Roda. Willem II speelde eerder op de zaterdag gelijk bij MVV (1-1) en Roda verspeelde vrijdag 2 punten tegen De Graafschap (1-1).

Groningen, dat al sinds begin februari ongeslagen is in de eerste divisie, trok de goede lijn door tegen Cambuur. Het elftal van Dick Lukkien opende in de 23e minuut de score via Marvin Peersman. De voormalige speler van Cambuur kopte een corner van Laros Duarte bij de tweede paal binnen. Na een goede steekbal van Romano Postema schoot Thom van Bergen tien minuten later de 2-0 binnen.

Duarte was na rust met een hard schot dicht bij een derde treffer voor de thuisploeg, waarna Van Bergen een kopkans niet wist te verzilveren. Groningen eindigde de wedstrijd met tien man, na een overtreding van keeper Hidde Jurjus op de doorgebroken Milan Smit. De doelman mist daardoor volgende week de topper tegen Willem II in Tilburg. Ondanks het ondertal scoorde Groningen in de slotfase nog via Postema, 3-0.

Meer uit Voetbal

AZ strijdt tegen FC Twente voor laatste kans op derde plaats

ALKMAAR (ANP) - AZ legt zich niet neer bij een vierde eindklassering in de Eredivisie. De club uit Alkmaar wil zich zondag met een thuiszege op FC Twente volop mengen in de strijd om de derde positie, die recht geeft op deelname aan de voorronden van de Champions League.

55 minuten geleden
Trainer Van Bommel staat voor vertrek bij Antwerp

ANTWERPEN (ANP) - Trainer Mark van Bommel staat voor een vertrek bij Royal Antwerp FC. De 47-jarige oud-voetballer van PSV, FC Barcelona, Bayern München en AC Milan is na dit seizoen toe aan een nieuwe uitdaging, zo weten media uit Nederland en België.

57 minuten geleden
Afzwaaiende Van Polen in andere functie verder bij PEC Zwolle

ZWOLLE (ANP) - Bram van Polen blijft na het beëindigen van zijn actieve voetbalcarrière behouden voor PEC Zwolle. Dat laat algemeen directeur Xander Czaikowski weten op de website van de Zwollenaren.

59 minuten geleden
Verdediger Timber keert terug in selectie van Arsenal

LONDEN (ANP/DPA) - Jurriën Timber keert terug in de selectie van de hoofdmacht van Arsenal. Trainer Mikel Arteta heeft de 22-jarige verdediger opgenomen in zijn keurkorps voor het thuisduel van zaterdag met Bournemouth.

1 uur geleden
FC Volendam haalt jonge verdediger Steur terug

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam heeft voor volgend seizoen Daan Steur aan de selectie toegevoegd. De 21-jarige verdediger komt over van de amateurs van buurman RKAV Volendam en tekent voor een jaar, met een optie op een extra seizoen.

1 uur geleden
Berghuis, Brobbey en Henderson weer inzetbaar bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Steven Berghuis staat voor een rentree bij Ajax. Hij heeft afgelopen week meegetraind en is inzetbaar voor het uitduel van zondag met FC Volendam.

2 uur geleden
Clubicoon Reus verlaat na twaalf seizoenen Borussia Dortmund

DORTMUND (ANP) - Marco Reus verlaat aan het einde van dit seizoen Borussia Dortmund. De gewezen aanvoerder speelde in totaal 21 jaar voor de club. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd en dat gebeurt met wederzijdse instemming, meldt Dortmund op zijn clubsite.

2 uur geleden