Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Groningen pakt tegen FC Twente eindelijk weer punt

FC Groningen pakt tegen FC Twente eindelijk weer punt

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen heeft weer eens een punt gepakt in de Eredivisie. Na zeven achtereenvolgende nederlagen gebeurde dat uitgerekend in de thuiswedstrijd tegen FC Twente, dat meespeelt om de bovenste plaatsen. In de Euroborg werd het 1-1. FC Groningen heeft nu 1 punt meer dan SC Cambuur, dat onderaan staat.

Al na 5 minuten zette Sem Steijn FC Twente op voorsprong. De middenvelder, die de voorkeur had gekregen boven Michel Vlap, schoot raak na een voorzet van Václav Cerný. De bezoekers kregen vervolgens meer kansen. Zo schoot Virgil Misidjan net voorlangs en kopte Ricky van Wolfswinkel over.

Daarna nam de thuisclub wat meer initiatief, hetgeen leidde tot mogelijkheden voor onder anderen Daleho Irandust en Elvis Manu. Beide keren echter redde Lars Unnerstall, de uiterst betrouwbare Duitse doelman in dienst van de club uit Enschede.

Juiste plek

Ook na de hervatting bleef Groningen aandringen. Manu, de debutant die eerder in de Eredivisie onder meer speelde voor Feyenoord, was gevaarlijk met een schot. Opnieuw stond Unnerstall op de juiste plek.

In de 69e minuut werd het alsnog gelijk. Oliver Antman, de Finse nieuweling aan Groningse zijde, schoot na een voorzet van Johan Hove raak. Hij stond net enkele minuten in het veld, als vervanger van Joey Pelupessy.

Bij FC Twente viel Michal Sadílek al na iets meer dan een half uur geblesseerd uit.

Meer uit Voetbal

Coach Slot tevreden over ploeg vier dagen na bekerfinale

DEVENTER (ANP) - Feyenoord-coach Arne Slot was blij met hoe zijn ploeg had gespeeld bij Go Ahead Eagles. De Rotterdammers versloegen de club uit Deventer vier dagen na de gewonnen bekerfinale tegen NEC met 3-1.

22 minuten geleden
Van Praag voelt zich niet beschadigd na terugkeer Kroes bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Michael van Praag vindt niet dat de raad van commissarissen van Ajax gezichtsverlies heeft geleden door Alex Kroes als technisch directeur terug te laten keren bij de club uit Amsterdam. "Het zou best erg zijn als ik niet naar al die mensen zou hebben geluisterd die graag met Alex door wilden", zei de voorzitter van het toegangsorgaan na een ingelaste ledenvergadering op jeugdcomplex De Toekomst. "Dat was best slecht geweest."

51 minuten geleden
PSV kan 25e landstitel op Bevrijdingsdag behalen tegen Sparta

HEERENVEEN (ANP) - PSV wordt op z'n vroegst zondag 5 mei landskampioen. De Eindhovenaren versloegen sc Heerenveen in Friesland met 8-0, maar zagen daarna Feyenoord bij Go Ahead Eagles ook geen fout maken: 1-3.

1 uur geleden
Feyenoord stelt officiële titel PSV uit met zege bij Go Ahead

DEVENTER (ANP) - Feyenoord heeft met een zege bij Go Ahead Eagles voorkomen dat PSV zich onderweg naar huis vanuit Heerenveen al officieel kampioen mag noemen. De Rotterdammers wonnen in Deventer met 3-1 en hebben met nog drie wedstrijden te spelen de achterstand op de koploper teruggebracht naar 9 punten. Het doelsaldo van PSV is echter veel beter.

1 uur geleden
Union houdt titelkansen levend met zege bij Antwerp

ANTWERPEN (ANP) - Union blijft in de race voor de Belgische voetbaltitel. Het elftal van de Duitse trainer Alexander Blessin won met 3-0 bij Antwerp en houdt koploper Anderlecht en Club Brugge zo in het vizier. Anderlecht heeft 41 punten, Club Brugge 39 en Union 38.

1 uur geleden
Trainer Slot: geen geheim dat ik graag naar Liverpool ga

DEVENTER (ANP) - Trainer Arne Slot wil trainer van Liverpool worden. "Daar maak ik geen geheim van. Ik wil graag naar Liverpool", zei de coach van Feyenoord bij ESPN in Deventer, waar de Rotterdammers tegen Go Ahead Eagles spelen.

2 uur geleden
Veerman ziet PSV beste wedstrijd van seizoen spelen

HEERENVEEN (ANP) - Joey Veerman genoot tijdens het uitduel met sc Heerenveen van het spel van PSV. "Op de valreep persen we er nog even de beste wedstrijd van het seizoen uit", lachte de Volendammer na de zege van 8-0.

2 uur geleden