Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Groningen dreigt miljoen mis te lopen van hoofdsponsor

FC Groningen dreigt miljoen mis te lopen van hoofdsponsor

GRONINGEN (ANP) - FC Groningen vreest dit seizoen een miljoen euro mis te lopen vanwege de financiële problemen waarin hoofdsponsor Office Centre zich bevindt. De specialist in kantoorartikelen kondigde in september al aan het sponsorcontract op te zeggen, maar zou tot het einde van het seizoen 2022-2023 op het shirt van de Eredivisieclub prijken. De club meldt donderdag dat Office Centre de contractuele afspraken niet meer kan nakomen.

"Dit is heel vervelend en zorgelijk. Zowel voor FC Groningen als voor Office Centre en haar werknemers", zegt algemeen directeur Wouter Gudde op de website van FC Groningen. Office Centre is inmiddels, zo meldt FC Groningen, een zogenoemd WHOA-traject ingegaan. Daarmee worden bedrijven geholpen die door hoge schulden failliet dreigen te gaan, terwijl ze nog wel levensvatbare bedrijfsactiviteiten hebben. Door hun schulden te reorganiseren, kunnen deze bedrijven door.

De club en de sponsor hadden een contract voor onbepaalde tijd met een opzegtermijn van achttien maanden, waarbij de afloop altijd aan het einde van een seizoen zou zijn. Daarvan maakte Office Centre, hoofdsponsor sinds 2019, afgelopen najaar gebruik.

Meer uit Voetbal

Liverpool-coach Klopp verwacht extra gemotiveerd ManUnited

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Jürgen Klopp van Liverpool ziet het niet als een voordeel dat zijn elftal het al vroeg in het seizoen opneemt tegen Manchester United. De ploeg van coach Erik ten Hag verloor de eerste twee competitiewedstrijden en verkeert nu al in crisis. Manchester ontvangt Liverpool maandag.

1 uur geleden
China wil hard optreden na nieuwe signalen matchfixing in voetbal

BEIJING (ANP) - Chinese voetbalautoriteiten gaan hard optreden tegen clubs die worden verdacht van matchfixing. Dat meldden Chinese staatsmedia vrijdag.

1 uur geleden
Coach Jansen is trots op AZ na vier doelpunten tegen Gil Vicente

ALKMAAR (ANP) - Trainer Pascal Jansen heeft genoten van AZ tijdens het thuisduel met het Portugese Gil Vicente in de play-offs van de voorronden van de Conference League. "Ik ben best trots op ze", zei hij voor de camera van RTL 7. "Dit mogen we niet meer weggeven."

13 uur geleden
AZ is zo goed als zeker van plek in groepsfase Conference League

ALKMAAR (ANP) - AZ mag zich al een beetje opmaken voor een plaats in de groepsfase van de Conference League. De club uit Alkmaar won het thuisduel met het Portugese Gil Vicente in de play-offs van de voorronden met 4-0. De return is komende donderdag in Portugal.

13 uur geleden
FC Twente houdt schade bij Fiorentina (2-1) in play-offs beperkt

FLORENCE (ANP) - FC Twente heeft de eerste wedstrijd in de play-offs van de Conference League tegen Fiorentina verloren. De Enschedeërs hielden de schade beperkt tot 2-1 en zijn daardoor nog kansrijk voor het bereiken van de groepsfase. De return in een volle Grolsch Veste is volgende week donderdag.

13 uur geleden
Verdediger Schuurs verlaat Ajax voor Torino

AMSTERDAM (ANP) - Perr Schuurs verlaat Ajax voor Torino. De Italiaanse club, uitkomend in de Serie A, betaalt 9 miljoen euro voor de centrale verdediger. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 11,3 miljoen euro, meldt de club uit Amsterdam.

16 uur geleden
FC Twente met Zerrouki tegen Fiorentina

FLORENCE (ANP) - FC Twente begint de uitwedstrijd tegen Fiorentina in de play-offs van de Conference League met Ramiz Zerrouki in de basis. De middenvelder viel zondag in de met 3-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard geblesseerd uit. Zerrouki sloeg woensdag een deel van de groepstraining in het Stadio Artemio Franchi in Florence over, maar hij blijkt fit genoeg.

16 uur geleden