Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Emmen en sc Heerenveen klaar voor eventuele sneeuw

FC Emmen en sc Heerenveen klaar voor eventuele sneeuw

EMMEN/GRONINGEN (ANP) - FC Emmen, sc Heerenveen en FC Groningen kunnen komend weekend in de Eredivisie te maken krijgen met sneeuw en vorst. De clubs spelen alle drie een thuiswedstrijd en voor het het noorden van het land wordt vanaf zaterdagavond sneeuw voorspeld.

"We hebben de oranje ballen opgepompt", zegt de woordvoerder van FC Emmen, dat zaterdag tegen AZ speelt. De standaardzaken rondom mogelijke sneeuw zijn volgens hem geregeld. Zo staat een sneeuwteam klaar voor het geval het kunstgrasveld sneeuwvrij moet worden gemaakt. Hij verwacht dat het vooraf aan de wedstrijd nog wel meevalt. Als het tijdens de wedstrijd gaat sneeuwen, kunnen we er ook niet veel meer aan veranderen, vermoedt hij.

Bij sc Heerenveen doen ze er ook alles aan om het speelveld klaar te krijgen voor het duel met Vitesse van zaterdagavond en liggen de oranje ballen eveneens klaar. "Ik kijk nu naar het veld, daar ligt een groot wit zeil eroverheen en de veldverwarming staat aan", zegt de woordvoerder.

Veldverwarming

Volgens de woordvoerder van de Friezen is het eerst maar eens afwachten of en wanneer de sneeuw komt. "Met de veldverwarming is er een goede basis en we hebben een grote veldploeg met daarin ook vrijwilligers om het veld sneeuwvrij te maken", zegt hij. "Uiteindelijk is het aan de scheidsrechters te beslissen of een wedstrijd kan worden gespeeld."

FC Groningen speelt zondagmiddag tegen Feyenoord en wacht af hoe de situatie dan zal zijn. "We hebben de sneeuwploeg klaarstaan, maar we kunnen het nu nog niet inschatten", zegt de club. De veldverwarming staat aan bij FC Groningen, maar is volgens de woordvoerder ook niet opgewassen tegen heel strenge vorst. "We spelen pas zondagmiddag, eerder zondag zal er contact zijn met de KNVB."

De voetbalbond laat weten nadrukkelijk bezig te zijn met het voorspelde winterweer en met de clubs in contact te staan, maar dat er geen algehele afgelasting van de speelronde zal komen. Het wordt per wedstrijd bekeken. "Het scheelt dat we geen rekening hoeven te houden met publiek wat naar de wedstrijden komt", zegt de KNVB-woordvoerder. "Maar we letten ook op de veiligheid van spelers, staf en andere betrokkenen." Scheidsrechters worden in principe ook niet eerder naar de clubs gestuurd om het veld te keuren, de clubs hebben volgens de KNVB ook mensen in huis om daar vooraf al een inschatting van te maken.

Meer uit Voetbal

Seizoen voorbij voor geblesseerde Aboukhlal bij Toulouse

TOULOUSE (ANP) - Zakaria Aboukhlal komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie voor Toulouse. De oud-aanvaller van AZ is vorige week geblesseerd geraakt tijdens een duel met het Belgische Union.

11 minuten geleden
Doelman Neuer hervat groepstraining bij Bayern München

MÜNCHEN (ANP) - Doelman Manuel Neuer heeft de groepstraining bij Bayern München hervat. Hij brak vorig jaar december zijn rechterbeen tijdens het skiën.

1 uur geleden
FC Barcelona maakte afgelopen seizoen 304 miljoen euro winst

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft afgelopen seizoen 304 miljoen euro winst gemaakt. De kampioen van Spanje had rekening gehouden met een positief resultaat van 274 miljoen euro.

2 uur geleden
Van Praag als voorzitter in raad van commissarissen Ajax

ZEIST (ANP) - Michael van Praag gaat in de raad van commissarissen van Ajax aan de slag als voorzitter. In die functie volgt de 76-jarige bestuurder de woensdag opgestapte Pier Eringa op.

2 uur geleden
Ministerie meldt meer voetbalarrestaties in Engeland en Wales

LONDEN (ANP) - Het aantal arrestaties bij voetbalwedstrijden in Engeland en Wales heeft vorig seizoen het hoogste aantal bereikt in negen jaar tijd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken registreerde 2264 aanhoudingen. Er waren 1624 stadionverboden van kracht. Er zijn voor het eerst ook arrestaties bij wedstrijden in het vrouwenvoetbal meegenomen in de cijfers.

3 uur geleden
NCD noemt appje Ajax-commissaris in Op1-uitzending 'zorgwekkend'

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD) vindt het "zorgwekkend" dat een van de leden van de raad van commissarissen van Ajax vanwege zorgen over haar eigen veiligheid woensdag niet durfde af te reizen naar talkshow Op1. "Ik hoor dit met grote zorg aan. Dit keuren we ten strengste af", reageert NCD-voorzitter Paul Geraeds.

4 uur geleden
KNVB-directeur: gevaarlijk om regels rond staken aan te passen

ZEIST (ANP) - Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal, heeft bevestigd dat de regels rond het staken van wedstrijden niet worden aangepast. Er was behoorlijk wat ophef nadat het duel tussen Ajax en Feyenoord was gestaakt. Volgens coach Arne Slot van Feyenoord wordt hiermee competitievervalsing in de hand gewerkt. Maar de voetbalbond wil de situatie niet veranderen.

4 uur geleden