Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Barcelona vraagt werktijdverkorting aan voor spelers

FC Barcelona vraagt werktijdverkorting aan voor spelers

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona gaat werktijdverkorting voor al zijn werknemers aanvragen. Dat maakte de club bekend na een vergadering waarin het bestuur de economische impact van de coronacrisis had besproken.

"Deze aanvragen worden ingediend zodra de club alle aspecten die verband houden met deze maatregel en de effecten ervan heeft gedeeld met zowel de sportieve als de niet-sportieve werknemers", meldt de Spaanse profclub in een verklaring. "Het komt neer op werktijdverkorting, noodzakelijk door de omstandigheden en de veiligheidsmaatregelen en een korting op de vergoeding die is vastgesteld in de contracten."

Volgens Spaanse media hadden de spelers van FC Barcelona eerder deze week de plannen van voorzitter Josep Maria Bartomeu voor een salarisverlaging verworpen. Bartomeu zou toen al hebben gezegd dat hij de werktijdverkorting desnoods zonder een akkoord wilde doorvoeren.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

EK voor voetbalsters, Tour en WK's moeten wijken voor Spelen

LAUSANNE (ANP) - Het verplaatsen van de Olympische Spelen naar de zomer van 2021 heeft gevolgen voor andere grote sportevenementen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) maakte maandag bekend dat de Spelen van Tokio worden gehouden van 23 juli tot en met 8 augustus. Het grootste sportevenement ter wereld overlapt daardoor onder meer het EK voetbal voor vrouwen, de Tour de France en de WK's zwemmen en atletiek.

10 minuten geleden
Sportkoepel NOC*NSF blij met snel besluit over Spelen

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse sportkoepel NOC*NSF is blij dat nu ook duidelijk is wanneer de uitgestelde Olympische Spelen van Tokio worden gehouden. Zes dagen nadat Japan en het Internationaal Olympisch Comité (IOC) hadden besloten om het sportevenement uit te stellen vanwege het coronavirus, kwamen ze met nieuwe data naar buiten: van 23 juli tot en met 8 augustus 2021.

42 minuten geleden
Uitgestelde Olympische Spelen beginnen op 23 juli 2021

LAUSANNE (ANP) - De Olympische Spelen van Tokio beginnen volgend jaar op 23 juli. Daarmee houden het Internationaal Olympisch Comité en de Japanse organisatoren dezelfde periode aan die dit jaar was voorzien. De Spelen moesten worden uitgesteld vanwege de wereldwijde coronacrisis.

45 minuten geleden
Japans persbureau: Olympische Spelen beginnen op 23 juli 2021

TOKIO (ANP) - De uitgestelde Olympische Spelen van Tokio beginnen op 23 juli 2021. Volgens het Japanse persbureau Kyodo hebben het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en de Japanse organisatoren overeenstemming bereikt over de nieuwe datum, die nodig is omdat de Spelen van komende zomer moesten worden uitgesteld vanwege het coronavirus.

1 uur geleden
Oud-winnaar Thomas: Tour zonder fans is geen Tour

LONDEN (ANP) - Het idee de Tour de France komende zomer zonder publiek te laten plaatsvinden, wordt door oud-winnaar Geraint Thomas met weinig enthousiasme onthaald. "Zonder de fans is het gewoon niet de Tour", zei de Brit van Team Ineos, winnaar in 2018, in The Daily Telegraph. Bij het besluit de Tour ondanks de coronacrisis door te laten gaan, moet voor Thomas de gezondheid van alle betrokkenen op de eerste plaats staan.

2 uur geleden
Red Bull dacht aan bewuste besmetting van Verstappen

MILTON KEYNES (ANP) - Het Formule 1-team van Red Bull heeft even met de gedachte gespeeld om Max Verstappen en de andere coureurs die het onder contract heeft staan bewust te besmetten met het coronavirus. Het idee was dat de coureurs, jonge en gezonde mannen voor wie het virus in principe geen gevaar vormt, daarna immuun zouden zijn. Ze zouden dan in de loop van dit jaar, als het Formule 1-seizoen alsnog van start kan gaan, niet meer het risico lopen alsnog besmet te raken.

2 uur geleden
Coronacrisis krijgt rol in openingsceremonie Spelen

MILAAN (ANP/RTR) - De coronacrisis moet volgend jaar een rol spelen in de openingsceremonie van de uitgestelde Olympische Spelen. Dat zegt producer Marco Balich, de Italiaan die al vaak verantwoordelijk is geweest voor de openings- en sluitingsceremonies bij Zomer- en Winterspelen. Het virus leidde ertoe dat de Spelen komende zomer in Tokio niet doorgaan en vermoedelijk in de zomer van 2021 worden gehouden.

3 uur geleden