Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FC Barcelona overweegt tijdelijk uit te wijken naar ander stadion

FC Barcelona overweegt tijdelijk uit te wijken naar ander stadion

BARCELONA (ANP) - De Spaanse voetbalclub FC Barcelona overweegt gedurende de verbouwing van Camp Nou uit te wijken naar een ander stadion. Voorzitter Joan Laporta zegt in een interview met het clubkanaal, Barça TV, dat de Catalaanse ploeg de thuiswedstrijden mogelijk gaat afwerken in het Olympisch Stadion op de berg Montjuïc. Barcelona kan volgens Laporta tijdens de verbouwing ook in Camp Nou blijven spelen, maar dan gaan de werkzaamheden wel langer duren.

"Als we uitwijken, is 'Montjuïc' de meest haalbare en logische optie", aldus Laporta. "De andere opties zijn lastig. Het is voor één seizoen, als het goed is." Barcelona hoopt volgende maand van de gemeente de benodigde bouwvergunning te krijgen. De club kan dan op zoek gaan naar een bouwer. Laporta hoopt dat eind volgend seizoen de verbouwing van Camp Nou kan beginnen. De werkzaamheden moeten in 2025 zijn afgerond.

Het in 1957 geopende stadion biedt nu plaats aan bijna 100.000 toeschouwers. Camp Nou wordt tijdens de renovatie gemoderniseerd en uitgebreid. "Het wordt spectaculair, een architectonisch juweeltje", aldus Laporta. "Via het stadion gaan we meer inkomsten genereren." Het is de bedoeling dat het complex rond Camp Nou recreatiemogelijkheden gaat bieden voor inwoners van de stad.

De leden van Barcelona stemden eind vorig jaar in met een lening van 1,5 miljard euro om Camp Nou te renoveren en uit te breiden. Real Madrid, de grote rivaal van Barcelona, verbouwde onlangs al het Estadio Santiago Bernabéu. De Madrilenen speelden gedurende de verbouwing hun thuiswedstrijden in het kleine stadion op hun trainingscomplex. Vanwege de coronapandemie was daar geen publiek bij toegestaan.

Meer uit Voetbal

Vitesse haalt in eerste uren 250.000 euro op met crowdfunding

ARNHEM (ANP) - Voetbalclub Vitesse meldt dat de crowdfundingsactie na de eerste uren de grens van 250.000 euro is gepasseerd. De Arnhemmers begonnen de inzamelingsactie donderdag om Vitesse van de ondergang te redden.

2 uur geleden
Borussia Dortmund zeker van vijfde Duitse ticket Champions League

NYON (ANP/RTR) - Borussia Dortmund heeft zich met de zege van woensdag op Paris Saint-Germain ook meteen verzekerd van deelname aan de Champions League volgend seizoen. In de nieuwe opzet is er voor de twee landen die dit seizoen het beste presteren in Europa een extra ticket in de Champions League.

4 uur geleden
Rangnick niet naar Bayern, maar blijft bondscoach Oostenrijk

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Ralf Rangnick wordt definitief niet de nieuwe coach van Bayern München. De 65-jarige trainer blijft ook na het EK voetbal bondscoach van Oostenrijk, bevestigde de Oostenrijkse voetbalbond (ÖFB).

5 uur geleden
Borussia-coach Terzic niet verrast over sterk optreden Sancho

DORTMUND (ANP/RTR) - Borussia Dortmund-coach Edin Terzic was na de 1-0-zege tegen Paris Saint-Germain in de eerste halve finale van de Champions League niet verrast over het sterke optreden van zijn aanvaller Jadon Sancho. De coach zei dat hij de kwaliteiten van de 24-jarige aanvaller iedere dag op de training ziet.

6 uur geleden
PSG-coach Luis Enrique wil nederlaag in Parijs rechtzetten

DORTMUND (ANP/RTR) - Coach Luis Enrique van Paris Saint-Germain hoopt dat zijn ploeg de achterstand uit de eerste halve finale in de Champions League tegen Borussia Dortmund in eigen huis kan goedmaken. PSG verloor met 1-0 van Dortmund door een doelpunt van Niclas Füllkrug, maar de coach zag dat zijn ploeg veel kansen creëerde.

8 uur geleden
Verdediger Hummels knokt zich met Dortmund naar zege op PSG

DORTMUND (ANP) - Mats Hummels is tevreden met de kleine overwinning van Borussia Dortmund op Paris Saint-Germain in de halve finale van de Champions League (1-0).

16 uur geleden
Dortmund bewaart opnieuw beste spel voor Champions League

DORTMUND (ANP) - Borussia Dortmund bewaart dit seizoen het beste spel voor de Champions League. De huidige nummer 5 van de Bundesliga won ook het thuisduel met de Franse kampioen Paris Saint-Germain in de halve eindstrijd (1-0). De allesbeslissende return voor een plek in de finale staat voor komende dinsdag op het programma in Parijs.

17 uur geleden