Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'FBI moest deur Epstein-vertrouweling Maxwell openbreken'

'FBI moest deur Epstein-vertrouweling Maxwell openbreken'

NEW YORK (ANP/AFP) - Epstein-vertrouweling Ghislaine Maxwell weigerde mee te werken toen de FBI voor haar deur stond. Agenten moesten daardoor haar voordeur openbreken, zeggen aanklagers in rechtbankdocumenten.

De Amerikaanse autoriteiten arresteerden de 58-jarige Maxwell begin juli. Ze zou meisjes hebben geronseld om misbruikt te worden door haar ex-vriend, multimiljonair Jeffrey Epstein. Maxwell spreekt de beschuldigingen tegen en hoopt haar proces in vrijheid te mogen afwachten. De rechtbank behandelt dat verzoek dinsdag.

Aanklagers willen voorkomen dat Maxwell op borgtocht vrijkomt. Ze stellen dat haar gedrag doet vermoeden dat ze weer kan vluchten. Zo weigerde ze de deur te openen voor de FBI toen die haar kwam arresteren. "Ze vluchtte in plaats daarvan naar een andere ruimte en deed snel de deur achter zich dicht."

Tijdens de inval in haar woning in New Hampshire zou onder meer een telefoon zijn gevonden die in tinfolie was gewikkeld. "Kennelijk een misplaatste poging om te voorkomen dat ze ontdekt zou worden door de politie", oordelen de aanklagers, die stellen dat Maxwell bedreven lijkt te zijn in het leven op de vlucht.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Zware storm teistert oosten van VS

RALEIGH (ANP/AFP) - De storm Isaias zorgt voor grote overlast in het oosten van de Verenigde Staten. Daar viel de stroom uit bij meer dan 350.000 huishoudens en liepen straten onder water.

1 minuut geleden
Oppositie Wit-Rusland wantrouwig over 'vroeg stemmen'

MINSK (ANP/AFP/DPA/RTR) - Kiezers in Wit-Rusland kunnen vanaf dinsdag al een stem uitbrengen voor de presidentsverkiezingen van zondag. Dan hoopt de autoritaire leider Aleksandr Loekasjenko (65) weer herkozen te worden. De oppositie vreest voor fraude en roept kiezers op nog even te wachten met stemmen.

1 uur geleden
Amnesty: mensenrechtenschendingen politie VS bij racismeprotesten

NEW YORK (ANP) - De autoriteiten in de Verenigde Staten hebben zich schuldig gemaakt aan mensenrechtenschendingen bij het optreden tegen de demonstraties tegen racisme en buitensporig politiegeweld de afgelopen maanden, stelt mensenrechtenorganisatie Amnesty International in een rapport. Volgens Amnesty is er disproportioneel geweld gebruikt tegen demonstranten, medici, journalisten en waarnemers.

1 uur geleden
Polen meldt hoogste stijging coronagevallen tot dusver

WARSCHAU (ANP/RTR) - Polen heeft een recordaantal nieuwe coronabesmettingen gemeld. Bij nog eens 680 mensen is vastgesteld dat ze het besmettelijke virus hebben opgelopen. Het dodental door de epidemie steeg met 6 naar 1738.

2 uur geleden
Belgische oud-burgemeester vermoord

AALST (ANP) - Ilse Uyttersprot, wethouder en voormalig burgemeester van de Vlaamse stad Aalst, is vermoord. Huidig burgemeester Christoph D’Haese (N-VA) heeft dat gezegd tegen Belgische media. Het gaat volgens hem om een niet-politieke misdaad in de relationele sfeer. Een verdachte heeft zichzelf aangegeven bij de politie.

2 uur geleden
Miljardair Branson mogelijk volgend jaar mee met ruimteschip

MOJAVA (ANP/AFP) - Miljardair Richard Branson gaat waarschijnlijk volgend jaar mee met een ruimteschip van zijn ruimtevaartbedrijf. Virgin Galactic wil dit najaar nog bemande testvluchten uitvoeren. Als die succesvol zijn, kan Branson als passagier mee met een vlucht.

2 uur geleden
'Spaanse koning Juan Carlos in Portugal'

CASCAIS (ANP) - De Spaanse koning Juan Carlos is in Portugal neergestreken nadat hij had meegedeeld naar aanleiding van schandalen buiten Spanje te gaan wonen. Portugese media melden dat hij in Estoril is, 20 kilometer ten westen van Lissabon. Juan Carlos, die na zijn aftreden in 2014 de titel koning behield, heeft daar in de Villa Giralda ook een deel van zijn jeugd doorgebracht. Hij woonde er langere tijd voor hij in 1975 de troon besteeg.

4 uur geleden