Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FBI heeft meer dan 400 verdachten bestorming Capitool in vizier

FBI heeft meer dan 400 verdachten bestorming Capitool in vizier

WASHINGTON (ANP/DPA) - De Amerikaanse federale opsporingsdienst FBI heeft meer dan vierhonderd verdachten van het bestormen van het Capitool geïdentificeerd. Assistent-directeur Steven D'Antuono zei dat er meer dan 130 mensen zijn opgepakt.

De FBI heeft meer dan 200.000 digitale tips ontvangen over deelnemers aan de bestorming van het parlementsgebouw in Washington op 6 januari door aanhangers van Donald Trump. Veel mensen zagen familieleden of vrienden op foto's en gaven hen aan.

Bij de bestorming kwamen vijf mensen om het leven. Het gebouw moest worden ontruimd. Op het moment van de bestorming werden de stemmen van de kiesmannen geteld, waardoor Biden officieel de nieuwe president van de VS zou worden.

D'Antuono zei dat de FBI er alles aan doet om de verantwoordelijken voor de rechter te krijgen. Daar moeten zij zich dan verantwoorden voor hun daden.

De openbaar aanklager van Washington zei dinsdag dat hij verwacht dat er snel aanklachten worden ingediend tegen de bestormers. Volgens de aanklager is justitie druk bezig om bewijs te verzamelen tegen de verdachten, zodat ze kunnen worden aangeklaagd en veroordeeld.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

'Navalni naar strafkolonie ten oosten van Moskou'

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalni is overgebracht naar de regio Vladimir, op zo'n 200 kilometer ten oosten van Moskou. Daar moet hij zijn straf van 2,5 jaar in een strafkolonie uitzitten, berichten Russische media.

17 minuten geleden
Gratis sneltesten voor Britse gezinnen met schoolkinderen

LONDEN (ANP) - De Britse autoriteiten gaan gratis snelle coronatesten verstrekken aan gezinnen met schoolgaande kinderen in Engeland. Het gaat om twee testkits per week. Britten kunnen die online bestellen en vervolgens ophalen op een testlocatie, ook als niemand klachten heeft die kunnen wijzen op een coronabesmetting.

1 uur geleden
Hongaarse premier Orbán gevaccineerd met Chinees vaccin

BOEDAPEST (ANP/RTR) - De Hongaarse minister-president Viktor Orbán is ingeënt met een coronavaccin dat is ontwikkeld door de Chinese fabrikant Sinopharm, maakte de premier zondag bekend op zijn Facebookpagina. "Ingeënt", schreef Orbán bij foto's waarop te zien is dat hij een injectie krijgt en hoe een dokter de verpakking van het vaccin toont.

1 uur geleden
Duitse staten: geef meer mensen toegang tot vaccin AstraZeneca

FRANKFURT (ANP/RTR) - Leiders van meerdere Duitse deelstaten hebben opgeroepen ook jongere mensen in te enten met het coronavaccin van AstraZeneca. Dat middel blijft nu op de plank liggen. Dat komt onder meer doordat sommige Duitsers die in aanmerking komen voor het vaccin liever een ander middel willen.

1 uur geleden
Israël: Griekse tanker niet betrokken bij milieuramp

JERUZALEM (ANP/RTR/AFP) - De Griekse olietanker Minerva Helen heeft niets te maken met de milieuramp in Israël. Dat concludeerden de Israëlische autoriteiten na een inspectie van het schip, dat in een haven bij Athene lag. Een Israëlisch team had toestemming gekregen om aan boord te gaan en voerde een "grondig onderzoek" uit.

2 uur geleden
'Doden bij nieuwe protesten tegen staatsgreep Myanmar'

DAWEI (ANP/AFP) - Zeker drie mensen zijn om het leven gekomen bij nieuwe protesten tegen de staatsgreep in Myanmar. Lokale bronnen melden dat veiligheidstroepen met veel geweld ingrepen tijdens een demonstratie in de stad Dawei. Daar raakten ook minstens 20 personen gewond.

3 uur geleden
Arrestaties bij anti-lockdownprotest in Denemarken

KOPENHAGEN (ANP/DPA/AFP) - De Deense politie heeft acht arrestaties verricht bij een anti-lockdownprotest in Kopenhagen. In de hoofdstad waren volgens de autoriteiten zo'n 1200 mensen de straat opgegaan. Het ging om het eerste grote protest sinds de regering afgelopen week een gedeeltelijke versoepeling van de coronamaatregelen aankondigde. Die gaat volgens de oppositie niet ver genoeg.

4 uur geleden