Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Favoriete Swiatek in finale Roland Garros tegen Muchova

Favoriete Swiatek in finale Roland Garros tegen Muchova

PARIJS (ANP) - Tennisster Iga Swiatek staat zaterdag voor de vierde keer in de finale van een grandslamtoernooi. De als eerste geplaatste Poolse neemt het op Roland Garros op tegen de Tsjechische Karolina Muchova. Het duel begint niet voor 15.00 uur.

De 22-jarige Swiatek won de drie vorige finales, in 2020 en 2022 op Roland Garros en in 2022 op de US Open. De nummer 1 van de wereld verloor dit jaar in Parijs nog geen set en ze stond slechts 23 games af.

Voor de 26-jarige Muchova is het haar eerste grandslamfinale. De mondiale nummer 43 was in de halve eindstrijd dicht bij uitschakeling. Ze overleefde tegen de Belarussische Aryna Sabalenka één wedstrijdpunt.

Swiatek was vorig jaar in de finale op Roland Garros te sterk voor de Amerikaanse Coco Gauff. In 2020 versloeg ze Sofia Kenin uit de Verenigde Staten in de eindstrijd.

Meer uit Sport

Darter Aspinall opnieuw de beste in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Darter Nathan Aspinall heeft net als vorig jaar de Premier League-avond in Rotterdam gewonnen. De nummer 4 van de wereld versloeg in Ahoy in de finale Michael Smith, de mondiale nummer 3, met 6-4. De Engelsman benutte zijn vijfde matchdart.

54 minuten geleden
Van de Zandschulp verliest in München en valt uit top 100

MÜNCHEN (ANP) - Botic van de Zandschulp is in de tweede ronde van het ATP-toernooi van München uitgeschakeld. Hij verloor met 7-6 (0) 6-4 van de Duitser Jan-Lennard Struff. Door de nederlaag valt Van de Zandschulp uit de top 100 van de wereldranglijst.

5 uur geleden
Tennisser Griekspoor verliest eerste wedstrijd in Boekarest

BOEKAREST (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor heeft zijn eerste wedstrijd op het ATP-toernooi van Boekarest verloren. De als tweede geplaatste Nederlander moest in de Roemeense hoofdstad zijn meerdere erkennen in de Hongaar Marton Fucsovics. Het werd 7-5 6-1 voor de nummer 82 van de wereld. Griekspoor had als geplaatste speler in de eerste ronde een bye.

6 uur geleden
Eerste bergpunten van Tour de France Femmes in Nederlandse tunnel

ROTTERDAM (ANP) - De eerste bergpunten van de Tour de France Femmes zijn dit jaar te verdienen in de nieuwe Maasdeltatunnel, maakte Tourdirecteur Christian Prudhomme bekend in Rotterdam. De wielrenster die daar de meeste punten pakt, mag aan het eind van de etappe van Rotterdam naar Den Haag de bolletjestrui voor het eerst aantrekken.

7 uur geleden
Tennisster Rus zorgt voor verrassing tegen favoriete in Rouen

ROUEN (ANP) - Arantxa Rus heeft voor een verrassing gezorgd op het WTA-toernooi in Rouen. De beste tennisster van Nederland was op het gravel in Frankrijk in de tweede ronde met 6-3 1-6 6-3 te sterk voor de als eerste geplaatste Anastasija Pavljoetsjenkova uit Rusland. Pavljoetsjenkova is de nummer 22 van de wereld, Rus staat 31 plekken lager.

8 uur geleden
Carr soleert weer naar zege in koninginnenrit Ronde van de Alpen

BORGO VALSUGANA (ANP) - De Britse wielrenner Simon Carr heeft voor het tweede jaar op rij de koninginnenrit in de Ronde van de Alpen gewonnen. De renner van EF Education rondde in de vierde etappe van Laives naar Borgo Valsugana een solo van 45 kilometer succesvol af.

9 uur geleden
Pogacar 'in goede vorm' aan start Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Tadej Pogacar komt zondag vol vertrouwen aan de start van de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. "De vorm is goed, ik denk dat ik het goed kan doen. Ik kijk ernaar uit om weer een nummer op te spelden", blikte de Sloveense topfavoriet vooruit op de website van zijn ploeg UAE Team Emirates. "Luik is een van mijn favoriete wedstrijden, en ook een van de lastigste. Het is altijd mooi om daar terug te keren."

10 uur geleden