Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Favoriete inflatiegraadmeter Fed daalt naar 2,8 procent in VS

Favoriete inflatiegraadmeter Fed daalt naar 2,8 procent in VS

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Een belangrijk inflatiecijfer in de Verenigde Staten, de zogeheten Core PCE, is in februari licht gedaald. De Federal Reserve beschouwt deze kerninflatie als de belangrijkste graadmeter voor de prijsontwikkeling. Het cijfer, waarin de schommelende brandstof- en voedselprijzen niet zijn meegenomen, koelde af ten opzichte van een jaar eerder tot 2,8 procent.

De Amerikaanse centrale bank streeft in haar beleid een inflatie van 2 procent na. Het cijfer voor januari lag eerder ook op 2,8 procent, maar is nu naar boven bijgesteld tot 2,9 procent. Daarom is er sprake van een afkoeling.

Bij het laatste rentebesluit vorige week besloot de Federal Reserve de rente opnieuw onveranderd te laten. De Fed vond het niet gepast de rente te verlagen "totdat er meer vertrouwen is dat de inflatie blijvend richting de 2 procent beweegt", stond in een toelichting. Fed-voorzitter Jerome Powell noemde de inflatie in een persconferentie over het rentebesluit "nog steeds te hoog". Maar hij noemde het wel "waarschijnlijk dat de rentes ergens in dit jaar verlaagd worden".

Volgens Powell liggen de nieuwe inflatiecijfers "in lijn met wat we graag willen zien". Dat zei hij in een interview met het Amerikaanse radioprogramma Marketplace. Het inflatiecijfer waar brandstofprijzen en voedselprijzen wel zijn meegenomen liet daarentegen groei zijn, van 2,4 procent in januari tot 2,5 procent in februari. Dat hadden de beleidsmakers van de Federal Reserve al verwacht, aldus Powell. Vooral de brandstofprijzen zaten in februari in de lift.

Meer uit Financieel

Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

14 minuten geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

17 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiƫle injecties gekregen van Amazon en Samsung.

18 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

20 uur geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

22 uur geleden
Aantal sekswerkers in Duitsland blijft onder pre-coronaniveau

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het aantal geregistreerde sekswerkers in Duitsland neemt toe, maar blijft onder het niveau van voor de coronapandemie. Dat volgt uit cijfers die het Duitse statistiekbureau heeft vrijgegeven.

23 uur geleden
Wall Street sluit met winst, grote banken lager na cijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging onder meer uit naar cijfers over de Amerikaanse producentenprijzen en de kwartaalresultaten van grote Amerikaanse banken.

1 dag geleden