Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fauci: Trump moet aanhang oproepen coronavaccin te nemen

Fauci: Trump moet aanhang oproepen coronavaccin te nemen

WASHINGTON (ANP/RTR) - Anthony Fauci, de Amerikaanse autoriteit op het gebied van infectieziekten, hoopt dat ex-president Donald Trump zijn aanhang zal oproepen om zo spoedig mogelijk een coronaprik te halen.

In een enquête die vorige week werd gepubliceerd, zei ongeveer de helft van de Amerikaanse mannen die zich als Republikein identificeert niet van plan te zijn zich te laten vaccineren. Op de vraag of Trump zijn aanhangers rechtstreeks moet aanspreken, gezien de peilingen, zei Fauci in NBC's programma Meet the Press: "Ik hoop dat hij dat doet, want de cijfers uit de enquête zijn zo verontrustend."

"Dat een groot deel van een bepaalde groep mensen zich niet zou willen laten vaccineren louter uit politieke overwegingen is absoluut onzinnig. Wat is het probleem hier? Dit is een vaccin dat levensreddend zal zijn voor miljoenen mensen," zei Fauci.

Weinig waardering

In de eindfase van zijn presidentschap had Trump nog maar weinig waardering voor Fauci. Trump uitte in oktober, nadat hij drie dagen in het ziekenhuis had gelegen voor een behandeling tegen Covid-19, kritiek op Fauci door te zeggen: "Fauci is een ramp. Mensen zijn het zat om hem en al die idioten te horen."

Fauci diende onder Republikeinse en Democratische presidenten. Hij is sinds 1984 directeur van het nationale instituut voor onder meer infectieziekten en dient ook weer onder huidig president Joe Biden.

Meer uit Buitenland

Britse oud-minister van Financiën Alistair Darling (70) overleden

EDINBURGH (ANP/AFP) - De voormalige Britse minister van Financiën Alistair Darling is op 70-jarige leeftijd overleden. De Labourpoliticus zat vanaf de monsterzege van zijn partij in 1997 dertien jaar lang in kabinetten van Tony Blair en Gordon Brown. Hij overleed na een kort verblijf in het ziekenhuis, meldt zijn familie.

19 minuten geleden
Onderhandelaars hopen bestand Gaza nog twee dagen te verlengen

CAIRO (ANP/RTR) - Bemiddelaars hopen het tijdelijke bestand tussen Israël en Hamas met nog eens twee dagen te verlengen. Onderhandelaars uit Egypte en Qatar zeggen donderdag dat zo meer gevangenen vrijgelaten kunnen worden en meer humanitaire hulp Gaza binnen kan, melden Egyptische staatsmedia. Het huidige tijdelijke staakt-het-vuren werd deze donderdag op het laatste moment met een dag verlengd, waardoor het vrijdag zou aflopen.

23 minuten geleden
Ruim 1100 vrachtwagens met hulp naar Gaza sinds bestand

GAZA-STAD (ANP) - Sinds het ingaan van het staakt-het-vuren in de Gazastrook zijn 1132 vrachtwagens met humanitaire hulpgoederen het gebied binnengekomen via Egypte, meldt de Palestijnse Rode Halve Maan. De cijfers gaan over de geleverde hulp tot en met woensdag.

47 minuten geleden
Fonds dat armere landen moet helpen met klimaatschade aangenomen

DUBAI (ANP) - Het fonds dat armere, kwetsbare landen moet helpen met schade aangericht door de gevolgen van klimaatverandering is officieel aangenomen op de klimaattop in Dubai. Vorig jaar besloten landen met elkaar dat het fonds er moest komen, wat velen een "historische beslissing" noemden.

1 uur geleden
The Pogues-frontman Shane MacGowan (65) overleden

DUBLIN (ANP) - Shane MacGowan, leadzanger van de Ierse band The Pogues, is overleden. Hij stierf op 65-jarige leeftijd na een lange periode vol gezondheidsproblemen, heeft zijn vrouw Victoria Mary Clarke op sociale media bekendgemaakt. Ze schrijft dat de "liefde van haar leven" er niet meer is. De twee hadden ruim 32 jaar een relatie.

1 uur geleden
Proces verdachte in verdwijning Britse Maddie start in feburari

BRAUNSCHWEIG (ANP/DPA) - Een nieuw proces over verkrachting en seksueel misbruik door de Duitser Christan Brückner begint 16 februari in Braunschweig. De 46-jarige beklaagde is ook verdachte in de zaak rondom de verdwijning van een 3-jarig Brits meisje in mei 2007 in het zuiden van Portugal, Maddie McCann, maar dat staat los van dit proces.

1 uur geleden
Hamas eist verantwoordelijkheid op voor schietpartij Jeruzalem

JERUZALEM (ANP/AFP) - Hamas heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor een dodelijke schietpartij bij een bushalte in Jeruzalem. De groepering roept in een verklaring op tot "escalatie" en spreekt van een natuurlijke reactie op "misdaden van de bezetters in de Gazastrook en tegen kinderen in Jenin".

1 uur geleden