Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fauci: Trump moet aanhang oproepen coronavaccin te nemen

Fauci: Trump moet aanhang oproepen coronavaccin te nemen

WASHINGTON (ANP/RTR) - Anthony Fauci, de Amerikaanse autoriteit op het gebied van infectieziekten, hoopt dat ex-president Donald Trump zijn aanhang zal oproepen om zo spoedig mogelijk een coronaprik te halen.

In een enquête die vorige week werd gepubliceerd, zei ongeveer de helft van de Amerikaanse mannen die zich als Republikein identificeert niet van plan te zijn zich te laten vaccineren. Op de vraag of Trump zijn aanhangers rechtstreeks moet aanspreken, gezien de peilingen, zei Fauci in NBC's programma Meet the Press: "Ik hoop dat hij dat doet, want de cijfers uit de enquête zijn zo verontrustend."

"Dat een groot deel van een bepaalde groep mensen zich niet zou willen laten vaccineren louter uit politieke overwegingen is absoluut onzinnig. Wat is het probleem hier? Dit is een vaccin dat levensreddend zal zijn voor miljoenen mensen," zei Fauci.

Weinig waardering

In de eindfase van zijn presidentschap had Trump nog maar weinig waardering voor Fauci. Trump uitte in oktober, nadat hij drie dagen in het ziekenhuis had gelegen voor een behandeling tegen Covid-19, kritiek op Fauci door te zeggen: "Fauci is een ramp. Mensen zijn het zat om hem en al die idioten te horen."

Fauci diende onder Republikeinse en Democratische presidenten. Hij is sinds 1984 directeur van het nationale instituut voor onder meer infectieziekten en dient ook weer onder huidig president Joe Biden.

Meer uit Buitenland

VN-chef en presidenten Oekraïne en Turkije bijeen in Oekraïne

NEW YORK (ANP/AFP/DPA/RTR) - VN-chef António Guterres is donderdag in Oekraïne voor een bijeenkomst met de Oekraïense president Volodimir Zelenski en diens Turkse ambtgenoot Recep Tayyip Erdogan. De ontmoeting in het westelijke Lviv vloeit voort uit de vooralsnog geslaagde pogingen van Turkije en de VN om de voedselexport van Oekraïne door te laten gaan ondanks de oorlog. Guterres bezoekt vrijdag de havenstad Odessa.

1 uur geleden
Estland ontmantelt Sovjetmonument bevreesd voor inmenging Rusland

TALLINN (ANP/BLOOMBERG/DPA) - De autoriteiten in Estland hebben een T-34-tank en andere monumenten uit het Sovjettijdperk ontmanteld, nadat premier Kaja Kallas had gezegd dat Rusland ze gebruikte om vijandigheid in het Baltische land aan te wakkeren. De tank uit de Tweede Wereldoorlog stond in de oostelijke stad Narva, waar negen op de tien inwoners etnische Russen zijn. Velen hadden zich uitgesproken tegen de verwijdering.

1 uur geleden
Poolse brandweer haalt 100 ton dode vis uit Oder

WARSCHAU (ANP/AFP/DPA) - Honderden Poolse brandweerlieden hebben de afgelopen dagen 100 ton dode vis gehaald uit de rivier de Oder, waardoor de vrees voor een ecologische ramp is toegenomen. Vermoedelijk zijn chemicaliën de boosdoener. Ook in Duitsland zijn dode vissen uit het water gehaald.

3 uur geleden
Hoorzitting over openbaarmaking document rond huiszoeking Trump

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een Amerikaanse rechter heeft voor donderdag een hoorzitting gelast over een verzoek tot openbaarmaking van een FBI-document dat ten grondslag ligt aan de recente doorzoeking van het huis van oud-president Donald Trump in Florida. Het ministerie van Justitie wil het document vanwege de gevoeligheid niet vrijgeven, waarop media als CNN en The Washington Post naar de rechter stapten.

3 uur geleden
Verliezer verkiezingen Kenia legt zich niet neer bij uitslag

NAIROBI (ANP/AFP) - De verliezer van de presidentsverkiezingen in Kenia legt zich niet neer bij de uitslag. Oppositieleider Raila Odinga, die werd gesteund door vertrekkend president Uhuru Kenyatta, zei alle mogelijke juridische stappen te overwegen.

5 uur geleden
Rusland: Oekraïners saboteerden kerncentrale bij Russische Koersk

KOERSK/MOSKOU (ANP) - In de regio van de Russische stad Koersk zijn zes elektriciteitsmasten voor hoogspanningsleidingen van een kerncentrale opgeblazen. Volgens het Russische persbureau RIA Novosti zijn de daders 'Oekraïense saboteurs'. De acties waren op 4, 9 en 12 augustus en verstoorden de energielevering van de centrale aan een grote regio. Het is niet bekendgemaakt hoe lang de energiecentrale niet kon leveren.

5 uur geleden
Levenslang voor man die eind 2020 vijf mensen doodreed in Trier

TRIER (ANP/DPA) - De man die in december 2020 vijf mensen doodreed in de West-Duitse stad Trier, heeft levenslang gekregen. Hij is veroordeeld voor meervoudige moord en wordt naar een gesloten psychiatrische kliniek gestuurd. De rechtbank acht bewezen dat hij die dag "zoveel mogelijk mensen wilde vermoorden of verwonden".

6 uur geleden