Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fastned bouwt met Tesla groot snellaadstation in Oxford

Fastned bouwt met Tesla groot snellaadstation in Oxford

AMSTERDAM (ANP) - Snellaadbedrijf Fastned bouwt samen met autofabrikant Tesla een van de grootste snellaadstations van Europa. Dat moet in het Britse Oxford komen. Er komen 14 snelladers voor elektrische auto's plus 12 speciale superchargers van Tesla. De twee bedrijven werken voor de bouw samen met de gemeente Oxford en Pivot Power, een Britse ontwikkelaar van batterijen voor elektrische auto's.

Bij het snellaadstation kunnen in eerste instantie 10 auto's tegelijkertijd opladen. In 20 minuten zouden de auto's hun weg alweer kunnen vervolgen tot wel 300 kilometer bereik. De elektriciteit wordt uit zon en wind gehaald, deels opgewekt door een groot zonnepanelendak van het station. Het snellaadstation kan ook nog worden uitgebreid, met 4 extra snelladers.

Volgens Fastned, dat sinds 2012 snellaadinfrastructuur ontwikkelt in Europa, is de mogelijkheid tot het opladen van elektrische voertuigen in het Verenigd Koninkrijk beperkt en draagt deze zogenoemde Oxford Superhub bij aan de laadinfrastructuur van het land. Het aantal volledig elektrische auto's in het Verenigd Koninkrijk neemt daarnaast volgens Fastned snel toe.

Fastned-topman Michiel Langezaal zegt dat er nog wel "honderden dergelijke locaties" nodig zijn in het Verenigd Koninkrijk en dat het bedrijf in gesprek wil komen en blijven met landeigenaren en partners. Volgens Pivot Power, dat onderdeel is van het grotere Franse energieconcern EDF Renewables, is de Oxford Superhub de eerste van 40 locaties die het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk ontwikkelt.

Eind vorig jaar openden Fastned en Tesla al het grootste snellaadstation van Duitsland. Dat ligt in de buurt van Düsseldorf, bij het knooppunt Kreuz Hilden.

Meer uit Financieel

Duitse fabrikanten tegen strafheffingen op Chinese stekkerauto's

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitse autofabrikanten verzetten zich tegen mogelijke Europese importheffingen op elektrische auto's uit China. De Europese Commissie maakte vorig jaar bekend een onderzoek te starten naar mogelijk marktverstorende Chinese subsidies voor elektrische auto's, wat kan leiden tot strafheffingen. Maar het Duitse Verband der Automobilindustrie (VDA) vreest negatieve gevolgen als een handelsoorlog met China uitbreekt, zegt president Hildegard Müller in een interview met Die Welt.

14 uur geleden
Maersk wil dat klanten rampschip Baltimore meebetalen aan berging

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - Rederij Maersk wil dat andere bedrijven meedelen in de financiële schade na de aanvaring met een brug bij de haven van Baltimore. Het Deense concern had het schip in gebruik dat vorige maand een groot scheepvaartongeluk veroorzaakte. Nu begint het bedrijf een procedure waarmee het eigenaren van de vracht aan boord van het schip laat meebetalen aan de berging van containers.

15 uur geleden
Duits bezwaar tegen mislopen bouw Nederlandse onderzeeërs

DEN HAAG (ANP) - Het Duitse thyssenkrupp Marine Systems (tkMS) maakt bezwaar tegen de misgelopen opdracht voor de bouw van vier onderzeeërs voor Nederland. Het kabinet heeft de opdracht aan de Franse concurrent Naval gegund. Voor zover bij het ministerie bekend is, heeft alleen tkMS bezwaar gemaakt tegen het voorlopig gunningsbesluit.

16 uur geleden
Luchtvaartmaatschappijen mijden Iraans luchtruim

SYDNEY/KEULEN (ANP) - Enkele luchtvaartmaatschappijen mijden het luchtruim van Iran uit bezorgdheid over oplopende spanningen met Israël. De Australische maatschappij Qantas leidt vluchten tussen Londen en Perth om. Ook Lufthansa en dochterbedrijf Austrian Airlines kiezen andere routes die niet over Iran gaan.

19 uur geleden
VS en VK blokkeren handel in Russisch aluminium aan metaalbeurzen

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk komen met extra obstakels voor de handel in Russische metalen. Veel in Rusland geproduceerd aluminium, koper en nikkel mag niet meer worden verhandeld aan de twee grootste beurzen voor metalen ter wereld, die in Londen (LME) en Chicago (CME).

20 uur geleden
Groot CO2-opslagproject Porthos gestart met eerste boring

ROTTERDAM (ANP) - De bouw van het eerste grote CO2-transport en -opslagsysteem in Nederland, Porthos, is van start gegaan met een eerste boring onder de zeewering op de Maasvlakte. Daar moet een CO2-leiding doorheen gaan lopen.

1 dag geleden
Groot CO2-opslagproject Porthos gestart met eerste boring

ROTTERDAM (ANP) - De bouw van het eerste grote CO2-transport en -opslagsysteem in Nederland, Porthos, is van start gegaan met een eerste boring onder de zeewering op de Maasvlakte. Daar moet een CO2-leiding doorheen gaan lopen.

1 dag geleden