Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fashionweek begint in Wassenaar

Fashionweek begint in Wassenaar

WASSENAAR (ANP) - Voor het eerst in de geschiedenis begint de Amsterdam FashionWeek donderdagochtend buiten Amsterdam. Het modefestival opent om 19.00 uur in Museum Voorlinden Wassenaar, maar vindt de rest van de dagen plaats op diverse locaties in Amsterdam. Het festival is coronaproof, waarbij alle shows volgens de organisatie voldoen aan de richtlijnen van het RIVM.

"De aankomende editie van Amsterdam FashionWeek voelt als extra bijzonder", zei organisator Danie Bles eerder. "Juist in deze tijd is het belangrijk een platform te bieden aan nieuw en gevestigd talent, om creativiteit te kunnen 'vieren'."

Thema's als verbinden, verandering, diversiteit en duurzaamheid zijn een belangrijk onderdeel van het evenement, dat ook deels online te volgen is. Dit jaar komt de FashionWeek ook met een podcastserie over mode. De podcast biedt achtergrondinformatie bij het event, waardoor modefanaten ook thuis kunnen meegenieten. Het festival duurt van donderdag 17 tot en met zaterdag 19 september.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Kwart van rokers is meer gaan roken tijdens coronacrisis

AMSTERDAM (ANP) - Bijna een kwart van de rokers in Nederland is meer gaan roken tijdens de coronacrisis. Dit zegt het Trimbos-instituut, dat een onderzoek heeft laten doen onder rokers. Dat veel rokers meer zijn gaan roken is niet verrassend, omdat de coronacrisis bij veel mensen voor stress zorgt, aldus het instituut.

48 minuten geleden
CNV: Duizenden mensen krijgen geen cent ontslagvergoeding

UTRECHT (ANP) - Duizenden mensen die dit jaar zijn ontslagen, krijgen geen ontslagvergoeding, terwijl deze vergoeding wel wettelijk verplicht is. Dat stelt het CNV die een inventarisatie heeft gemaakt onder leden in diverse sectoren.

1 uur geleden
Oproep aan Den Haag voor ruimere opvang vluchtelingen Moria

DEN HAAG (ANP) - Nederland moet een eerlijk aandeel nemen in de opname van de slachtoffers van het kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. Ook moet Nederland in EU-verband humanitaire hulp geven die verder gaat dan alleen het bouwen van een tentenkamp en bijdragen aan een solide Europees migratiepact.

1 uur geleden
'Landelijke maatregelen nodig om virus onder controle te krijgen'

CORONAVIRUSDEN HAAG (ANP) - Er zullen landelijke maatregelen nodig zijn om het coronavirus weer onder controle te krijgen, zeggen deskundigen in het AD. Volgens hen hebben regionale coronamaatregelen op dit moment geen nut, gezien het aantal regio's waar het virus weer oplaait snel toeneemt.

2 uur geleden
Grote brand bij metaalbedrijf in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam is in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand ontstaan bij een oudijzerbedrijf aan de Kwadrantweg. Een schroothoop op het terrein staat in brand, meldt een brandweerwoordvoerder. De brandweer is met meerdere eenheden ter plaatse en probeert te voorkomen dat het vuur zich uitbreidt.

3 uur geleden
Samir A. voor rechter wegens verdenking financieren terrorisme

TERRORISMEROTTERDAM (ANP) - Samir A. (34) staat donderdag voor de rechtbank in Rotterdam op verdenking van het financieren van terrorisme. Het Openbaar Ministerie verdenkt A. van het geld inzamelen voor vrouwen en kinderen in IS-gebied. Sinds eind juni zit hij hiervoor vast. Samir A. is bekend als lid van de zogeheten Hofstadgroep, die eerder is veroordeeld voor terroristische activiteiten.

3 uur geleden
Opgelucht Scapino Ballet begint seizoen met hulp van rapper Dox

ROTTERDAM (ANP) - Scapino Ballet Rotterdam begint donderdag opgelucht aan een nieuw seizoen, met een voorstelling die gemaakt is samen met onder anderen rapper Dox ofwel Unorthadox. Op Prinsjesdag werd definitief dat het gezelschap toch subsidie krijgt van het Rijk.

3 uur geleden