Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Farmers Defence Force overweegt oprichting politieke partij

Farmers Defence Force overweegt oprichting politieke partij

DEN HAAG (ANP) - Farmers Defence Force (FDF) overweegt de politiek in te gaan, zegt voorman Mark van den Oever.

"Er is een leegloop geweest in Den Haag en dat is een goeie zaak. Nu is het de vraag: hoe gaan we dit in klinkende munt omzetten. We hebben verschillende ideeën over de koers van FDF op een rij gezet. En wij hebben politieke mogelijkheden gekregen", zegt Van den Oever in een vlog.

Die mogelijkheden wil de voorman van de boerenactiegroep volgende week maandag bespreken tijdens een algemene ledenvergadering in Nijkerk.

Standpunten

"Er liggen mogelijkheden open nu, iedereen kan een partij beginnen. Ik kan er verder nog geen uitspraken over doen. We gaan eerst alle opties bespreken met onze leden", zegt Van den Oever in een toelichting.

FDF vindt dat het kabinet geen perspectief biedt voor boeren bij het oplossen van de stikstofcrisis. Ook heeft de actiegroep vaak aangegeven dat gedwongen uitkoop van boerenbedrijven onacceptabel is. Landbouworganisaties vinden dat de boeren in Nederland onevenredig moeten bijdragen aan het verminderen van de stikstofuitstoot. FDF kwam eerder al met een eigen plan over hoe de stikstofuitstoot volgens de boeren het beste verminderd kan worden.

Boeren gingen de afgelopen jaren meerdere keren de straat op om te protesteren tegen het beleid van het kabinet.

Meer uit Politiek

Stichting van Laurentien mag door met toeslagenmethode

DEN HAAG (ANP) - De Stichting (Gelijk)waardig Herstel, opgericht door prinses Laurentien, mag door met het helpen van mensen die getroffen zijn door het schandaal rond de kinderopvangtoeslag. Zij heeft een akkoord gesloten met het ministerie van Financiën over de voorwaarden waaronder dat kan, meldt staatssecretaris Nora Achahbar (Toeslagen) in een brief aan de Tweede Kamer.

1 dag geleden
Dit jaar slechts 'accentverschillen' in viering van Prinsjesdag

DEN HAAG (ANP) - Dit jaar zal Prinsjesdag grotendeels doorgaan in de oude vorm, bevestigt een woordvoerder van de Eerste Kamer na berichtgeving door de NOS. Wel zijn er enkele "accentverschillen", zoals een speciaal lesprogramma door ProDemos voor scholieren.

1 dag geleden
VVD wil dat ook kabinet wegblijft bij EU-vergaderingen Hongarije

DEN HAAG (ANP) - De VVD steunt de Europese Commissie, die voorlopig alleen ambtenaren stuurt naar informele vergaderingen die Hongarije als huidig EU-voorzitter organiseert. De regeringspartij wil van premier Dick Schoof en buitenlandminister Caspar Veldkamp weten waarom Nederland zich daar niet bij aansluit.

1 dag geleden
Premier Schoof: boycot Hongaarse EU-vergadering per keer bekijken

LUXEMBURG (ANP) - De Nederlandse premier Dick Schoof wil per gelegenheid bekijken of Nederland EU-vergaderingen gaat boycotten die Hongarije organiseert.

1 dag geleden
Minister Heinen van Financiën in Brussel: Nederland blijft streng

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe Nederlandse regering blijft in Brussel op begrotingsdiscipline hameren. Dat heeft minister Eelco Heinen van Financiën in Brussel gezegd.

2 dagen geleden
NSC-Kamerlid Hertzberger: 'groot ongemak' bij coalitie met PVV

DEN HAAG (ANP) - NSC-Kamerlid Rosanne Hertzberger voelt "groot ongemak" bij de samenwerking met de PVV, schrijft ze op LinkedIn. Ze zegt daarbij ook dat ze niet de enige is in haar partij die hier zo over denkt. Ze verdedigt de keuze om met de partij van Geert Wilders in een coalitie te stappen. Maar meteen in de eerste week van het nieuwe kabinet waren volgens Hertzberger ook de "lelijke kanten van deze samenwerking" te zien.

2 dagen geleden
Kamerleden pleiten voor noodvisums voor journalisten Moscow Times

DEN HAAG (ANP) - De journalisten van de Moscow Times moeten noodvisums krijgen nu de kritische onlinekrant als "ongewenste organisatie" is aangemerkt door de Russische autoriteiten, vinden Kamerleden van D66, VVD, CDA, SP, PvdD en Volt. Zij hebben hier Kamervragen over gesteld aan de ministers Caspar Veldkamp (Buitenlandse Zaken) en Marjolein Faber (Asiel en Migratie).

2 dagen geleden