Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Farmers Defence Force eist excuses van minister Schouten

Farmers Defence Force eist excuses van minister Schouten

DEN HAAG (ANP) - Het Farmers Defence Force (FDF) bood vorige week zelf excuses aan na een harde boodschap aan andere boerenorganisaties, maar nu eist de groepering excuses van minister Carola Schouten van Landbouw. Zij zou de Nederlandse boeren "zo vaak en zo onterecht" hebben behandeld, stelt de organisatie.

FDF wil volgende week woensdag weer demonstreren in Den Haag. "Wij laten Den Haag trillen op haar grondvesten! En zijn ze bang? Ja, het gaat ze dun door de broek!", beweert voorzitter Mark van den Oever in een oproep die hij heeft gedeeld met andere boeren. Hij voegt er aan toe: "Nu gaat Den Haag op het hakblok!"

FDF had vorige week uitgehaald naar "vleesbazen en zuivelbobo's" die "als Judas de sector verraden" door buiten het Landbouw Collectief om met de minister te praten.

Op de dag na het boerenprotest is er een presentatie van een landbouworganisatie, het Mesdag Zuivelfonds. Dat heeft gekeken naar stikstofmetingen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), omdat het fonds denkt dat de metingen niet betrouwbaar zijn.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Kamer wil dat Rutte kijkt naar eigen rol in toeslagenaffaire

DEN HAAG (ANP) - Kamerleden van verschillende partijen willen dat premier Mark Rutte nadrukkelijker kijkt naar zijn eigen rol in de toeslagenaffaire. Rutte heeft, met het aftreden van zijn kabinet, dan wel verantwoordelijkheid genomen, het lijkt volgens de partijen niet volledig door te dringen dat het toeslagenschandaal zich voornamelijk voltrok toen hij in het torentje zat.

3 uur geleden
Burgemeesters buigen zich over avondklok

UTRECHT (ANP) - De 25 burgemeesters die voorzitter zijn van een veiligheidsregio buigen zich dinsdagavond in Utrecht over de vraag of in Nederland een avondklok moet gaan gelden. Het Veiligheidsberaad zou daar maandagavond al over vergaderen, maar de bijeenkomst werd een dag verschoven omdat "nog niet alle stukken beschikbaar waren die nodig zijn voor het overleg", liet een woordvoerster weten.

15 uur geleden
Van 't Wout volgt Wiebes op als minister Economische Zaken

DEN HAAG (ANP) - Bas van 't Wout volgt Eric Wiebes op als minister van Economische Zaken en Klimaat, bevestigen ingewijden na berichtgeving van de Telegraaf. Wiebes zei afgelopen vrijdag niet verder te willen als demissionair minister, nadat het kabinet aftrad vanwege het vernietigende rapport over de toeslagenaffaire.

19 uur geleden
Ploumen volgt Asscher: alleen in kabinet met linkse partij erbij

DEN HAAG (ANP) - De PvdA zal alleen in een nieuw kabinet stappen als ook een andere linkse partij daar in meedoet. Lijsttrekker in spe Lilianne Ploumen volgt daarmee de koers die haar voorganger Lodewijk Asscher al in gang had gezet, zo werd duidelijk in haar eerste presentatie aan de pers maandag in een theater in de Amsterdamse wijk Osdorp. "Ik ben hier thuis, ik woon hier om de hoek."

1 dag geleden
PvdA wil Ploumen als lijsttrekker bij Tweede Kamerverkiezingen

AMSTERDAM (ANP) - De PvdA schuift Lilianne Ploumen naar voren als lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart. Dat bevestigen ingewijden na een bericht van De Telegraaf. Ploumen (58) is vicefractievoorzitter in de Tweede Kamer en was eerder minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

1 dag geleden
PvdA presenteert nieuwe lijsttrekker, partijcongres op zaterdag

DEN HAAG (ANP) - De PvdA maakt maandag om 12.00 uur bekend wie de nieuwe lijsttrekker wordt, nu Lodewijk Asscher zich naar aanleiding van de toeslagenaffaire heeft teruggetrokken. De benoeming wordt bekrachtigd tijdens een digitaal partijcongres op zaterdag 23 januari.

1 dag geleden
Kabinet praat deze week verder over invoering avondklok

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet praat deze week verder over de invoering van een avondklok. Dat melden ingewijden na het overleg zondag in het Catshuis. Daar sprak een flink deel van het demissionaire kabinet met deskundigen.

2 dagen geleden