Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Farmers Defence Force eist excuses van minister Schouten

Farmers Defence Force eist excuses van minister Schouten

DEN HAAG (ANP) - Het Farmers Defence Force (FDF) bood vorige week zelf excuses aan na een harde boodschap aan andere boerenorganisaties, maar nu eist de groepering excuses van minister Carola Schouten van Landbouw. Zij zou de Nederlandse boeren "zo vaak en zo onterecht" hebben behandeld, stelt de organisatie.

FDF wil volgende week woensdag weer demonstreren in Den Haag. "Wij laten Den Haag trillen op haar grondvesten! En zijn ze bang? Ja, het gaat ze dun door de broek!", beweert voorzitter Mark van den Oever in een oproep die hij heeft gedeeld met andere boeren. Hij voegt er aan toe: "Nu gaat Den Haag op het hakblok!"

FDF had vorige week uitgehaald naar "vleesbazen en zuivelbobo's" die "als Judas de sector verraden" door buiten het Landbouw Collectief om met de minister te praten.

Op de dag na het boerenprotest is er een presentatie van een landbouworganisatie, het Mesdag Zuivelfonds. Dat heeft gekeken naar stikstofmetingen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), omdat het fonds denkt dat de metingen niet betrouwbaar zijn.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Parlement Noord-Macedonië ontbonden: verkiezingen op 12 april

SKOPJE (ANP/RTR) - Het parlement van Noord-Macedonië heeft zichzelf zondag ontbonden en stelde 12 april vast voor vervroegde verkiezingen. Dat is acht maanden voor het einde van de huidige zittingsperiode.

3 uur geleden
Franse minister van Volksgezondheid kandidaat burgemeester Parijs

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse minister van Volksgezondheid Agnès Buzyn stelt zich kandidaat voor het burgemeesterschap van Parijs. Ze zei zondag dat ze door de regerende partij van president Emmanuel Macron was gekozen om burgemeester van Parijs te worden.

8 uur geleden
CDA-voorman sluit FVD niet uit voor landelijke verkiezingen

DEN HAAG (ANP) - In een versplinterd politiek landschap heeft het weinig zin om allerlei partijen uit te sluiten, vindt fractievoorzitter van het CDA Pieter Heerma. De partij is dan ook niet van plan om Forum voor Democratie (FVD) uit te sluiten.

15 uur geleden
Formatiemissie Belgische minister mislukt

BRUSSEL (ANP) - De zoektocht naar een nieuwe Belgische regering lijkt nog steeds muurvast te zitten. Minister van Justitie Koen Geens moest kijken welke partijen konden samenwerken, maar heeft koning Filip gevraagd hem van zijn taken te ontheffen. Het staatshoofd heeft zijn ontslag aanvaard en gaat maandag opnieuw politieke hoofdrolspelers raadplegen, meldt het paleis.

2 dagen geleden
Nederland steunt nieuwe regels voor toetreding tot EU

DEN HAAG (ANP) - Nederland steunt de nieuwe regels die de Europese Commissie wil invoeren om het toetredingsproces tot de Europese Unie te hervormen. Nederland heeft de afgelopen maanden aangedrongen op aanpassing van de regels voor toetreding.

2 dagen geleden
Vicepremier: kabinet heeft vertrouwen van de Zeeuwen geschaad

DEN HAAG (ANP) - Met het voorgenomen besluit van het kabinet om de marinierskazerne niet naar Vlissingen te verhuizen is "het vertrouwen van de Zeeuwen geschaad". Dat zei vicepremier Hugo de Jonge. "Het is een bittere pil voor de Zeeuwen."

2 dagen geleden
Weer CDU-prominent weg om rel Thüringen

ERFURT (ANP/DPA) - De rel rond de verkiezing van een nieuwe regeringsleider in Thüringen, heeft weer de kop gekost aan een prominente partijgenoot van bondskanselier Angela Merkel. Mike Mohring kondigde zijn vertrek aan als CDU-leider in de Duitse deelstaat.

2 dagen geleden