Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Farmers Defence Force: dit is wanhoop in pure vorm

Farmers Defence Force: dit is wanhoop in pure vorm

DEN HAAG (ANP) - "Dit is wanhoop in pure vorm", zegt een woordvoerster van Farmers Defence Force (FDF) over de beelden van boze actievoerders die dinsdagavond bij het huis van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) door een politieafzetting zijn gebroken.

FDF is volgens de woordvoerster niet bij deze actie betrokken, zoals de groep naar eigen zeggen ook geen rol heeft bij andere acties tegen het stikstofbeleid van het kabinet die dezer dagen plaatsvinden. Daarmee reageert de zegsvrouw op beelden dat mensen bij het huis van de minister een shirtje dragen met FDF erop. "Iedereen kan een shirtje kopen met FDF erop, je kunt ook een shirtje kopen met Nike erop of een andere tekst."

Ze weet wel dat de wanhoop onder boeren de laatste tijd alleen maar groter is geworden en stelt dat de demonstraties het gevolg zijn van het beleid van het kabinet. "Na de mensen die te maken hebben met de schade door de gaswinning en de toeslagenaffaire worden boeren de volgende groep die slachtoffer wordt van dit kabinet."

Bij de woning van Van der Wal werd een politieauto vernield en is een giertank geleegd. Ruim twee weken geleden werd daar voor het eerst geprotesteerd. Sinds maandag staat er een bewakingspost bij de woning.

Meer uit Binnenland

Joost Klein bedankt publiek Freshtival voor liefde

ENSCHEDE (ANP) - Joost Klein heeft zondag in Enschede de bezoekers van het festival Freshtival bedankt voor hun "liefde". Hij deed dat ongeveer vijftien minuten nadat hij zijn show op het muziekevenement was begonnen. Het was zijn eerste optreden na zijn diskwalificatie bij het Eurovisie Songfestival in Zweden.

7 uur geleden
Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN (ANP) - Op verschillende plekken hebben blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor gezorgd. Zo werd een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen getroffen door de bliksem. Dit zorgde volgens spoorbeheerder ProRail voor een "onveilige situatie".

10 uur geleden
Waterschap verwacht geen problemen Limburgse beken en rivieren

MAASTRICHT (ANP) - Het Waterschap Limburg voorziet voorlopig geen problemen in de zuidelijke wateren. "De Limburgse beken en rivieren hebben de afgelopen dagen veel water verwerkt. De afvoeren van onze beken en rivieren zijn weer normaal."

13 uur geleden
Buitenlandse militair zwaargewond geraakt bij parachutesprong

DE KOOG (ANP) - Een militair uit het buitenland is zondagmiddag zwaargewond geraakt tijdens een verkeerd afgelopen parachutesprong op Texel, meldt de Koninklijke Marechaussee. Onbekend is nog uit welk land de militair precies komt en of het hier ging om een oefening of een recreatieve sprong.

14 uur geleden
Code geel in oosten en zuiden om onweersbuien met veel regen

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk leiden tot wateroverlast.

22 uur geleden
Joost Klein voor het eerst sinds songfestival weer op het podium

ENSCHEDE (ANP) - Joost Klein staat zondag voor het eerst sinds alle gebeurtenissen tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden op het podium. De 26-jarige artiest beklimt op evenementenlocatie het Rutbeek in Enschede een van de podia van het meerdaagse Freshtival Weekend.

1 dag geleden
Drie gewonden bij brand aan Hillevliet in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een uitslaande brand in een woning aan de Hillevliet in Rotterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie personen gewond geraakt, waarvan één ernstig. Het gaat om twee personen die in het brandende pand waren en een brandweerman. Deze laatste raakte lichtgewond, maar werd net als de twee bewoners naar het ziekenhuis gebracht, voor controle.

1 dag geleden