Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Farmaceut Biogen omlaag op Wall Street, Samung ontkent interesse

Farmaceut Biogen omlaag op Wall Street, Samung ontkent interesse

NEW YORK (ANP) - Biogen ging donderdag hard omlaag op de beurzen in New York. De Amerikaanse farmaceut won een dag eerder nog bijna 10 procent na berichten dat Samsung interesse zou hebben in het bedrijf. Het Zuid-Koreaanse concern sprak de geruchten over een mogelijke overname echter tegen. De stemming op Wall Street bleef verder positief na de nieuwe recordstanden van de Dow-Jonesindex en de S&P 500 een dag eerder.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,2 procent hoger op 36.574 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 4799 punten en techgraadmeter Nasdaq daalde een fractie tot 15.759 punten. Met nog twee handelsdagen te gaan koerst de Dow af op een jaarwinst van dik 19 procent. De S&P 500 en de Nasdaq stevenen af op winsten van respectievelijk bijna 28 procent en dik 22 procent in 2021. Op Wall Street wordt in tegenstelling tot de Europese beurzen op oudjaarsdag ook nog een volle dag gehandeld.

Biogen, dat vooral bekend is van middelen die werken tegen neurologische aandoeningen zoals Alzheimer, dementie, multiple sclerose en de ziekte van Parkinson, zakte 5,6 procent. Met de vermeende overname door Samsung zou een bedrag van 40 miljard dollar zijn gemoeid, omgerekend dik 35 miljard euro.

Tesla

Tesla verloor 1,7 procent. De maker van elektrische auto's roept ruim 350.000 voertuigen terug omdat de achteruitrijcamera kan worden beschadigd. Daarnaast moeten er nog eens bijna 120.000 terug naar de garage vanwege problemen met de vergrendeling van de motorkap.

Apple steeg 0,1 procent. Het technologieconcern ligt op koers om als eerste bedrijf ter wereld een marktwaarde van 3 biljoen dollar te bereiken. De koers van het aandeel moet daarvoor 182,86 dollar aantikken. In 2018 ging Apple al als eerste door de grens van 1 biljoen dollar heen en in 2020 werd het bedrijf als eerste meer dan 2 biljoen dollar waard.

Micron Technology

Micron Technology daalde 2,4 procent. De Amerikaanse chipmaker waarschuwde voor mogelijke vertraging bij leveringen als gevolg van de lockdown in de Chinese miljoenenstad Xi'an. Het bedrijf heeft een belangrijke testlocatie en assemblage-vestiging in de stad. De aankondiging van Micron volgt op soortgelijk nieuws van rivaal Samsung Electronics. Het Zuid-Koreaanse concern zei eveneens dat de productie in de Chinese stad zal worden getroffen.

De euro was 1,1320 dollar waard, tegen 1,1343 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,4 procent duurder op 76,84 dollar. Brentolie kostte een fractie minder op 79,19 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Werkgevers: eindelijk grote onderhoudsbeurt voor pensioenen

DEN HAAG (ANP) - Werkgeversorganisatie VNO-NCW is blij dat nu ook de Eerste Kamer de weg heeft vrijgemaakt voor de herziening van het pensioenstelsel waar al jaren aan wordt gewerkt. "Hiermee krijgt het pensioenstelsel eindelijk de grote onderhoudsbeurt die nodig is", zegt voorzitter Ingrid Thijssen.

8 minuten geleden
FNV: keihard aan de slag voor mensen met zware beroepen

DEN HAAG (ANP) - Nu de nieuwe Pensioenwet ook in de Eerste Kamer is aangenomen, wil FNV snel werk maken van structurele afspraken zodat mensen met zware beroepen op tijd kunnen stoppen met werken. "Als FNV gaan wij daarmee keihard aan de slag", aldus voorzitter Tuur Elzinga.

10 minuten geleden
Beleggers zoeken naar richting tijdens debat over schuldenplafond

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met een gemengd beeld de handel uitgegaan. Beleggers hielden de politiek in Washington in de gaten. Het Huis van Afgevaardigden debatteerde over de deal tussen president Joe Biden en Republikeinen over het verhogen van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. Volksvertegenwoordigers moeten dit principeakkoord nog goedkeuren.

24 minuten geleden
Theranos-oprichter Holmes begint aan celstraf om megafraude

BRYAN (ANP/AFP) - Elizabeth Holmes, de voormalig topvrouw van het Amerikaanse biotechbedrijf Theranos, heeft zich bij een gevangenis in Texas gemeld voor haar celstraf. Vorig jaar veroordeelde rechter haar tot een gevangenisstraf van elf jaar wegens grootschalige fraude bij het bloedtestbedrijf dat ze had opgericht. Ze hield beleggers lange tijd voor dat Theranos met een nieuwe testmethode snel en efficiƫnt diagnoses kon stellen, maar uiteindelijk kwam aan het licht dat het meeste werk met conventionele testapparatuur gebeurde.

1 uur geleden
Mexicanen verkopen voor 3,3 miljard euro Heineken-aandelen

MONTERREY (ANP) - Het Mexicaanse drankenbedrijf Femsa verkoopt voor 3,3 miljard euro aan aandelen in Heineken. De bierbrouwer zelf koopt een deel van die stukken.

3 uur geleden
Duitse hoofdrolspeler grote dividendfraude krijgt weer 8 jaar cel

WIESBADEN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Een Duitse spilfiguur in omvangrijke fraude met dividenden is opnieuw tot acht jaar cel veroordeeld. De rechtbank van Wiesbaden achtte de oud-belastingdienstmedewerker Hanno Berger schuldig aan verschillende vormen van belastingontwijking. Hij werd eind vorig jaar ook al in een andere belastingzaak veroordeeld tot acht jaar cel, maar ging daartegen in beroep.

3 uur geleden
Chipbedrijf ASML sterkste stijger in lagere AEX-index

AMSTERDAM (ANP) - Chipmachinefabrikant ASML was dinsdag koploper in de Amsterdamse AEX-index die in het rood is gesloten. ASML bleef profiteren van het optimisme in de chipsector over de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). De laatste tijd hebben de chipfondsen op Beursplein 5 daardoor stevige koersstijgingen laten zien.

4 uur geleden