Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fans Feyenoord begrijpen Rutte: maar begrijpt hij ons?

Fans Feyenoord begrijpen Rutte: maar begrijpt hij ons?

ROTTERDAM (ANP) - De supporters van Feyenoord begrijpen dat minister-president Mark Rutte kritiek had op de wijze waarop de coronaregels in de Kuip bij het duel met FC Twente al dan niet werden nageleefd. "Wij doen ons uiterste best om ons aan de afspraken te houden en in grote lijnen lukt dat ook", zegt Remco Ravenhorst, voorzitter van FSV De Feijenoorder. "Maar ik hoop ook dat hij begrijpt dat het moeilijk is dat de hele wedstrijd in je systeem te houden."

De woorden van de premier ('gewoon je bek houden in het stadion') verrasten Ravenhorst. "Maar we begrijpen dat hij onder grote druk staat. Het is crisis, de aantallen lopen op, dat zorgt voor een bepaalde druk. Ik was in het stadion en zag dat veel mensen er echt mee bezig waren zich aan de regels te houden. Maar dan krijgen we in de laatste minuten drie grote kansen om nog te winnen. Dat brengt emotie met zich mee. Zoiets is gewoon niet te voorkomen."

"Wij respecteren de regels", vervolgt Ravenhorst. "Hoewel toch ook heel vaak blijkt dat de kans op besmettingen buiten misschien wel meevalt. Maar de supporters willen er ook heel graag de volgende keer weer bij zijn, het liefst nog met meer. Dat realiseert iedereen zich. Toch is het ook zo dat na het opstellen van de richtlijnen voor de fans de voorzitter van het veiligheidsberaad zei dat ze niet haalbaar waren. Het is heel erg dubbel. Bovendien wordt in de protocollen gesproken van 'aanhoudend' gezang. Daarvan was bij Feyenoord echt geen sprake."

Ravenhorst: "We gaan er alles aan doen en Feyenoord heeft ook al extra maatregelen getroffen voor de volgende thuiswedstrijd. Maar voetbal is emotie en dat krijg je er niet zo maar uit. Het zit heel diep bij de mensen. Maar op de foto's lijkt het soms dat mensen dichter bij elkaar staan dan het in werkelijkheid is. En wat bij ons gebeurt, gebeurt in andere stadions ook. Feyenoord ligt nu eenmaal onder het vergrootglas. Dat is niet erg. De bereidwilligheid om het samen op te lossen is er zonder meer."

Meer uit Voetbal

Mbappé voor de vierde keer beste speler in Frankrijk

PARIJS (ANP) - De Franse vereniging van profvoetballers UNFP heeft voor de vierde keer Kylian Mbappé verkozen tot beste speler van het seizoen in de hoogste competitie Ligue 1.

58 minuten geleden
AC Milan zeker van Champions League na winst op Juventus

TURIJN (ANP) - AC Milan heeft zich verzekerd van deelname aan de Champions League van komend seizoen. In Turijn won de ploeg uit Milaan met 1-0 van Juventus.

1 uur geleden
Play-offs om Europees voetbal beginnen donderdag in Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - De play-offs om Europees voetbal beginnen donderdagavond in het Abe Lenstra-stadion, waar sc Heerenveen het opneemt tegen FC Twente. Dat duel begint om 18.45 uur. Seizoenkaarthouders van Heerenveen kunnen gratis naar binnen. Om 21.00 uur is in De Galgenwaard de aftrap bij de eerste confrontatie tussen FC Utrecht en Sparta Rotterdam.

2 uur geleden
Ajax geeft Berghuis boete na slaan van fan bij spelersbus

ENSCHEDE (ANP) - Steven Berghuis heeft van Ajax een boete gekregen, omdat hij na de nederlaag bij FC Twente (3-1) een klap uitdeelde aan een fan. Dat liet de club weten na een gesprek met de voetballer, die inmiddels spijt heeft betuigd.

3 uur geleden
FC Barcelona neemt met klinkende zege afscheid van Camp Nou

BARCELONA (ANP) - FC Barcelona heeft met een klinkende zege op Real Mallorca tijdelijk afscheid genomen van Camp Nou, het stadion dat flink verbouwd gaat worden. De Spaanse kampioen speelt komend seizoen zijn thuiswedstrijden in het Olympisch Stadion op de berg Montjuïc. Met Frenkie de Jong in de basis won Barcelona met 3-0 van Mallorca.

3 uur geleden
Mannen- en vrouwenploeg Bayern München vieren samen kampioenschap

MÜNCHEN (ANP) - De mannen- en vrouwenploeg van Bayern München hebben zondag gezamenlijk hun kampioenschap gevierd. Beide selecties werden tegelijkertijd gehuldigd op de Mariënplatz in München. Het plein in het centrum van de stad stond vol met duizenden veelal in het rood geklede supporters van Bayern.

4 uur geleden
Aanvoerder Kökcü verlaat Feyenoord als juiste club zich meldt

ROTTERDAM (ANP) - Orkun Kökcü staat open voor een vertrek bij Feyenoord. "Als de juiste club komt, dan wil ik deze zomer wel een stap maken", zei hij na de nederlaag tegen Vitesse (0-1).

5 uur geleden