Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fans Feyenoord begrijpen Rutte: maar begrijpt hij ons?

Fans Feyenoord begrijpen Rutte: maar begrijpt hij ons?

ROTTERDAM (ANP) - De supporters van Feyenoord begrijpen dat minister-president Mark Rutte kritiek had op de wijze waarop de coronaregels in de Kuip bij het duel met FC Twente al dan niet werden nageleefd. "Wij doen ons uiterste best om ons aan de afspraken te houden en in grote lijnen lukt dat ook", zegt Remco Ravenhorst, voorzitter van FSV De Feijenoorder. "Maar ik hoop ook dat hij begrijpt dat het moeilijk is dat de hele wedstrijd in je systeem te houden."

De woorden van de premier ('gewoon je bek houden in het stadion') verrasten Ravenhorst. "Maar we begrijpen dat hij onder grote druk staat. Het is crisis, de aantallen lopen op, dat zorgt voor een bepaalde druk. Ik was in het stadion en zag dat veel mensen er echt mee bezig waren zich aan de regels te houden. Maar dan krijgen we in de laatste minuten drie grote kansen om nog te winnen. Dat brengt emotie met zich mee. Zoiets is gewoon niet te voorkomen."

"Wij respecteren de regels", vervolgt Ravenhorst. "Hoewel toch ook heel vaak blijkt dat de kans op besmettingen buiten misschien wel meevalt. Maar de supporters willen er ook heel graag de volgende keer weer bij zijn, het liefst nog met meer. Dat realiseert iedereen zich. Toch is het ook zo dat na het opstellen van de richtlijnen voor de fans de voorzitter van het veiligheidsberaad zei dat ze niet haalbaar waren. Het is heel erg dubbel. Bovendien wordt in de protocollen gesproken van 'aanhoudend' gezang. Daarvan was bij Feyenoord echt geen sprake."

Ravenhorst: "We gaan er alles aan doen en Feyenoord heeft ook al extra maatregelen getroffen voor de volgende thuiswedstrijd. Maar voetbal is emotie en dat krijg je er niet zo maar uit. Het zit heel diep bij de mensen. Maar op de foto's lijkt het soms dat mensen dichter bij elkaar staan dan het in werkelijkheid is. En wat bij ons gebeurt, gebeurt in andere stadions ook. Feyenoord ligt nu eenmaal onder het vergrootglas. Dat is niet erg. De bereidwilligheid om het samen op te lossen is er zonder meer."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Voetbal

Trainer Magath verlaat Hertha BSC ondanks lijfsbehoud

HAMBURG (ANP) - Trainer Felix Magath heeft kort nadat hij Hertha BSC in de Bundesliga heeft gehouden aangekondigd dat hij de club verlaat. "Het project is afgerond", zei de 68-jarige trainer nadat de Berlijnse club zich door een 2-0-zege op Hamburger SV handhaafde in de hoogste klasse in Duitsland.

7 uur geleden
Manchester kleurt lichtblauw met bustour van kampioenen City

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester City heeft zijn vierde landstitel in vijf jaar met de supporters gevierd met een bustour door de stad. Voor het eerst sinds de coronapandemie konden de fans feestvieren met hun ploeg, die zondag door een 3-2-overwinning op Aston Villa de titel prolongeerde.

8 uur geleden
Gilissen vertrekt als technisch directeur van Heracles Almelo

ALMELO (ANP) - Technisch directeur Tim Gilissen vertrekt per direct bij Heracles Almelo. De 39-jarige oud-voetballer verlaat in goed overleg met het bestuur de gedegradeerde club uit Almelo. Gilissen was sinds 2019 als lid van de tweehoofdige directie verantwoordelijk voor de sportieve prestaties van de club.

8 uur geleden
FC Twente legt Poolse doelman Tyton vast

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft voor de komende seizoenen Przemyslaw Tyton in huis gehaald. De 35-jarige Poolse doelman stond de afgelopen maanden onder contract bij Ajax. Hij komt transfervrij over naar FC Twente, waar hij een contract voor twee seizoenen heeft ondertekend. Daarin is een optie voor nog een jaar opgenomen.

12 uur geleden
FIFA verwacht dat WK voetbal in Qatar 5 miljard kijkers trekt

DAVOS (ANP/BELGA) - Wereldvoetbalbond FIFA heeft hoge verwachtingen van het wereldkampioenschap voetbal, dat eind dit jaar in Qatar wordt gehouden. Voorzitter Gianni Infantino denkt dat het toernooi vijf miljard toeschouwers trekt, in stadions, op pleinen met grote schermen en in de huiskamer bij de televisie.

13 uur geleden
RKC Waalwijk legt Felida vast voor komende seizoenen

WAALWIJK (ANP) - RKC Waalwijk heeft Kevin Felida voor de komende seizoenen vastgelegd. De 22-jarige middenvelder komt transfervrij over van FC Den Bosch. Hij heeft een akkoord bereikt over een contract tot medio 2025.

13 uur geleden
Mbappé gaat zich niet met het beleid van PSG bemoeien

PARIJS (ANP) - Kylian Mbappé gaat zich de komende jaren niet met het beleid van Paris Saint-Germain bemoeien. Dat zei de Franse sterspeler in een toelichting op zijn contractverlenging bij de Franse topclub. "Ik ben voetballer en ben in die rol onderdeel van het elftal. Niet meer en niet minder. Met transfers of andere zaken ga ik me niet bezighouden. Ik ben niet aangenomen als manager."

14 uur geleden