Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Famke Louise wilde aandacht kabinet met #Ikdoenietmeermee

Famke Louise wilde aandacht kabinet met #Ikdoenietmeermee

AMSTERDAM (ANP) - Vlogger Famke Louise bedoelde haar oproep #Ikdoenietmeermee niet zoals ze hem maandagavond op sociale media uitsprak. Zij wil haar volgers niet oproepen om de coronaregels van de overheid niet meer te volgen, zoals zij wel zei in haar filmpje. Zij wil graag dat het kabinet meer medeleven toont naar de jongeren die niet meer kunnen doen wat zij willen en naar de mensen die zich zorgen maken. "Ik weet niet of ik deze hashtag opnieuw weer zou gebruiken, maar ik vraag me af of ik hetzelfde had bereikt als ik een andere hashtag had gebruikt", zei Famke Louise dinsdagavond in het tv-programma Jinek over de actie #Ikdoenietmeermee.

Zij en ook andere BN'ers als Gers Pardoel, Bizzey, Brace en dj Mental Theo voeren onder die hashtag actie tegen coronamaatregelen. Maandag en dinsdag ontstond er naar aanleiding van die hashtag verontwaardiging in de maatschappij. De actie is, zo bleek dinsdag, een initiatief van Willem Engel van actiegroep Viruswaarheid die de maatregelen van de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan in twijfel trekt.

"Ik heb superveel respect voor corona", zei de YouTubester, die ruim een miljoen volgers heeft, desgevraagd. "Voor de doden en de zorg en mensen die dierbaren verloren zijn." Ze stelt dat het haar "gaat om de maatschappij. Mensen kunnen niet meer hun ding doen, mensen raken hun baan kwijt, de entertainmentindustrie ligt op zijn gat. Ik vind dat kabinet hier niet genoeg rekening mee houdt. Het is groter dan mensen denken, er moet meer aandacht voor zijn. Blijkbaar moet je zo'n hashtag gebruiken om de aandacht te krijgen. "

Aan tafel zat ook de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, Diederik Gommers. Hij nodigde Famke Louise uit om over de kwestie in gesprek te gaan. Famke Louise wilde dat doen, zo zei ze.

Zanger/acteur Tim Douwsma, die ook aan die actie meedoet, erkende eerder op de avond bij RTL Boulevard dat de activisten een andere hashtag hadden moeten gebruiken. "De hashtag was niet goed gekozen", zei hij. "Dat was niet wat we bedoelden. Ik ben gewoon kritisch. We hebben veel vragen. En we ontkennen corona vooral niet." Bij Op1 herhaalde hij dat. "De hashtag is misschien ongelukkig uitgevallen. We hebben wel ongelofelijk veel aandacht gecreëerd."

Meer uit Binnenland

Burgemeester Bruls over intocht Vierdaagse: uitstekende sfeer

NIJMEGEN (ANP) - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen is erg tevreden met het verloop van de laatste dag van de Vierdaagse. Hij spreekt van een vlekkeloze intocht. "De sfeer is uitstekend", zegt Bruls, terwijl hij wandelaars aanmoedigt tijdens hun laatste meters over de Via Gladiola.

7 minuten geleden
KLM noemt storing zo goed als opgelost, vreest meer annuleringen

AMSTERDAM (ANP) - Bij KLM is de computerstoring zo goed als opgelost, waardoor het verkeer van en naar Schiphol wordt hervat. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij, nadat door de storing veel vluchten waren vertraagd en geannuleerd. Maar de dienstregeling is dusdanig verstoord dat KLM waarschuwt voor meer mogelijke annuleringen dit weekend.

16 minuten geleden
Waterschap Limburg telt honderden verboden sleuven op boerenland

ROERMOND (ANP) - Limburgse boeren hebben massaal sleuven gegraven om het regenwater op hun land af te voeren naar naastgelegen beken. Het is verboden zulke afwateringskanalen aan te leggen, maar volgens het Waterschap Limburg zijn er na de vele regenval van de afgelopen maanden vele honderden gegraven. "We komen dit normaal ook wel tegen, maar niet in deze omvang", aldus een woordvoerster.

22 minuten geleden
Systemen op Schiphol worden weer opgestart

SCHIPHOL (ANP) - De systemen op Schiphol worden weer opgestart. Een wereldwijde computerstoring heeft ook grote impact op vluchten van en naar de luchthaven. "Samen met luchtvaartmaatschappijen werken we hard om alle reizigers zo snel mogelijk op de plek van hun bestemming te krijgen. We raden reizigers aan om contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij en hun actuele vluchtinformatie in de gaten te houden", schrijft Schiphol in een verklaring.

1 uur geleden
Hof Marengo schuift deel beslissingen kroongetuige voor zich uit

SCHIPHOL (ANP) - Het gerechtshof in het omvangrijke liquidatieproces Marengo beslist op een later moment of het de Hoge Raad om een algemeen oordeel vraagt over het gebruik van verklaringen van kroongetuigen. Dat verzoek was gedaan door de advocaten van hoofdverdachte Saïd R. De verdenkingen tegen hem en medeverdachten in dit proces steunen zwaar op de belastende verklaringen van kroongetuige Nabil B. Het hof verwacht hierover eind september te beslissen, dan gaat Marengo verder met opnieuw een reeks voorbereidende zittingen.

1 uur geleden
Bussen in Almere en provincie Utrecht gaan weer rijden

DEVENTER (ANP) - De bussen van vervoerder Keolis Nederland gaan weer rijden. Het bedrijf werd vrijdagochtend getroffen door de wereldwijde computerstoring, waardoor het busvervoer in Almere en omgeving en in grote delen van de provincie Utrecht stil kwam te liggen.

2 uur geleden
Eritreeërs veroordeeld tot 4 tot 12 maanden cel voor rellen

DEN HAAG (ANP) - Een groep Eritreeërs is vrijdag veroordeeld tot celstraffen van 4 tot 12 maanden, waarvan 2 tot 4 maanden voorwaardelijk, voor het relschoppen rond zalencentrum Opera aan de Fruitweg in Den Haag in februari van dit jaar. Daarbij raakten tientallen agenten gewond en werd voor ruim 700.000 euro schade aangericht.

2 uur geleden