Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Familie vraagt om mausoleum voor Maradona

Familie vraagt om mausoleum voor Maradona

BUENOS AIRES (ANP) - De familie van Diego Maradona heeft de autoriteiten van Buenos Aires opgeroepen de stoffelijke resten van de voormalige Argentijnse wereldster in het voetbal in een mausoleum onder te brengen. Het verzoek vond plaats op de dag dat Maradona een jaar was overleden.

Het was een van de laatste wensen van de vedette, aldus de familie. Een plek waar de fans hem kunnen herdenken. "Het moet een plek zijn aan de rand van de rivier en nabij de natuur. Zo heeft hij het gewild. Laat dit de dag zijn waarop we beginnen met dit initiatief vorm te geven."

De autoriteiten hebben nog niet gereageerd. Donderdag herdachten fans wereldwijd dat Maradona een jaar geleden overleed.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Paus: Europa ontduikt verantwoordelijkheid in migrantencrisis

ATHENE (AFP/DPA/ANP) - Als het gaat om het opnemen van migranten, zou Europa een "motor van solidariteit" moeten zijn. In plaats daarvan is Europa "geblokkeerd en ongecoördineerd, verscheurd door nationalistisch egoïsme" en wordt er tijd gerekt, zei paus Franciscus tijdens een gesprek met politieke en diplomatieke autoriteiten in Athene.

4 uur geleden
Dode bij uitbarsting vulkaan Semeru op Java

JAKARTA (ANP/RTR/DPA) - Bij een nieuwe uitbarsting van de actieve vulkaan Semeru op het Indonesische eiland Java is zaterdag zeker één dode gevallen. Meer dan veertig mensen hebben brandwonden opgelopen, zeggen de plaatselijke autoriteiten. Door de eruptie worden lava en grote wolken as uitgestoten. Omwonenden zijn op de vlucht geslagen.

4 uur geleden
Merkel roept in laatste video op tot solidariteit tegen corona

BERLIJN (DPA/ANP) - De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft in haar laatste wekelijkse videoboodschap opgeroepen tot solidariteit en vaccinaties in de strijd tegen het coronavirus. Ze wordt volgende week naar verwachting opgevolgd na zestien jaar het land te hebben geleid.

4 uur geleden
Kremlin: Poetin heeft dinsdag gesprek met Biden over Oekraïne

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin heeft dinsdag een overleg met zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden, bevestigt het Kremlin zaterdag. De staatshoofden spreken elkaar over de opgelopen spanningen rond Oekraïne. Rusland zou zich klaarmaken om begin volgend jaar de buurstaat binnen te vallen, maar Moskou ontkent dat er plannen zijn voor een aanval.

6 uur geleden
Cookeilanden melden eerste besmetting met coronavirus

AVARUA (ANP/AFP) - De Cookeilanden hebben zaterdag hun eerste coronabesmetting gemeld. De kleine eilandnatie in de Grote Oceaan was een van de laatste landen op de wereld waar het coronavirus nog niet was waargenomen.

6 uur geleden
Voortvluchtige ouders van schoolschutter Michigan opgepakt

OXFORD (ANP/AFP/RTR) - De ouders van de schoolschutter in de Amerikaanse staat Michigan zijn zaterdag aangehouden nadat ze als voortvluchtigen waren aangemerkt. James en Jennifer Crumbley worden verdacht van dood door schuld.

7 uur geleden
Mexicaanse autoriteiten halen 210 migranten uit vrachtwagen

MEXICO-STAD (ANP/DPA) - De Mexicaanse autoriteiten hebben 210 migranten uit een vrachtwagen gehaald. In de laadruimte zaten volwassenen en kinderen van verschillende nationaliteiten. De bestuurder is aangehouden, meldt immigratiedienst INM.

7 uur geleden