Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Familie van slachtoffers ongeluk A1: volledig uit lood geslagen

Familie van slachtoffers ongeluk A1: volledig uit lood geslagen

HILVERSUM (ANP) - De familie van de twee meisjes die zaterdag om het leven kwamen bij een ongeluk met een spookrijder op de A1 is "volledig uit het lood geslagen". Dat zeggen ze in een verklaring die is verspreid door de organisatie Namens de Familie. "Het behoeft geen betoog dat er simpelweg geen woorden zijn te vinden om ons verdriet te beschrijven."

Bij het ongeluk op de A1 kwamen zaterdagavond twee zussen van 12 en 14 jaar uit Hilversum om het leven. Hun ouders raakten zwaargewond.

De familie laat weten in de afgelopen dagen "veel liefde, steun en waardering" te hebben ontvangen van onder meer de school van de meisjes, de werkgevers van de ouders, de politie en de burgemeester van Hilversum. De naasten zeggen alles op alles te willen zetten om de twee meisjes een waardig afscheid te geven. "Daarnaast gaan onze zorgen uit naar onze dochter, zus en schoonzus Roelien en schoonzoon, broer en zwager Luuc. Zij hebben alle mogelijke steun nodig in deze onwerkelijke tijd."

Ouders

Over de toestand van de ouders is niets bekendgemaakt. De familie zegt over hun medische situatie geen nadere mededelingen te doen, behalve als daar aanleiding voor is. Ook vraagt de familie media om met terughoudendheid en met respect voor de privacy van de familie over de zaak te berichten en om geen foto's van de twee meisjes te publiceren.

Namens de Familie is onderdeel van Slachtofferhulp Nederland en staat slachtoffers en nabestaanden bij die door een zeer nare gebeurtenis of persoonlijke calamiteit onderdeel zijn geworden van het nieuws.

Meer uit Binnenland

Advies: handhaaf veroordelingen voor moord advocaat Wiersum

DEN HAAG (ANP) - De veroordelingen van twee uitvoerders van de moord op advocaat Derk Wiersum kunnen in stand blijven. Dat adviseert de procureur-generaal (PG) dinsdag aan de Hoge Raad. De mannen zijn door het gerechtshof Amsterdam in hoger beroep veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf.

24 minuten geleden
Schoonfamilie houdt vast aan onschuld in Marumse zwembadmoord

LEEUWARDEN (ANP) - De veroordeelde schoonfamilie van de vermoorde Jan Elzinga (40) zegt nogmaals geen enkele betrokkenheid te hebben bij zijn dood. Dat stelden zij op de tweede dag van het hoger beroep van de zogenoemde Marumse zwembadmoord.

29 minuten geleden
Ook in buitenland veel aandacht voor veroordeling 'kingpin' Taghi

AMSTERDAM (ANP) - De veroordeling van Ridouan Taghi en zijn medeverdachten in liquidatieproces Marengo krijgt ook buiten Nederland veel aandacht. Media in België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk berichten over de levenslange gevangenisstraf die de 'drug kingpin' uit Nederland krijgt opgelegd.

32 minuten geleden
Arriva denkt dat treinreis in Nederland goedkoper kan

HEERENVEEN (ANP) - Als de NS de prijzen van treinkaartjes volgend jaar flink zou verhogen, betekent dit niet automatisch dat treinen met Arriva dan eveneens flink duurder wordt. De op een na grootste spoorvervoerder in Nederland ziet daarnaast kansen om treinreizen op termijn goedkoper te maken.

47 minuten geleden
Advocaat kroongetuige: op lagere straf gehoopt

AMSTERDAM (ANP) - De advocaat van kroongetuige Nabil B. had de door de rechtbank opgelegde straf van tien jaar cel verwacht, maar had gehoopt op een lagere straf. Tegen B. was in ruil voor de belastende verklaringen die hij had afgelegd over zijn medeverdachten in het Marengo-proces een fors lagere straf geëist.

1 uur geleden
OM tevreden dat alle 17 Marengo-verdachten veroordeeld zijn

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie is tevreden dat alle zeventien verdachten in het Marengo-proces zijn veroordeeld. "De nabestaanden van de slachtoffers weten nu wie verantwoordelijk zijn voor de dood van hun naasten", zei een woordvoerder van het OM.

1 uur geleden
Schietpartij waarbij Bigidagoe omkwam in Opsporing Verzocht

AMSTERDAM (ANP) - Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de schietpartij waarbij de 26-jarige Danzel Silos, ook wel bekend als rapper Bigidagoe van rapformatie Zone6, om het leven kwam. Dat meldt de politie. De schietpartij vond afgelopen zondag plaats in Amsterdam.

1 uur geleden