Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Familie start inzameling voor dochters dood gevonden Silvana

Familie start inzameling voor dochters dood gevonden Silvana

HEYTHUYSEN (ANP) - Familie van de dood gevonden Silvana Heber is een inzamelingsactie begonnen voor haar twee dochters. De schoonzus van Silvana zamelt namens haar familie geld in, maakte ze vrijdag bekend.

Doel is een bedrag van 10.000 euro op te halen. Vrijdag rond het middaguur was zo'n 2000 euro binnen. Met het geld kunnen de dochters "een klein beetje ondersteuning krijgen die ze zelf mogen kiezen, zoals een gedenkhoekje of een ander bijzonder aandenken voor hun moeder. En het geld dat overblijft is voor later voor hun studie of andere essentiële zaken."

De politie vond het lichaam van Silvana dinsdag om 23.00 uur in een bosje bij Half Mijl niet ver van Veldhoven. De recherche begon vorige week zaterdag met een groot onderzoek naar de vermissing van Silvana, nadat familieleden alarm hadden geslagen. Dit omdat ze niet kwam opdagen voor een afspraak. De politie hield er toen al rekening mee dat ze slachtoffer was geworden van een misdrijf. Voor haar leven werd gevreesd. Samen met de politie doorzochten medewerkers van het Veteranen Search Team de bossen en buitengebieden van haar woonplaats Hoogeloon. Dinsdagavond laat maakte de politie bekend haar lichaam gevonden te hebben.

Diepe rouw

De 41-jarige ex-vriend van Silvana zit sinds zaterdag vast. Hij wordt verdacht van moord op de vrouw. Komende woensdag wordt de man voorgeleid aan de raadkamer van de rechtbank in Den Bosch, die over het verlengen van zijn voorarrest beslist.

De familie laat weten "diepbedroefd" en in diepe rouw te zijn door het bericht van de dood van de 36-jarige Silvana. "De familie is ontzettend dankbaar voor de lieve berichten van vrienden, kennissen en andere betrokkenen uit heel Nederland. We hopen dat jullie willen helpen deze meisjes een steuntje in de rug te geven in de deze moeilijke tijd. Alle kleine beetjes helpen. Hartelijk dank hiervoor."

De gemeente Bladel heeft een condoleanceregister geopend, dat mensen kunnen tekenen. Het register ligt in Gemeenschapshuis D'n Anloôp in Hoogeloon. Een week lang kunnen mensen er hun blijk van medeleven geven.

Meer uit Binnenland

Twee ontploffingen in Rotterdam, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Op de Strevelsweg in Rotterdam-Zuid is in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.15 uur een ontploffing geweest, meldt de politie via X. Daarbij vielen geen gewonden.

4 uur geleden
NS-treinen rijden volgens nieuwe dienstregeling

UTRECHT (ANP) - De treinen van de Nederlandse Spoorwegen rijden vanaf zondag volgens de nieuwe dienstregeling. NS laat daarin ruim 1800 extra treinen per week rijden. Daardoor gaan er bijvoorbeeld ook in de daluren en het weekeinde elk uur vier intercity's tussen de grote steden. Op rustige momenten rijden er op sommige trajecten juist minder treinen.

4 uur geleden
Gewonde na schietpartij in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Bij een schietpartij in een appartementencomplex aan de Asstraat in Den Haag is zaterdagavond iemand gewond geraakt, meldt de politie. Die gewonde is met spoed vervoerd naar het ziekenhuis.

5 uur geleden
Man dood na schietincident in flat in Oss

OSS (ANP) - In een appartement aan de Hertewissel in Oss is zaterdagavond een man dood gevonden, nadat er was geschoten. Dat meldt de politie. De toedracht wordt nog onderzocht, vooralsnog zijn geen verdachten gearresteerd.

5 uur geleden
Kerstboom in Gerbrandytoren IJsselstein brandt voor 25e keer

IJSSELSTEIN (ANP) - Iedereen die de komende dagen in de buurt is van de Utrechtse plaats IJsselstein kan hem vanaf zaterdagavond weer zien: de kerstboom in de Gerbrandytoren, de grote zendmast in IJsselstein. Even na 20.00 uur gingen de lampen aan, "op tijd en alles doet het", zo meldde een woordvoerder van de stichting achter de kerstboom. Het is de 25e keer dat deze kerstboom aan gaat.

11 uur geleden
Consternatie op Koewachter kerstmarkt, drie mannen opgepakt

KOEWACHT (ANP) - De politie heeft vrijdagavond op de kerstmarkt in het Zeeuwse dorp Koewacht drie mannen opgepakt die zich hebben misdragen, zo meldt de politie zaterdag. Het heeft "helaas", aldus de politie, "tot flink wat consternatie tussen de gezellige kraampjes" geleid. Twee opgepakte mannen komen uit België (33 en 28 jaar), de derde komt uit Koewacht zelf (39).

14 uur geleden
SP-Kamerleden: Marijnissen voelde te weinig draagvlak in bestuur

DEN HAAG (ANP) - Lilian Marijnissen heeft tijdens de laatste vergadering van het SP-partijbestuur "te weinig draagvlak geproefd" om door te gaan als partijleider, zegt SP-Kamerlid Bart van Kent. Hij was vrijdagavond bij die vergadering aanwezig, waarbij volgens Van Kent bestuursleden hun twijfels uitten over het functioneren van Marijnissen. Wat Van Kent betreft, had Marijnissen niet op hoeven te stappen. "Maar ik begrijp dat ze met te weinig draagvlak niet verder kan."

14 uur geleden