Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Familie nieuwe premier Thüringen bedreigd en bespuugd

Familie nieuwe premier Thüringen bedreigd en bespuugd

ERFURT (ANP/DPA) - Het gezin van Thomas Kemmerich, de nieuwe premier van de Duitse deelstaat Thüringen, heeft het zwaar te verduren na zijn omstreden verkiezing. Zijn kinderen zijn afgelopen week onder politiebegeleiding naar school gebracht vanwege bedreigingen en zijn vrouw is op straat bespuugd, meldt een woordvoerder van zijn partij FDP.

In een supermarkt waren ook foto's opgehangen van Kemmerich waarop het lijkt alsof hij een crimineel is en voor zijn huis verzamelde zich de afgelopen dagen meerdere keren een menigte. Volgens de zegsman zijn ook andere leden van de FDP privé lastiggevallen.

Kemmerich wekte de woede van sommige mensen door regiopremier te worden met dank aan de conservatieve CDU-partij en vooral aan de nationalistische Alternative für Deutschland (AfD). Op die manier werd de regerende linkse coalitie buitenspel gezet.

De steun van de AfD ligt uitermate gevoelig en leidde tot emotionele reacties en demonstraties. Binnen de gevestigde partijen geldt samenwerking met die rechtse partij als taboe. Omdat de verkiezing zoveel losmaakte, besloot Kemmerich en dag na zijn verkiezing alweer op te stappen, waardoor hij nu officieel waarnemend premier is.

Meer uit Politiek

‘Nederlandse’ VN-Waterconferentie eindigt met 700 toezeggingen

NEW YORK (ANP) - Tijdens de VN-Waterconferentie van de afgelopen dagen, mede georganiseerd door Nederland, hebben landen en organisaties ongeveer zevenhonderd toezeggingen gedaan voor hoe zij beter omgaan met water. De toezeggingen zijn gebundeld in een "actieagenda", die als inbreng dient voor de klimaattop in de Verenigde Arabische Emiraten later dit jaar.

16 uur geleden
Yeşilgöz na advies: geen reden voor vervolging collega Wiersma

DEN HAAG (ANP) - Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz geeft geen opdracht om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen naar minister Dennis Wiersma voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Procureur-Generaal (PG) bij de Hoge Raad Edwin Bleichrodt heeft gekeken naar de aangifte die tegen Wiersma was gedaan, en ziet geen aanknopingspunten voor vervolging. Het is nu aan de Tweede Kamer.

21 uur geleden
VVD boos: Rotterdamse terrassen niet open op Koningsdag

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdamse horecazaken kunnen tijdens Koningsdag op 27 april en ook tijdens de Rotterdam Marathon op zondag 16 april geen gasten op hun terrassen ontvangen. Ondernemers die bij de gemeente een terrasvergunning hebben aangevraagd en gekregen, bemerkten dat de vergunning pas vanaf 15 mei ingaat.

21 uur geleden
Yeşilgöz: begin aan transitie bij Landelijke Eenheid politie

DEN HAAG (ANP) - De politie kan beginnen met de grote verbouwing van de Landelijke Eenheid. Naar aanleiding van verschillende rapporten zijn plannen gemaakt voor de transitie en daar kan mee begonnen worden, schrijft minister van Justitie Dilan Yeşilgöz aan de Tweede Kamer. Ze spreekt van "een meerjarige, complexe en omvangrijke opgave".

21 uur geleden
60 uur taakstraf en week voorwaardelijk voor Gideon van Meijeren

DEN HAAG (ANP) - Kamerlid Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie is vrijdagmiddag veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een week. Hij was niet bij zijn strafzaak aanwezig.

22 uur geleden
Minister Kaag ziet tegenvallers in aanloop naar voorjaarsnota

DEN HAAG (ANP) - In het kabinet beginnen volgende week de gesprekken over de voorjaarsnota. Minister Sigrid Kaag (Financiën) spreekt dan met ministers over de lopende begroting. Ze zei vrijdag vooral tegenvallers te zien. "We leven in heel onzekere tijden."

22 uur geleden
FVD'er Gideon van Meijeren blijft weg bij politierechter

DEN HAAG (ANP) - Kamerlid Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie is vrijdagmiddag niet komen opdagen bij de politierechter in Den Haag. Hij heeft zich bij de rechtbank afgemeld, bleek bij aanvang van de zitting. De zaak wordt nu zonder hem behandeld.

22 uur geleden