Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Familie kroongetuige Marengoproces: eindelijk erkenning

Familie kroongetuige Marengoproces: eindelijk erkenning

DEN HAAG (ANP) - "Na vijf lange en afschuwelijke jaren krijgen wij eindelijk erkenning voor wat ons is overkomen", zegt de familie van de kroongetuige in het Marengoproces tegen Het Parool. Kort nadat de kroongetuigedeal met Nabil B. begin 2018 bekend was gemaakt, werd zijn broer doodgeschoten.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid presenteerde woensdag een omvangrijk en snoeihard rapport over de beveiliging rond de drie personen die vermoord zijn en betrokken waren bij het liquidatieproces Marengo. "Het rapport bevestigt wat wij al vanaf het begin weten: het kroongetuigesysteem voldoet niet, brengt onschuldige levens in gevaar en het Openbaar Ministerie is nalatig geweest aangaande onze veiligheid", aldus de familie van B. tegen de krant.

In september 2019 werd de advocaat van B., Derk Wiersum, doodgeschoten. Ook daar zijn grote steken laten vallen in zijn beveiliging. Advocaat Stijn Franken zegt namens de familie geen reactie op het rapport te geven.

Meer uit Binnenland

Joost Klein bedankt publiek Freshtival voor liefde

ENSCHEDE (ANP) - Joost Klein heeft zondag in Enschede de bezoekers van het festival Freshtival bedankt voor hun "liefde". Hij deed dat ongeveer vijftien minuten nadat hij zijn show op het muziekevenement was begonnen. Het was zijn eerste optreden na zijn diskwalificatie bij het Eurovisie Songfestival in Zweden.

7 uur geleden
Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN (ANP) - Op verschillende plekken hebben blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor gezorgd. Zo werd een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen getroffen door de bliksem. Dit zorgde volgens spoorbeheerder ProRail voor een "onveilige situatie".

9 uur geleden
Waterschap verwacht geen problemen Limburgse beken en rivieren

MAASTRICHT (ANP) - Het Waterschap Limburg voorziet voorlopig geen problemen in de zuidelijke wateren. "De Limburgse beken en rivieren hebben de afgelopen dagen veel water verwerkt. De afvoeren van onze beken en rivieren zijn weer normaal."

12 uur geleden
Buitenlandse militair zwaargewond geraakt bij parachutesprong

DE KOOG (ANP) - Een militair uit het buitenland is zondagmiddag zwaargewond geraakt tijdens een verkeerd afgelopen parachutesprong op Texel, meldt de Koninklijke Marechaussee. Onbekend is nog uit welk land de militair precies komt en of het hier ging om een oefening of een recreatieve sprong.

13 uur geleden
Code geel in oosten en zuiden om onweersbuien met veel regen

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk leiden tot wateroverlast.

21 uur geleden
Joost Klein voor het eerst sinds songfestival weer op het podium

ENSCHEDE (ANP) - Joost Klein staat zondag voor het eerst sinds alle gebeurtenissen tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden op het podium. De 26-jarige artiest beklimt op evenementenlocatie het Rutbeek in Enschede een van de podia van het meerdaagse Freshtival Weekend.

1 dag geleden
Drie gewonden bij brand aan Hillevliet in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een uitslaande brand in een woning aan de Hillevliet in Rotterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie personen gewond geraakt, waarvan één ernstig. Het gaat om twee personen die in het brandende pand waren en een brandweerman. Deze laatste raakte lichtgewond, maar werd net als de twee bewoners naar het ziekenhuis gebracht, voor controle.

1 dag geleden