Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Familie inspiratiebron Top Gun wil geld van Paramount Pictures

Familie inspiratiebron Top Gun wil geld van Paramount Pictures

NEW YORK (ANP/RTR) - Paramount Pictures is aangeklaagd door de familie van een journalist die jaren terug een artikel schreef dat als inspiratie diende voor de film Top Gun. De filmproducent zou voor de vervolgfilm Top Gun: Maverick niet opnieuw de nodige rechten hebben gekocht voor het verhaal. Paramount zelf stelt dat de claims ongegrond zijn en zegt zich krachtig voor de rechter te zullen verdedigen.

Het gaat om Shosh Yonay en Yuval Yonay. Ze wonen in Israël en zijn respectievelijk de weduwe en zoon van Ehud Yonay. Hij schreef in 1983 in een tijdschrift een artikel met de naam Top Guns, dat ging over het leven van Amerikaanse straaljagerpiloten. De makers van de originele film uit 1986 hadden zich laten inspireren door dat verhaal. Destijds zou Yonay daar ook voor zijn betaald.

De erven van de journalist willen nu onder meer een schadevergoeding. Hoeveel geld ze verwachten is niet duidelijk. Volgens Amerikaanse vakbladen heeft Top Gun: Maverick na twee weekenden in de Verenigde Staten al bijna 300 miljoen dollar opgeleverd. Het is daarmee officieel commercieel gezien de meest succesvolle film van acteur Tom Cruise in de VS ooit. Ook in Nederland breekt Top Gun 2 records.

Meer uit Buitenland

Finland sluit laatste grensovergang met Rusland

HELSINKI (ANP/RTR) - Finland sluit in de nacht van woensdag op donderdag ook zijn laatste grensovergang met Rusland voor reizigers. Deze blijft vervolgens twee weken dicht. De regering gaf eerder al opdracht tot de sluiting van de andere grensovergangen na een toestroom van immigranten uit derde landen vanuit Rusland.

1 minuut geleden
Amerikaans-Israëlisch overleg met Qatar over meer vrijlatingen

TEL AVIV/DOHA (ANP/AFP) - De leiders van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, William Burns, de Israëlische dienst Mossad, David Barnea en de premier van Qatar, Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim al-Thani, overleggen dinsdag in Qatar over de overeenkomsten tussen Israël en Hamas. Volgens Israëlische media zouden de strijdende partijen willen praten over een langere wapenstilstand en de vrijlating van meer mensen dan tot dusver was afgesproken. Ze zouden ook spreken over de vraag of er ook andere gijzelaars of gevangenen vrij zouden kunnen komen.

1 uur geleden
Media: echtgenote Oekraïense spionnenchef mogelijk vergiftigd

KYIV (ANP/AFP/RTR) - De echtgenote van de Oekraïense militaire inlichtingenchef Kyrylo Boedanov lijdt aan vergiftigingsverschijnselen. Er wordt rekening gehouden met een moordaanslag, bevestigt een inlichtingenbron tegenover persbureau AFP na berichten in Oekraïense media.

2 uur geleden
Vaticaan bevestigt bezoek paus aan klimaattop Dubai

VATICAANSTAD (ANP/RTR) - Het Vaticaan zegt dat paus Franciscus zoals gepland naar de COP28 in Dubai gaat. De bevestiging komt nadat het hoofd van de rooms-katholieke kerk afgelopen weekend door ziekte een deel van zijn werk moest neerleggen.

2 uur geleden
WHO: ziektes kunnen in Gaza meer levens kosten dan bommen

GAZA-STAD (ANP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt dat ziektes in de Gazastrook op termijn meer levens kunnen kosten dan bombardementen. Zo'n scenario kan zich voltrekken als het gezondheidssysteem in het kustgebied niet wordt hersteld, zegt een WHO-woordvoerster.

2 uur geleden
Frankrijk maakt stranden, parken en bossen rookvrij

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk breidt het aantal zones in het land uit waar niet gerookt mag worden. Stranden, openbare parken, bossen en de omgeving van scholen worden aan de lijst toegevoegd. De Franse minister van Gezondheid Aurélien Rousseau heeft dit dinsdag bekendgemaakt en stelt dat "rookvrije zones de norm zullen zijn".

2 uur geleden
Nog steeds sneeuwoverlast Duitsland, doden bij verkeersongelukken

BERLIJN (ANP/DPA/RTR) - Duitsland heeft dinsdag opnieuw te maken met overlast door sneeuwval. Door de winterse omstandigheden zijn twee automobilisten om het leven gekomen bij verkeersongelukken.

3 uur geleden