Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Familie en premier ingelicht over gezondheid Elizabeth

Familie en premier ingelicht over gezondheid Elizabeth

BALMORAL (ANP) - Directe familieleden en de Britse premier Liz Truss zijn ingelicht over de gezondheid van koningin Elizabeth. Donderdag bracht Buckingham Palace naar buiten dat de artsen zich zorgen maken om de gezondheid van de 96-jarige koningin.

Volgens verscheidene Britse media zou de koningin een val hebben gemaakt, maar dat is tot op heden niet bevestigd. Prins Charles en prins William zouden onderweg zijn naar Balmoral om bij Elizabeth te zijn.

"Het hele land is momenteel bezorgd vanwege het nieuws van Buckingham Palace", laat de kersverse Britse premier Liz Truss weten op Twitter. "Mijn gedachten - en de gedachten van iedereen in het Verenigd Koninkrijk - zijn op dit moment bij hare majesteit de koningin en haar familie."

Woensdag werd al bekend dat de 96-jarige koningin rust moest nemen na een "volle" dag op dinsdag met bezoeken van oud-premier Boris Johnson en de nieuwe premier Liz Truss. "Na verdere evaluatie vanochtend maken de artsen van de koningin zich zorgen over de gezondheid van hare majesteit en houden haar onder medisch toezicht", meldde het hof donderdag. De koningin verblijft in haar vakantieverblijf Balmoral Castle in Schotland.

Meer uit Buitenland

Doden en gewonden na instorten podium presidentskandidaat Mexico

MONTERREY (ANP/RTR) - In het noorden van Mexico is een podium ingestort tijdens een verkiezingsbijeenkomst van een presidentskandidaat. Er zijn negen doden en ongeveer vijftig gewonden gevallen, meldt de gouverneur van de staat Nuevo Leon.

38 minuten geleden
Troepen Taiwan paraat om militaire 'vergeldingsoefeningen' China

TAIPEI/BEIJING (ANP/RTR) - Het Taiwanese leger heeft zijn strijdkrachten gemobiliseerd nadat China donderdagochtend begonnen was aan twee dagen van militaire 'vergeldingsoefeningen' rond het eiland. China verwijt Taiwan "separatistische handelingen".

2 uur geleden
Boeing en NASA mikken nu op 1 juni voor lancering Starliner

CAPE CANAVERAL (ANP) - NASA en Boeing mikken op 1 juni voor de lancering van de eerste bemande vlucht in hun Starliner-ruimtevaartuig, meldt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie. Ingenieurs onderzoeken nog de oorzaak van een heliumlek, waardoor vorige week de lancering voor de derde keer deze maand werd uitgesteld.

4 uur geleden
Colombia gaat ambassade openen in Palestijnse stad Ramallah

BOGOTA (ANP) - De Colombiaanse president Gustavo Petro heeft opdracht gegeven tot de opening van een ambassade in de Palestijnse stad Ramallah. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Luis Gilberto Murillo woensdag. Ramallah, waar de Palestijnse Autoriteit is gevestigd, fungeert als de administratieve hoofdstad van de Palestijnse gebieden.

4 uur geleden
VN stemmen over herdenkingsdag voor genocide Srebrenica

NEW YORK (ANP) - De Verenigde Naties stemmen over een internationale herdenkingsdag voor de genocide in Srebrenica. De Algemene Vergadering buigt zich over het voorstel om voortaan op 11 juli de 8000 vermoorde Bosniƫrs te herdenken.

4 uur geleden
Media: VS benoemen Kenia tot 'belangrijke niet-NAVO-bondgenoot'

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden zal naar verwachting Kenia kwalificeren als een 'belangrijke niet-NAVO-bondgenoot' tijdens een driedaags staatsbezoek van de Keniaanse president William Ruto deze week. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een bron die bekend is met de plannen.

6 uur geleden
AI-chef Meta: taalmodellen worden nooit zo slim als mensen

SAN FRANCISCO (ANP) - Volgens het hoofd kunstmatige intelligentie (AI) van Meta, Yann LeCun, kunnen op taal gebaseerde AI-modellen nooit zo slim worden als mensen. Ook stelt LeCun, in een interview met zakenkrant The Financial Times, dat de huidige AI-methoden gebrekkig zijn.

6 uur geleden