Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Familie en premier ingelicht over gezondheid Elizabeth

Familie en premier ingelicht over gezondheid Elizabeth

BALMORAL (ANP) - Directe familieleden en de Britse premier Liz Truss zijn ingelicht over de gezondheid van koningin Elizabeth. Donderdag bracht Buckingham Palace naar buiten dat de artsen zich zorgen maken om de gezondheid van de 96-jarige koningin.

Volgens verscheidene Britse media zou de koningin een val hebben gemaakt, maar dat is tot op heden niet bevestigd. Prins Charles en prins William zouden onderweg zijn naar Balmoral om bij Elizabeth te zijn.

"Het hele land is momenteel bezorgd vanwege het nieuws van Buckingham Palace", laat de kersverse Britse premier Liz Truss weten op Twitter. "Mijn gedachten - en de gedachten van iedereen in het Verenigd Koninkrijk - zijn op dit moment bij hare majesteit de koningin en haar familie."

Woensdag werd al bekend dat de 96-jarige koningin rust moest nemen na een "volle" dag op dinsdag met bezoeken van oud-premier Boris Johnson en de nieuwe premier Liz Truss. "Na verdere evaluatie vanochtend maken de artsen van de koningin zich zorgen over de gezondheid van hare majesteit en houden haar onder medisch toezicht", meldde het hof donderdag. De koningin verblijft in haar vakantieverblijf Balmoral Castle in Schotland.

Meer uit Buitenland

Bosbrand in oosten Spanje nog niet onder controle

CASTELLÓN DE LA PLANA (ANP) - De eerste bosbrand van het seizoen in Spanje woedt sinds donderdag circa 60 kilometer ten noorden van Valencia in het dunbevolkte grensgebied van de provincies Castellón en Teruel. Er zijn inmiddels 4000 hectare afgebrand volgens plaatselijke media. Circa 1500 mensen zijn uit voorzorg uit de streek geëvacueerd.

1 uur geleden
Doden en veel schade door tornado en stormen in Mississippi

JACKSON (ANP) - In de Amerikaanse staat Mississippi zijn meer dan twintig doden gevallen door een tornado. De meeste doden vielen volgens Amerikaanse media in het dorp Rolling Fork, ruim honderd kilometer ten noordwesten van Mississippi's hoofdstad Jackson.

2 uur geleden
Kiev: 'slagen erin situatie rond Bachmoet te stabiliseren'

BACHMOET (ANP/AFP) - Nadat eerder op zaterdag de Britse inlichtingendienst al liet weten dat de Russische aanval op Bachmoet "grotendeels tot stilstand is gekomen", zegt nu ook het hoofd van het Oekraïense leger Valery Zaluzhny dat zijn troepen "erin slagen om de situatie te stabiliseren".

2 uur geleden
Britse regering wil migranten uit hotels verhuizen

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse regering is volgens SkyNews van plan asielzoekers die in hotels zijn opgevangen, te verhuizen naar onder meer militaire bases of naar veerboten die niet meer varen. Het verhuisplan zou binnen enkele weken worden geopenbaard. De regering ziet naar verluidt niets in de opvang in vakantiedorpen of studentenonderkomens.

3 uur geleden
Duitsland en Brussel leggen ruzie over verbod brandstofauto bij

BRUSSEL (ANP) - Duitsland staakt zijn verzet tegen EU-regels die auto's met een verbrandingsmotor moeten uitbannen. Berlijn en Brussel zijn het eens geworden over het behouden van ruimte voor auto's op duurzame brandstoffen, meldt Frans Timmermans, de klimaatman van de Europese Commissie.

4 uur geleden
VN beschuldigen Rusland en Oekraïne van standrechtelijke executies

KYIV (ANP/AFP) - De mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties in Oekraïne maakt zich ernstige zorgen over standrechtelijke executies door zowel Russische als Oekraïense strijdkrachten. Matilda Bogner, het hoofd van de VN-mensenrechtenmissie in Oekraïne, laat weten dat de organisatie documentatie heeft van dergelijke executies van gevangenen aan beide kanten van de strijd.

8 uur geleden
VS klagen Russische infiltrant strafhof Den Haag aan

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten klagen de Rus aan die vorig jaar onder een valse Braziliaanse identiteit probeerde te infiltreren bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. De Amerikanen beschuldigen hem van spionage en diverse vormen van fraude.

13 uur geleden