Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Familie door zelfmoord omgekomen man klaagt burgemeester Oss aan

Familie door zelfmoord omgekomen man klaagt burgemeester Oss aan

OSS (ANP) - De familie van een man uit Oss die na een jarenlang conflict met die gemeente zelfmoord pleegde, gaat aangifte doen tegen de burgemeester. Dat zegt advocaat Richard Laatsman, die in deze kwestie een "ondersteunende" rol speelt.

De familie houdt burgemeester Wobine Buijs mede verantwoordelijk voor de dood van de man, en neemt het haar erg kwalijk dat ze weinig medeleven zou hebben getoond. Laatsman bevestigt berichtgeving in het Brabants Dagblad. De gemeente Oss kon vrijdagmiddag laat niet meer reageren.

Laatsman was eerder ook advocaat van de 54-jarige man. Die pleegde op 27 juli zelfmoord bij het gemeentehuis door zichzelf in brand te steken. Dit na meer dan anderhalf jaar strijd over het vinden van onderdak.

De Tweede Kamer eiste eind juli opheldering van justitieminister Ferd Grapperhaus over de zelfmoord. De man zou als getuige van een liquidatie zijn beschermd en verwachtte van de gemeente hulp bij het vinden van een woning. Zijn eigen huis zou zijn afgebrand door een brandbom, meldden eerder meerdere media.

De familie wil in elk geval aangifte doen van smaad maar ook van dood door schuld. Dat laatste heeft volgens Laatsman niet heel veel kans. "Maar de burgemeester had wel na de dood van de man gezegd dat die zelfmoord veel geld en tijd heeft gekost. Dat is niet heel aardig."

Meer uit Binnenland

Openbaar Ministerie waarschuwde Erasmus MC voor verdachte

ROTTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het Erasmus MC eerder gewaarschuwd voor de man die donderdag is opgepakt voor de fatale schietincidenten in Rotterdam. GeenStijl publiceert een brief van het OM aan het Erasmus Medisch Centrum daarover.

2 uur geleden
COA: onzeker of er voor iedereen slaapplek is in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het is onzeker of er donderdagavond voor iedereen een slaapplek is bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel. Dat meldt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Ook voor de komende dagen blijft het onzeker of het blijft lukken om iedere asielzoeker opvang te bieden, aldus het COA.

3 uur geleden
Politieonderzoek nog in volle gang na schietpartijen Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Het politieonderzoek is donderdagavond nog in volle gang bij het Heiman Dullaertplein in de Rotterdamse wijk Delfshaven, waar een 32-jarige man eerder op de dag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter neerschoot. De vrouw stierf ter plekke, het meisje overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

3 uur geleden
Woning Rotterdam waar brand uitbrak is van verdachte schietpartij

ROTTERDAM (ANP) - Het pand aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein waar donderdagmiddag brand uitbrak, is de woning van de 32-jarige man die is opgepakt voor de dodelijke schietincidenten in die stad. De politie zegt ervan uit te gaan dat de man het vuur zelf heeft aangestoken.

3 uur geleden
Dit jaar 2500 migranten omgekomen of vermist op Middellandse Zee

GENÈVE (ANP/AFP) - Dit jaar zijn meer dan 2500 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee, meldt de vluchtelingencommissaris van de Verenigde Naties. Dat is een flinke stijging ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het om 1680 personen ging.

3 uur geleden
Slachtoffer schietpartij was ook huisarts op Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook als huisarts op een gezondheidscentrum in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Bestuurder René Baljon van Stichting Zonboog waar het gezondheidscentrum onder valt, bevestigt dat na berichtgeving in het AD.

4 uur geleden
Erasmus MC: geen onderwijs vrijdag

ROTTERDAM (ANP) - Al het onderwijs op de locatie Erasmus MC gaat vrijdag niet door. Geplande examens op campus Woudestein gaan wel door. Dat melden het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR stelt dat geplande examens op campus Woudestein wel doorgaan, maar dat er begrip is voor studenten "die daar nu door dit incident niet toe in staat zijn".

4 uur geleden