Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Familie doodgereden agent zag fatale aanrijding en ziet 'moord'

Familie doodgereden agent zag fatale aanrijding en ziet 'moord'

ROTTERDAM (ANP) - De familie van de doodgereden motoragent Arno de Korte (47) is er volgens hun letselschadeadvocaat van overtuigd dat trucker Willem M. (46) de politieman heeft vermoord. Na het zien van beelden van de fatale aanrijding, geregistreerd door verkeerscamera's in de Rotterdamse Waalhaven, menen de moeder en dochter van De Korte en hun advocaat dat geen sprake is van een ongeval.

De advocaat zei dat donderdag na een voorbereidende zitting in de rechtbank van Rotterdam. Daar werd het voorarrest van de vrachtwagenchauffeur uit Melissant verlengd. Onlangs is hij wekenlang door deskundigen onderzocht in het Pieter Baan Centrum. De rechtszaak werd bijgewoond door een groep collega’s van de overleden agent, zijn broer, schoonzus, moeder en dochter.

Het Openbaar Ministerie (OM) maakte daarbij bekend dat het onderzoek naar de aanrijding op 7 juli is afgerond. Voorlopig verdenkt de officier van justitie M. van doodslag. Op 24 januari beslist het OM of er in zijn ogen mogelijk ook sprake is van voorbedachten rade en daarmee van moord.

Noodlottig ongeval

Voor de familie van De Korte lijdt dat geen twijfel, zo stelde hun advocaat Frank Hamers. Volgens hem toonden de beelden dat de vrachtwagen de motoragent aanvankelijk op enkele meters volgde, nadat M. het teken kreeg om achter De Korte aan te rijden. Mogelijk had M. daarvoor een verkeersovertreding begaan. "Arno reed voor hem en M. kon hem duidelijk zien. Vlak voor de stopstreep van een stoplicht heeft de verdachte gas gegeven en is over Arno heengereden.’’

De advocaat van M. bestreed bij een eerdere zitting dat sprake was van opzet en sprak van een noodlottig ongeval. Mede door het verleden van de verdachte gelooft de familie dat niet, stelde hun advocaat.

Werkstraf

M. werd eerder veroordeeld tot een werkstraf en voorwaardelijke celstraf, omdat hij in 2015 een andere motoragent aanreed met zijn truck. Die verloor een arm. In 2020 reed M. een 79-jarige vrouw dood, maar die zaak werd door het OM geseponeerd. Volgens het OM zou M. tegen een getuige hebben gezegd ‘dat hij bij een volgende controle een agent dood zou rijden’.

Het proces tegen M. wordt op 5 april hervat. Dan besluit de rechtbank onder meer of de truck van M. wordt teruggeven aan diens broer. De inhoudelijke rechtszaak vindt volgens de rechters pas in september of oktober plaats.

Meer uit Binnenland

Marechaussee onderzoekt melding drugsgebruik militaire trainers

NEWCASTLE (ANP) - Vier Nederlandse militairen die in Engeland waren om Oekraïense militairen te trainen worden verdacht van het gebruik van cocaïne. Dat bevestigt een woordvoerder van de marechaussee na berichtgeving van De Telegraaf.

25 minuten geleden
Heroïne en xtc bestemd voor Suriname ontdekt in haven Vlissingen

VLISSINGEN (ANP) - De douane heeft eerder dit jaar in de haven van Vlissingen een partij drugs ontdekt die was bestemd voor een bedrijf in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Het gaat om 15 kilo hasj, 1,3 kilo cannabis, ruim 300 gram heroïne en 5223 xtc-pillen.

2 uur geleden
Scooterrijder omgekomen door verkeersongeval in Venlo

VENLO (ANP) - Een 20-jarige scooterrijder uit het Limburgse Tegelen is woensdagmiddag om het leven gekomen door een aanrijding in Venlo. Die gebeurde rond 16.45 uur op de Bloemartsweg. De scooterrijder overleed ter plaatse.

2 uur geleden
Tot 30 dagen cel en taakstraffen voor rellen in AZ-stadion

ALKMAAR (ANP) - De rechtbank in Alkmaar heeft opnieuw zeven verdachten veroordeeld voor hun rol bij de stadionrellen vorige maand na het verloren duel met het Engelse West Ham United. De politierechter legde celstraffen op tot dertig dagen, waarvan veertien dagen voorwaardelijk, in combinatie met taakstraffen tot 150 uur. Alle zeven verdachten kregen een locatieverbod opgelegd voor het AZ-stadion en de omgeving eromheen.

4 uur geleden
Vuurwerkfestival Scheveningen weer afgelast, niet genoeg sponsors

DEN HAAG (ANP) - Het Vuurwerkfestival op Scheveningen gaat dit jaar opnieuw niet door. De organisatie heeft niet genoeg sponsoren gevonden, meldt de woordvoerder van het evenement donderdag na berichtgeving van Den Haag FM.

4 uur geleden
NVWA gaat extra letten op gevolgen hitte voor dieren

UTRECHT (ANP) - Vanwege de oplopende temperaturen de komende dagen, is de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) extra alert op bescherming van dieren tegen hitte. De dienst herinnert vooraf alvast aan de aangescherpte regels voor zogeheten kalver-iglo's. Die bieden geen bescherming tegen hitte. Bij een temperatuur van 24 graden of meer is het verplicht om zulke verplaatsbare hokken in de schaduw te zetten.

4 uur geleden
Agent niet vervolgd voor raken baasjes bij doodschieten hond

HELMOND (ANP) - Een agent die in september vorig jaar in Helmond een hond doodschoot, waarbij de twee baasjes van de hond lichtgewond raakten, wordt niet vervolgd voor zijn actie. Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten nadat uit onderzoek is gebleken dat het de agent niet te verwijten valt dat de twee hondeneigenaren werden geraakt. De ene liep een verwonding op aan de onderarm en de ander werd getroffen door een schampschot boven zijn oor.

5 uur geleden