Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fakkeltocht olympische vlam start zonder publiek in Fukushima

Fakkeltocht olympische vlam start zonder publiek in Fukushima

TOKIO (ANP) - De estafette van de olympische vlam door Japan begint als gepland op 25 maart in Fukushima. Publiek is niet aanwezig bij de startceremonie en evenmin bij het eerste deel van de fakkeltocht. Dat meldde het organisatiecomité van de Olympische Spelen in Tokio.

Er is voor een versoberde fakkeltocht gekozen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. "We willen de veiligheid waarborgen door maatregelen te nemen die verspreiding van het virus onder fakkeldragers, toeschouwers, leden van de organisatie en lokale bewoners tegengaan", luidde een verklaring van de organisatie.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat behalve een aantal genodigden er zo'n 3000 toeschouwers bij de ceremonie in Fukushima aanwezig zouden zijn. De ceremonie zal nu live te volgen zijn op televisie. Het is de bedoeling dat zo'n 10.000 lopers de vlam via alle 47 regio's van Japan op 23 juli in Tokio laten aankomen.

De olympische vlam werd een jaar geleden op traditionele wijze ontstoken in het Griekse Olympia en arriveerde op 20 maart in Japan. Enkele dagen later besloot Japan in samenspraak met het Internationaal Olympisch Comité om de Spelen van Tokio vanwege de coronacrisis uit te stellen naar 2021. De vlam is al die tijd in Japan gebleven.

Meer uit Sport

Kogelstootster Schilder wint Europese titel met nationaal record

MÜNCHEN (ANP) - Jessica Schilder heeft de Europese titel veroverd. De 23-jarige atlete uit Volendam stootte de kogel als eerste Nederlandse over 20 meter (20,24). Ze pakte vorige maand bij de WK in Eugene al brons met een afstand van 19,77 meter.

8 uur geleden
Bronzen medaille baansprintster Van Riessen op EK

MÜNCHEN (ANP) - Laurine van Riessen heeft zich bij de Europese kampioenschappen baanwielrennen in München verzekerd van een bronzen medaille op het onderdeel sprint. De 35-jarige voormalige schaatsster versloeg Lea Sophie Friedrich in de strijd om de derde plek. Van Riessen was in zowel de eerste als tweede race sneller dan de Duitse, zodat een derde en beslissende wedstrijd niet nodig is.

11 uur geleden
Wielrenner Dumoulin gaat niet meer naar WK en beëindigt loopbaan

DEN HAAG (ANP) - Tom Dumoulin stopt per direct met wielrennen. Dat heeft de winnaar van de Ronde van Italië van 2017 via sociale media laten weten. De Limburger was aanvankelijk van plan om zijn loopbaan volgende maand na de WK in het Australische Wollongong te beëindigen.

11 uur geleden
Wielrenner Asgreen komt dit jaar niet meer in actie

KOPENHAGEN (ANP) - Het seizoen voor wielrenner Kasper Asgreen is voorbij. Zijn ploeg Quick-Step Alpha Vinyl heeft besloten dat de Deen de tijd moet nemen om volledig te herstellen, zodat hij begin volgend jaar weer een belangrijke rol kan spelen in de klassiekers.

12 uur geleden
Duitse atleet Ringer laat München juichen met zege in marathon

MÜNCHEN (ANP) - De Duitse atleet Richard Ringer heeft voor eigen publiek de marathon gewonnen tijdens de Europese kampioenschappen in München. De 33 jaar oude Ringer klopte, tot groot genoegen van de mensen bij de finish, de Israëliër Maru Teferi na een knappe eindsprint. Ringer kwam tot 2.10.21. De derde plek was voor Gashau Ayale (2.10.29), een landgenoot van Teferi.

15 uur geleden
Haarhuis selecteert Van Rijthoven en passeert Haase voor Finals

AMSTELVEEN (ANP) - Captain Paul Haarhuis heeft Tim van Rijthoven opgenomen in zijn selectie voor de Daviscup Finals. Robin Haase - jarenlang de kopman - ontbreekt volgende maand in Glasgow, waar Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Kazachstan de tegenstanders zijn.

15 uur geleden
Brinkman wilde 'bizarre' medaille niet opgeven door maagproblemen

MÜNCHEN (ANP) - Nienke Brinkman vocht tijdens de marathon op de Europese kampioenschappen in München zowel tegen haar concurrenten als tegen maagproblemen. Met een uiterste krachtsinspanning verzekerde de Nederlandse marathonsensatie zich toch van het brons. Op de laatste meters wist Brinkman de Duitse Miriam Dattke, die luid werd aangemoedigd door haar landgenoten, nét voor te blijven.

15 uur geleden