Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Facebook zakt op Wall Street, nieuwe records voor Dow en S&P 500

Facebook zakt op Wall Street, nieuwe records voor Dow en S&P 500

NEW YORK (ANP) - Het aandeel Facebook ging dinsdag onderuit op Wall Street. Het techconcern leverde bijna 4 procent in, waarmee tientallen miljarden dollars aan beurswaarde verdampten. Vooral de teleurstellende vooruitzichten in de cijferpublicatie van het bedrijf maakte beleggers nerveus. Daarnaast viel de omzet over de voorbije maanden lager uit dan verwacht.

Het socialmediabedrijf zei de komende tijd fors te zullen investeren in virtual reality, wat zal drukken op de winst. De afgelopen maand kwam het aandeel van Facebook onder druk te staan door onthullingen van een voormalige medewerker, die stelde dat het bedrijf winst belangrijker vindt dan het welzijn van gebruikers.

De Dow-Jonesindex scherpte zijn dag oude recordstand verder aan met een winst van nog geen tiende procent tot 35.756,88 punten. Ook de S&P 500 eindige op een nieuw record. De brede graadmeter won 0,2 procent tot 4574,79 punten. Techbeurs Nasdaq ging 0,1 procent vooruit tot 15.235,71 punten.

General Electric

Industrieel concern General Electric kwam met cijfers en steeg 2 procent. De onderneming is positiever over de winst voor heel 2021 dankzij aantrekkende verkoopcijfers van zijn divisie voor vliegtuigmotoren. Tegelijkertijd waarschuwde het bedrijf voor logistieke problemen die de bedrijfsvoering "uitdagend" maken. Verder verwacht het bedrijf langer nodig te hebben om de divisie die over hernieuwbare energie gaat winstgevend te krijgen.

Ook speelgoedfabrikant Hasbro (plus 3,2 procent) meldde knelpunten in de toeleveringsketen te voelen. Het voorbije kwartaal liep het bedrijf achter Monopoly, Play-Doh en My Little Pony 100 miljoen dollar aan inkomsten mis door vertragingen, maar de omzet steeg alsnog met meer dan een tiende.

UPS

De resultaten van pakketbezorger UPS werden door beleggers beloond met een koerswinst van 7 procent. Defensiespecialist Lockheed Martin (min 12 procent) waarschuwde voor een lagere omzet volgend jaar door tekorten aan onderdelen. De divisie voor gevechtsvliegtuigen, die ook de F-35 of Joint Strike Fighter maakt, behaalde ook het voorbije kwartaal al een lagere omzet.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,9 procent tot 84,61 dollar per vat. Brentolie werd 0,5 procent duurder op 85,76 dollar per vat. De euro was 1,1599 dollar waard, tegen 1,1586 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Meer uit Financieel

CBS: huizenprijzen 'stabiliseren' na maanden van prijsdaling

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse huizenprijzen zijn in augustus voor de derde maand op rij licht gestegen, laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten. Volgens CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen lijken de huizenprijzen daarmee te "stabiliseren" na maanden van prijsdaling.

3 uur geleden
Wall Street opnieuw omlaag door rentezorgen beleggers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag opnieuw met rode cijfers gesloten. De rentezorgen bleven boven de markt hangen in de nasleep van het rentebesluit van de Federal Reserve een dag eerder. De Amerikaanse centrale bank besloot toen om voor de tweede keer dit jaar een rentepauze te houden. Wel lieten de beleidsmakers van de Fed de deur open voor nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden en verwachten ze de rente volgend jaar minder snel te verlagen dan gehoopt.

5 uur geleden
Erdogan: met Israël werken aan gasprojecten in Middellandse Zee

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Turkije gaat samen met Israël werken aan projecten voor de ontdekking en winning van aardgas in het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan na een ontmoeting met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in New York. Dat gas kan volgens Erdogan ook geëxporteerd gaan worden naar Europa.

6 uur geleden
Grote Duitse oefening rond crisis bij acuut tekort aan aardgas

BERLIJN (ANP/DPA) - Duitsland heeft donderdag een grote oefening gehouden rond de crisis die zou ontstaan bij een acuut tekort aan aardgas. In verschillende deelstaten werden simulaties georganiseerd door de Duitse toezichthouder voor de energievoorziening Bundesnetzagentur over wat kan worden gedaan in het geval van een tekort en hoe het gasverbruik dan verminderd zou moeten worden.

7 uur geleden
Vakbonden blij met verhoging minimumloon, FNV wil meer

DEN HAAG (ANP) - Vakbonden FNV en CNV laten weten blij te zijn met het voorstel van de Tweede Kamer om het minimumloon volgend jaar extra te verhogen met 1,7 procent. FNV vindt echter dat het minimumloon, de AOW en het sociaal minimum nog verder omhoog moeten.

8 uur geleden
Pomphoudersclub: blij dat verhoging brandstofaccijns niet doorgaat

DEN HAAG (ANP) - Het is goed nieuws dat de Tweede Kamer een streep zet door een verhoging van de brandstofaccijns per 1 januari. Dat zegt Ewout Klok, voorzitter van Belangenvereniging Tankstations (BETA). Volgens hem is dit vooral erg belangrijk voor Nederlandse pomphouders in de grensstreek omdat het prijsverschil met Duitsland en België daardoor niet nog verder oploopt.

9 uur geleden
Rode cijfers op Europese beurzen na rentebesluit Fed

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag over een breed front omlaag, na het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve een dag eerder. De centrale bank hield de rente in de Verenigde Staten onveranderd, maar een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Fed is echter wel voorstander van nog een renteverhoging later dit jaar om de inflatie te bestrijden. Daardoor laaide de rentevrees weer op.

9 uur geleden