Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Facebook wil journalisten en activisten meer bescherming bieden

Facebook wil journalisten en activisten meer bescherming bieden

MENLO PARK (ANP/RTR) - Facebook gaat voortaan ook activisten en journalisten als publieke figuren beschouwen en ze daarmee meer bescherming bieden tegen pesterijen en lastigvallen. Het hoofd veiligheid van de socialemediagigant, Antigone Davis, heeft de stap aangekondigd. Het Amerikaanse platform ligt momenteel onder een vergrootglas van toezichthouders en parlementariërs over hoe het omgaat met scheldpartijen, dreigementen en andere ongewenste reacties op het netwerk.

Facebook maakt een onderscheid tussen publieke personen en ‘gewone’ gebruikers. Die laatste groep mag bijvoorbeeld in principe oproepen een beroemdheid om te brengen, maar soms wordt opgetreden. Zo zei het netwerk dit jaar content te verwijderen waarin de dood van George Floyd wordt geprezen, omdat deze door de Amerikaanse politie gedode arrestant is gelabeld als een publiek figuur. Het bedrijf wil echter geen lijst geven met namen die tot deze groep behoren. Dat wordt per geval bepaald.

Aanvallen op publieke figuren van uiteenlopende aard zullen minder worden geaccepteerd, zei de veiligheidschef. De stap is onderdeel van pogingen van het netwerk om aanvallen op vrouwen, gekleurde mensen en de lhbti-gemeenschap te verminderen. Zo worden posts waarin iemand al dan niet gefotoshopt ongewenst in een seksuele context wordt geplaatst niet langer toegestaan.

Meer uit Buitenland

VN: onafhankelijk onderzoek naar doorbraak Kachovka-dam nodig

GENÈVE (ANP/DPA) - Er is eerst meer onderzoek nodig rond het instorten van de Kachovka-dam in het zuiden van Oekraïne om vast te stellen wat er is gebeurd. "De omstandigheden van het incident zijn vooralsnog te onduidelijk", stelt woordvoerder Jeremy Laurence van het mensenrechtenbureau van de Verenigde Naties OHCHR. Volgens de woordvoerder is het nog te vroeg om te spreken van een oorlogsmisdaad.

17 minuten geleden
Berlusconi na drie weken alweer opgenomen in het ziekenhuis

MILAAN (ANP) - De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi is weer opgenomen in het ziekenhuis, melden Italiaanse media. Het is nog onduidelijk waarom hij terug is in het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan, dat hij drie weken geleden juist mocht verlaten. Hij was toen anderhalve maand opgenomen geweest.

1 uur geleden
Poetin: tactische kernwapens kunnen begin juli naar Belarus

SOTSJI (ANP/RTR) - De voorbereidingen om Russische kernwapens op te kunnen stellen in Belarus worden op 7 en 8 juli afgerond. Direct daarna gaan de wapens die kant op. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin aangekondigd na een overleg met de Belarussische president Aleksandr Loekasjenko. De verplaatsing was al aangekondigd en met de voorbereidingen was al begonnen.

3 uur geleden
EU-buitenlandchef: Rusland enige verdachte van opblazen stuwdam

BRUSSEL (ANP/AFP) - De stuwdam in Oekraïne is opgeblazen en alles wijst erop dat Rusland daar de hand in had, zegt EU-buitenlandchef Josep Borrell. Hij verwijst andere theorieën over de verwoestende dambreuk naar de prullenbak.

3 uur geleden
Oekraïense geheime dienst verspreidt 'gesprek Russen over dam'

KYIV (ANP/RTR) - De Oekraïense geheime dienst SBU heeft een korte geluidsopname verspreid waar een gesprek te horen zou zijn van twee Russen die zeggen dat Oekraïne niet de Nova Kachovka-dam heeft verwoest, maar de Russen wel. De SBU vermeldt niet om wie het zou gaan, alleen dat het "afgeluisterde gesprek" kort na de verwoesting van een deel van de cruciale stuwdam in de rivier de Dnipro zou zijn gevoerd tussen Russische militairen.

3 uur geleden
Wereldvoedselprogramma stopt tijdelijk met voedselhulp Ethiopië

ROME (ANP/AFP) - Het Wereldvoedselprogramma (WFP) stopt tijdelijk met de levering van voedselhulp in Ethiopië. De hulpgoederen komen volgens de VN-organisatie niet allemaal terecht bij de mensen die het nodig hebben.

5 uur geleden
Meer doden na doorbraak Kachovka-dam in Oekraïne

KYIV (ANP/RTR) - Het dodental na de doorbraak van de Kachovka-dam in Zuid-Oekraïne is opgelopen naar twaalf. Kyiv maakt melding van vier sterfgevallen en in bezette gebieden zijn volgens de door Rusland geïnstalleerde gouverneur acht mensen om het leven gekomen.

5 uur geleden