Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Facebook wil duizenden nieuwe mensen aannemen in Europa

Facebook wil duizenden nieuwe mensen aannemen in Europa

MENLO PARK (ANP/BLOOMBERG) - Facebook wil de komende vijf jaar 10.000 nieuwe krachten aannemen in onder meer Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Polen. Die extra mensen denkt het socialemediabedrijf nodig te hebben om verder te kunnen groeien. Het is nog onduidelijk hoeveel banen er in Nederland precies bijkomen.

Facebook-topman Mark Zuckerberg deelde afgelopen zomer al zijn visie op het 'nieuwe' Facebook en op het internet. Dat moet zich vertalen in een soort onderling verbonden virtuele ervaringen met behulp van technologie, zoals virtual reality. Gebruikers van het platform zouden in de toekomst niet alleen meer inloggen op het platform, maar kunnen wonen, werken en recreëren in een nieuwe digitale wereld.

Nederland is één van de landen waarop Facebook zich focust in de zoektocht naar personeel, laat een woordvoerster weten. Dat komt onder meer doordat Nederland bekend staat om zijn goede tech- en IT-sectoren en een goed opgeleide beroepsbevolking. Ook heeft de overheid hier volgens het bedrijf aandacht voor de ontwikkeling van nieuwe technologie.

In een blogpost schrijft Facebook dat het met de banen ook vertrouwen uitspreekt in de Europese techsector. "We zien ernaar uit samen te werken met Europese overheden om de juiste mensen te vinden en de juiste markten", aldus Facebook. Het concern telde eind vorig jaar wereldwijd bijna 60.000 werknemers.

Meer uit Financieel

Adyen verder omhoog op afwachtend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Adyen was maandag opnieuw de sterkste stijger in de AEX-index op het Damrak, die weinig beweging liet zien. De betalingsverwerker werd vorige week al zo'n 10 procent meer waard dankzij positieve oordelen van analisten. Het aandeel werd 1,9 procent hoger gezet. De chipbedrijven ASMI en Besi volgden met plussen van 1,4 en 1,2 procent.

7 minuten geleden
Lobbyclub: recordaantal mensen VS pakt vliegtuig rond feestdagen

ORLANDO (ANP/BLOOMBERG) - Maar liefst 7,5 miljoen mensen in de Verenigde Staten zullen gedurende de feestdagenperiode in het vliegtuig stappen. Dat verwacht de American Automobile Association (AAA), die spreekt van een recordaantal. Ook het aantal mensen dat met de auto op pad gaat om bijvoorbeeld vrienden en familie te bezoeken neemt flink toe.

47 minuten geleden
AFM legt miljoenenboete op aan vastgoedinvesteerder Bever Holding

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft vastgoedinvesteerder Bever Holding twee boetes opgelegd met een totale waarde van 5 miljoen euro. Het bedrijf zou een tijd lang hebben nagelaten voorwetenschap tijdig openbaar te maken. Ook heeft Bever Holding onjuiste informatie verspreid, stelt de markttoezichthouder.

1 uur geleden
AEX koerst af op vlak begin van week vol rentebesluiten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak koerst maandag af op een vrijwel vlak begin. Beleggers doen het rustig aan in afwachting van de rentebesluiten van de Amerikaanse Federal Reserve, de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England. De Fed begint dinsdag aan zijn tweedaagse beleidsvergadering en op woensdag wordt het rentebesluit bekendgemaakt. De rentebesluiten van de ECB en de Britse centrale bank volgen op donderdag.

1 uur geleden
Franse AI-start-up haalt 385 miljoen euro aan investeringen op

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse kunstmatige intelligentie-start-up Mistral AI heeft 385 miljoen euro aan investeringen opgehaald en is daarmee een van de leidende AI-bedrijven in Europa. De waarde van het bedrijf wordt inmiddels geschat op 2 miljard euro.

2 uur geleden
Chipbedrijf Nvidia wil basis opzetten in Vietnam

HANOI (ANP/AFP/RTR) - Het grote Amerikaanse chipconcern Nvidia wil een basis opzetten in Vietnam om de halfgeleiderindustrie in het Aziatische land te helpen ontwikkelen. Dat heeft Nvidia-topman Jensen Huang gezegd bij een bezoek aan Vietnam en een ontmoeting met premier Pham Minh Chinh.

2 uur geleden
Krant: investeerders doen miljardenbod op warenhuisketen Macy's

NEW YORK (ANP) - Een groep investeerders heeft een voorstel gedaan om de Amerikaanse warenhuisketen Macy's te kopen voor 5,8 miljard dollar (zo'n 5,4 miljard euro). Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. De investeerdersgroep heeft het voorstel ook met Macy's besproken en het bestuur van de keten is bijeengekomen om het bod te bestuderen. Het is volgens de ingewijden echter niet duidelijk of de retailer voorstander is van het bod.

3 uur geleden