Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Facebook verwijdert post Vlaams-Belangvoorman om Conings

Facebook verwijdert post Vlaams-Belangvoorman om Conings

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Facebook heeft een steunbetuiging van Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken aan het adres van vrienden en familie van Jürgen Conings verwijderd. Conings, de zwaarbewapende voortvluchtige militair die zondag dood in Belgisch-Limburg is gevonden, had extreem-rechtse sympathieën en was vorig jaar enkele maanden lid van de radicaal-rechtse partij.

"Content, groepen en pagina's die terroristen prijzen of steunen, zoals Jürgen Conings, zijn niet toegestaan op Facebook of Instagram", zegt een woordvoerder van de socialmediagigant aan persbureau Belga. Het bericht "heeft ons beleid ten aanzien van gevaarlijke individuen en organisaties geschonden."

Facebook, dat naast Instagram ook chatapps Messenger en Whatsapp in portefeuille heeft, verwijderde eerder al lofuitingen aan het adres van Conings. Ook steunpagina's ter ere van de geradicaliseerde militair werden offline gehaald. De man was vorige maand met wapens en munitie uit een kazernedepot spoorloos verdwenen en bedreigde onder andere virologen, onder wie de bekende Vlaming Marc Van Ranst.

Van Grieken is boos over het ingrijpen van Facebook. "Er moet dringend paal en perk gesteld worden aan de willekeurige censuur door de multimediagiganten", vindt hij. Hij benadrukt dat Van Ranst, die weken in een safehouse heeft moeten doorbrengen vanwege Conings bedreigingen, iets soortgelijks op Twitter zette. Die app is echter niet van Facebook.

Meer uit Buitenland

VN-gezant ziet geen rechtvaardiging voor Israëls bloedbad in Gaza

GAZA-STAD (ANP) - Francesca Albanese, de speciale VN-rapporteur voor de bezette Palestijnse gebieden, vindt dat niets "behalve pure waanzin" Israëls "bloedbad onder burgers" in Gaza kan rechtvaardigen.

1 uur geleden
Sanders pleit tegen VS-financiering 'inhumane strategie' Israël

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse senator Bernie Sanders heeft in een open brief aan zijn Democratische collega's in de senaat gepleit tegen de 10,1 miljard dollar hulp die de Verenigde Staten op het punt staan aan Israël te geven. Woensdag neemt de senaat een wetsvoorstel voor 110 miljard dollar aan buitenlandse hulp, deels bestemd voor Israël, in behandeling.

2 uur geleden
Opnieuw minder treinen in België door staking

BRUSSEL (ANP) - Net als een maand geleden rijden veel treinen in België woensdag en donderdag niet door een spoorstaking. Op de intercity's tussen Amsterdam en Brussel kunnen reizigers wel rekenen, meldt spoorwegmaatschappij NMBS. Voor de internationale Eurostar-treinen, die Nederland via België met Londen en Parijs verbinden, wordt ook niet of nauwelijks hinder verwacht.

2 uur geleden
AzG en WHO: ziekenhuizen in zuiden Gaza 'op een breekpunt'

GAZA-STAD (ANP) - Ziekenhuizen in centraal en zuidelijk Gaza bevinden zich "op een breekpunt" en hebben moeite de toestroom van patiënten op te vangen te midden van de Israëlische aanvallen op Gaza. Dat zeggen vertegenwoordigers van Artsen zonder Grenzen (AzG) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) tegen het Amerikaanse ABC News.

3 uur geleden
Huis VS stelt in resolutie antizionisme gelijk aan antisemitisme

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een resolutie aangenomen waarin het onder meer "duidelijk verklaart dat antizionisme antisemitisme is", melden Amerikaanse media. Zionisme is het streven naar een onafhankelijke Joodse staat.

6 uur geleden
Biden: weet niet of ik herkiesbaar was als Trump niet meedeed

WESTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden betwijfelt of hij herkiesbaar zou zijn als president als hij het niet zou opnemen tegen Donald Trump. Dat heeft hij gezegd bij een bijeenkomst even buiten Boston waar geld werd opgehaald voor de campagne voor de presidentsverkiezingen van de Democraten.

7 uur geleden
Peruaans hof geeft opdracht tot vrijlating oud-president Fujimori

AREQUIPA (ANP/AFP/RTR) - Het grondwettelijk hof van Peru heeft opdracht gegeven om de voormalige president Alberto Fujimori vrij te laten. De 85-jarige Fujimori werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar voor misdaden tegen de menselijkheid onder zijn bewind.

8 uur geleden