Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Facebook vermindert circulatie content leger Myanmar

Facebook vermindert circulatie content leger Myanmar

MENLO PARK (ANP) - Facebook gaat de distributie en circulatie van inhoud die is geplaatst door het leger van Myanmar inperken. Het socialemediabedrijf meldde vrijdag dat het dat besluit neemt omdat de militaire machthebbers van Myanmar "desinformatie blijft verspreiden". Op 1 februari pleegde het leger van het Zuidoost-Aziatische land een staatsgreep tegen de democratisch gekozen burgerregering.

De maatregelen, die bedoeld zijn om het aantal mensen dat de berichten van het leger te zien krijgt te verminderen, zijn met zekerheid van toepassing de officiële Facebookpagina van het leger en die van een woordvoerder, meldt Facebook.

Daarnaast kan Facebook andere pagina's aanpakken "die meermaals ons beleid op desinformatie overtreden". Die pagina's worden niet langer aangeraden bij gebruikers.

Het grote socialemediabedrijf heeft ook de mogelijkheid van het Myanmarese leger opgeschort om verzoeken in te dienen tot het verwijderen van materiaal. "Tegelijkertijd beschermen we inhoud, waaronder politieke uitlatingen, die het volk van Myanmar toelaat om zich vrij te uiten en de wereld te laten zien wat er in hun land gebeurt", aldus een directeur van Facebook.

Honderdduizenden Myanmarezen zijn de straat opgegaan sinds het militaire bewind de regering van Aung San Suu Kyi omverwierp en haar en andere democratische regeringsleiders oppakte.

Meer uit Buitenland

Hamas draagt zes gijzelaars over aan het Rode Kruis

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Hamas heeft opnieuw een groep gijzelaars overgedragen aan het Rode Kruis. Volgens de Israëlische krijgsmacht gaat het om zes personen die inmiddels zijn aangekomen in Israël. Eerder op donderdag kwamen al twee gijzelaars vrij.

2 uur geleden
Blinken waarschuwt Israël voor toenemende internationale druk

TEL AVIV (ANP) - De Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken heeft het Israëlische oorlogskabinet gewaarschuwd dat de internationale druk op het land zal toenemen als de Israëliërs het aantal burgerdoden in de Gazastrook niet weten te beperken. Dan zullen de Verenigde Staten en andere westerse bondgenoten Israël niet lang meer kunnen steunen, schrijft de Israëlische krant Haaretz.

3 uur geleden
Voorzitter klimaattop tevreden over eerste dag

DUBAI (ANP) - De voorzitter van de internationale klimaattop in Dubai was donderdag erg tevreden over de eerste dag van COP28. "Het is opmerkelijk hoe enthousiast alle delegaties zijn om hier te zijn", zei sultan Ahmed Al-Jaber. Ook was hij in zijn nopjes dat de agenda is aangenomen "zonder enige vertraging". Daarbij stond hij overigens niet stil bij het feit dat hij en andere sprekers ruim anderhalf uur te laat aankwamen bij de persconferentie.

4 uur geleden
Witte Huis zegt dat VS proberen het bestand in Gaza te verlengen

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering werkt samen met Egypte om de tijdelijke wapenstilstand in Gaza nog eens te verlengen. De VS stellen alles in het werk om het huidige staakt-het-vuren te "ondersteunen en verlengen", zei woordvoerder John Kirby van het Witte Huis in een persconferentie.

4 uur geleden
Belgen geschokt over Dutroux-uitspraak Israëlische ambassadeur

BRUSSEL (ANP) - Belgische politici zijn woedend over een vergelijking die de Israëlische ambassadeur in België heeft getrokken tussen het oorlogsleed in de Gazastrook en het leed dat de Belgische kindermoordenaar Marc Dutroux heeft veroorzaakt.

5 uur geleden
Nieuwe buitenlandminister: Argentinië niet bij BRICS

BUENOS AIRES (ANP/RTR) - Argentinië sluit zich volgens de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Diana Mondino niet aan bij BRICS. Argentinië was uitgenodigd om lid te worden van de landengroep.

5 uur geleden
Ook België verliest klimaatzaak en moet uitstoot terugdringen

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische staat is donderdag veroordeeld door de rechter omdat die te weinig zou hebben gedaan tegen klimaatverandering. Net als de Duitse regering eerder op de dag, heeft de Belgische regering te horen gekregen dat er meer actie nodig is om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen.

6 uur geleden