Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Facebook-personeel uit ongenoegen over reactie op Trump-bericht

Facebook-personeel uit ongenoegen over reactie op Trump-bericht

MENLO PARK (AFN/BLOOMBERG) - Senior-medewerkers van Facebook hebben hun ongenoegen geuit over de eerdere beslissing van Facebook-baas Mark Zuckerberg. Die besloot geen actie te ondernemen tegen een opruiende opmerking van de Amerikaanse president Donald Trump via het sociale netwerk.

Trump plaatste op sociale media een bericht met de woorden: "als het plunderen begint, begint het schieten", als reactie op de rellen in de VS na de dood van George Floyd in Minneapolis. Voor Twitter was dit bericht een stap te ver. Dat techbedrijf plaatste daarop een waarschuwing bij het bericht. Facebook deed dat niet. Volgens Zuckerberg moeten mensen weten of de regering van plan is geweld te gebruiken.

Verschillende hooggeplaatste figuren binnen Facebook denken daar duidelijk anders over. Zij hebben hun ongenoegen geuit. Onder meer ontwerp-directeur van de nieuwsfeed van Facebook Ryan Freitas wil Zuckerberg van zijn ongelijk overtuigen. Volgens hem denken tientallen mensen binnen Facebook er net zo over.

Kritiek

Ook Andrew Crow, hoofd ontwerp van de productlijn Portal van Facebook, heeft kritiek op de houding van zijn baas. "Het bieden van een platform voor het aanzetten tot geweld en het verspreiden van desinformatie is onaanvaardbaar, ongeacht wie je bent", aldus Crow.

Ook Design Manager Jason Stirman, directeur Product Management Jason Toff en Product Designer Sara Zhang, deden hun beklag. "Intern geven we uiting aan onze bezorgdheid, tot nu toe zonder resultaat", zo klonk het.

Zuckerberg meldde zondag laat dat Facebook 10 miljoen dollar extra doneert aan groepen die werken aan raciale rechtvaardigheid. Hij merkte tevens op dat Facebook meer werk te doen heeft om mensen veilig te houden en ervoor te zorgen dat onze systemen de vooringenomenheid niet versterken. Hij liet zich niet uit over de berichten van Trump op het platform.

Meer uit Financieel

FNV dreigt met staking bij afhandelaar Swissport Cargo op Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Vakbond FNV dreigt met stakingen bij vrachtafhandelbedrijf Swissport Cargo op Schiphol. De directie van het bedrijf krijgt van de bond nog tot woensdag halverwege de dag de tijd om in te gaan op eisen voor een nieuwe cao, anders zullen medewerkers hun werk neerleggen.

1 uur geleden
Timmermans doet handreiking om natuurherstelwet te redden

BRUSSEL (ANP) - Eurocommissaris Frans Timmermans komt de tegenstanders van de natuurherstelwet tegemoet nu het erom spant of die het wel zal halen. Zo wil hij het verbod op verslechtering van de natuur afzwakken. Dat voorschrift is een van de belangrijkste bezwaren van critici als het Nederlandse kabinet, de christendemocraten en sommige liberalen in het Europees Parlement.

2 uur geleden
Chemiebedrijven IMCD en DSM zetten AEX in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging vrijdag licht omlaag door forse koersverliezen van IMCD en DSM-Firmenich. De chemiebedrijven kampten met een winstwaarschuwing van de Britse branchegenoot Croda International, die daarop bijna 14 procent verloor in Londen. IMCD en DSM-Firmenich raakten rond de 6 procent kwijt in Amsterdam.

3 uur geleden
UBS bereikt akkoord over verliesgarantie overname Credit Suisse

Z√úRICH (ANP/BLOOMBERG) - UBS en de Zwitserse overheid hebben een akkoord bereikt over een dekking van de verliezen die de Zwitserse bank zou kunnen lijden als gevolg van de redding van zijn Credit Suisse. UBS heeft daarmee de laatste grote horde genomen om de historische overname van zijn branchegenoot af te ronden. Door de overname ontstaat een bankkolos die twee keer zo groot is als de gehele Zwitserse economie.

4 uur geleden
NS moet werknemers definitief toeslag betalen over alle vakantie

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen (NS) moeten hun personeel definitief onregelmatigheidstoeslag betalen over alle vakantiedagen. Dat heeft de Hoge Raad beslist die daarmee een eerdere uitspraak van het gerechtshof bekrachtigde. De uitspraak kan een dure worden voor NS dat duizenden werknemers mogelijk nog geld verschuldigd is.

4 uur geleden
Mogelijk doorbraak gesprekken tussen VDL en vakbonden rond Nedcar

HOLTUM (ANP) - Na enkele informele gesprekken eerder deze week lijkt er een doorbraak te komen in de onderhandelingen tussen vakbonden en industrieconcern VDL rond autofabriek Nedcar. Volgens CNV-bestuurder Jeroen Bruinsma is Nedcar-eigenaar VDL "bereid om grote stappen te zetten".

4 uur geleden
Personeel veerdienst Ameland bezorgd over inkomen

UTRECHT (ANP) - Het personeel van Wagenborg Passagiersdiensten is bezorgd over hun inkomen, als het plan om veel veerdiensten naar Ameland te schrappen doorgaat. De circa 150 werknemers worden betaald voor het aantal uren dat zij werken. Als er vanaf 20 juni veel minder veren gaan varen, kunnen zij minder uren werken en verdienen ze veel minder. CNV Vakmensen wil garanties van Wagenborg voor de huidige arbeidsvoorwaarden, laat de bond vrijdag weten.

4 uur geleden