Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Facebook onderuit op rood Wall Street

Facebook onderuit op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met verliezen aan de handelssessie begonnen. Zorgen over de verspreiding van het nieuwe coronavirus drukken op het sentiment. Facebook speelde in de eerste minuten tientallen miljarden dollars aan beurswaarde kwijt, na een tegenvallend kwartaalbericht van het socialmediabedrijf.

De Dow-Jonesindex stond na een klein halfuur handelen 0,2 procent lager op 28.679 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,3 procent omlaag tot 3262 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,2 procent tot 9261 punten.

Facebook stond 6,2 procent lager, na een verlies van bijna 8 procent bij de openingsbel. Dat percentage staat gelijk aan circa 50 miljard dollar aan beurswaarde. Uit kwartaalcijfers bleek dat de kosten voor bijvoorbeeld de aanpak van nepnieuws aanzienlijk toenemen. Ook groeide de omzet in het vierde kwartaal in het laagste tempo in de geschiedenis van het bedrijf.

Microsoft

Softwarereus Microsoft kreeg juist wel de handen op elkaar van beleggers. Het concern won 3 procent na de presentatie van goede resultaten, met name dankzij succes met clouddiensten. Fabrikant van elektrische auto's Tesla won 10,6 procent na zijn tweede kwartaal op rij met winst en een recordomzet voor het bedrijf.

Cruisemaatschappij Carnival ging 2,6 procent onderuit. Een cruiseschip van Carnival met ongeveer 6000 passagiers ligt vast in een Italiaanse haven, omdat twee Chinese passagiers aan boord mogelijk zijn besmet met het coronavirus.

Meer uit Financieel

Russische inkomsten olie en gas in februari 80 procent gestegen

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - De Russische inkomsten uit olie en gas zijn de afgelopen maand met 80 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Ondanks de westerse sancties verdiende de Russische staat vorige maand in totaal 945,6 miljard roebel (9,6 miljard euro) aan belastingen uit de olie- en gasindustrie, vooral dankzij de hogere prijzen voor ruwe olie.

24 minuten geleden
Google maakt diensten van concurrentie beter zichtbaar in zoekmachine

BRUSSEL (ANP/RTR) - Google, de zoekmachine van Alphabet, komt met veranderingen van zoekresultaten voor gebruikers waardoor ze sneller de diensten van concurrenten, zoals vergelijkingssites voor hotels of vluchten, zien. Ook komen er nieuwe tools uit voor ontwikkelaars die hun producten op de platformen van concurrenten aanbieden. De veranderingen komen kort voordat strengere regelgeving vanuit Brussel van kracht wordt.

1 uur geleden
Felyx komt in handen van Spaans deelscooterbedrijf

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse deelscooterbedrijf Felyx komt in handen van de Spaanse branchegenoot Cooltra. Door de krachtenbundeling ontstaat volgens de partijen de grootste aanbieder van elektrische deelscooters in Europa. Felyx blijft wel onder de eigen naam actief in steden waar de scooters van het bedrijf nu al rondrijden.

1 uur geleden
Lufthansa annuleert vluchten van en naar Schiphol om staking

SCHIPHOL (ANP) - Lufthansa schrapt de komende dagen een twintigtal vluchten van en naar Schiphol omdat het grondpersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij gaat staken. Op woensdagavond leggen de medewerkers zestig uur lang het werk neer, tot zaterdagochtend. Op al die dagen worden vluchten geschrapt, is te zien op de website van Schiphol. Het betreft vluchten van en naar de Duitse steden München en Frankfurt.

1 uur geleden
Batterijproducent LeydenJar bouwt fabriek in Eindhoven

LEIDEN (ANP) - Batterijproducent LeydenJar gaat zijn productie fors opvoeren. Het Leidse bedrijf, dat een techniek heeft ontwikkeld waarmee batterijen veel langer meegaan, gaat in Eindhoven een fabriek bouwen die binnen enkele jaren plaats moet bieden aan honderden werknemers.

1 uur geleden
Links-extremisten eisen sabotage Duitse Tesla-fabriek op

BERLIJN (ANP/AFP/RTR/DPA) - Een links-extremistische actiegroep eist de verantwoordelijkheid op voor de brandstichting bij een elektriciteitsmast en de stroomuitval bij de grote Tesla-fabriek in de buurt van Berlijn. De claim komt van de Vulkangruppe, oftewel Vulkaangroep. Volgens de actiegroep was het een daad van protest tegen de autofabrikant.

2 uur geleden
Woningbouwers willen overheidssteun om vraag aan te jagen

VOORBURG (ANP) - Om de markt van nieuwbouwwoningen te stimuleren is financiële steun van de overheid nodig en een aanpassing van de huidige reguleringen. Dat stelt WoningBouwersNL, brancheorganisatie voor ontwikkelaars en bouwondernemers, in een halfjaarlijks rapport.

2 uur geleden