Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Facebook herstelt iets van eerdere koersdreun op Wall Street

Facebook herstelt iets van eerdere koersdreun op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met duidelijke winsten de handel uitgegaan. Techbedrijven als Google-moeder Alphabet, Apple en Amazon stonden bij de winnaars na de uitverkoop een dag eerder. Ook Facebook toonde herstel na de koersdreun van maandag. Het socialmediabedrijf zag toen miljarden aan beurswaarde verdampen na de grote storing waardoor diensten en platforms als WhatsApp, Instagram en Facebook urenlang niet bereikbaar waren.

Facebook sloot de sessie nu met een winst van dik 2 procent na het verlies van ruim 5 procent een dag eerder. Volgens het bedrijf was bij de storing geen sprake van kwade opzet. Beleggers verwerkten ook de dreigende taal vanuit Rusland in de richting van Facebook, dat te weinig zou doen om verboden content van zijn platformen te verwijderen. Rusland dreigt nu een "stevige boete" uit te delen. In het Amerikaanse parlement is ook fors uitgehaald naar het bedrijf. Kritiek daar is er vooral op de gevolgen van langdurig gebruik, vooral bij jongeren.

Levensmiddelenconcern PepsiCo, dat met een kwartaalupdate kwam, won 0,6 procent. De onderneming verhoogde zijn verwachtingen voor dit jaar en gaf ook aan de prijzen voor zijn producten te zullen verhogen om hogere kosten voor grondstoffen, transport en de leveringsketen te compenseren.

Banenrapport

De leidende Dow-Jonesindex sloot met een winst van van 0,9 procent op 34.314,67 punten en de breed samengestelde S&P 500 klom 1,1 procent tot 4345,72 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq won 1,3 procent tot 14.433 punten, na het verlies van 2,1 procent een dag eerder.

Veel aandacht gaat deze week uit naar het banenrapport dat vrijdag wordt gepubliceerd. De ontwikkeling van de arbeidsmarkt zal volgens kenners veel kunnen verklappen over de koers van de Federal Reserve wat betreft de rente en de economie. Verder is er aandacht voor de kwestie rond het schuldenplafond. De schatkist van de VS dreigt op 18 oktober leeg te raken met een mogelijke shutdown, waarbij overheidsinstellingen op slot gaan, tot gevolg. Deze week wordt in de Senaat naar verwachting een wetsvoorstel behandeld over het opschorten van de limiet.

De euro was 1,1595 dollar waard tegen 1,1607 dollar eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 2 procent duurder op 79,20 dollar en Brentolie kostte 1,9 procent meer op 82,83 dollar per vat.

Meer uit Financieel

IMF: Surinaamse economie stabieler dankzij pijnlijke hervormingen

PARAMARIBO (ANP) - De economische aanpak van de Surinaamse regering begint vruchten af te werpen, vindt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het bestuur van het fonds staat achter de evaluatie van de IMF-missie die in augustus in Paramaribo naging of de regering van president Chan Santokhi zich houdt aan de afspraken met het fonds.

1 uur geleden
Onderzoek: ING en ABN haalden miljarden aan fossiele obligaties op

AMSTERDAM (ANP) - ING en ABN AMRO hebben sinds de totstandkoming van het klimaatakkoord van Parijs olie-, gas- en kolenbedrijven geholpen met het uitschrijven van 100 miljard euro aan obligaties. Dat gebeurde ondanks toezeggingen van Europese banken om minder te investeren in fossiele brandstoffen. Dat melden onderzoeksplatforms Investico en Follow the Money op basis van onderzoek, dat werd uitgevoerd in samenwerking met tien andere internationale media.

1 uur geleden
ABN AMRO: winkelstraat wordt leger, toch ook kansen pandeigenaren

AMSTERDAM (ANP) - De huidige economische omstandigheden leiden tot grote uitdagingen voor ondernemers in de winkelstraat. Zo werd vorige week elektronicaketen BCC failliet verklaard en eerder al kledingwinkelketens Scotch & Soda en Score. Volgens ABN Amro neemt het aantal faillissementen de komende tijd naar verwachting toe. Maar de bank denkt dat er ook kansen liggen voor vastgoedeigenaren.

6 uur geleden
ABN AMRO: winkelstraat wordt leger, toch ook kansen pandeigenaren

AMSTERDAM (ANP) - De huidige economische omstandigheden leiden tot grote uitdagingen voor ondernemers in de winkelstraat. Zo werd vorige week elektronicaketen BCC failliet verklaard en eerder al kledingwinkelketens Scotch & Soda en Score. Volgens ABN Amro neemt het aantal faillissementen de komende tijd naar verwachting toe. Maar de bank denkt dat er ook kansen liggen voor vastgoedeigenaren.

7 uur geleden
Wall Street terughoudend, beleggers wachten op nieuwe rentehints

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York waren maandag de gehele dag voornamelijk terughoudend, om uiteindelijk hoger te sluiten. Beleggers lijken uit te kijken naar nieuwe macro-economische rapporten die later deze week verschijnen. Daaruit wordt mogelijk duidelijk in hoeverre het beleid van de Amerikaanse centrale bank effect sorteert. Vorige week liet de Federal Reserve de rente nog ongewijzigd, al bleek uit prognoses dat de rentes mogelijk langer dan verwacht hoog zullen blijven.

9 uur geleden
Air France-KLM bestelt vijftig schonere vliegtuigen bij Airbus

TREMBLAY-EN-FRANCE (ANP) - Luchtvaartconcern Air France-KLM heeft een overeenkomst getekend voor de levering van vijftig nieuwe vliegtuigen van Airbus. Het gaat om het type A350, dat volgens KLM geldt als "het zuinigste en stilste model van zijn generatie". KLM benadrukt dat de aanschaf nog wel onder voorbehoud is van advies van de ondernemingsraad.

11 uur geleden
TenneT sluit miljardendeal voor modernisering hoogspanningsnet

ARNHEM (ANP) - Netbeheerder TenneT heeft een raamovereenkomst getekend met een totaalwaarde van 1,9 miljard euro voor de levering van compensatiespoelen en vermogenstransformatoren aan Nederland en Duitsland. De deal is gesloten met vier leveranciers, die elk ongeveer een kwart gaan leveren. De spoelen en transformatoren zijn volgens TenneT nodig voor de optimalisatie en het onderhoud van het hoogspanningsnet.

12 uur geleden