Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Facebook fors hoger op Wall Street, Apple verspeelt openingswinst

Facebook fors hoger op Wall Street, Apple verspeelt openingswinst

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met winsten de handel uitgegaan. Vooral Facebook scoorde goed met zijn kwartaalcijfers. Apple zag een eerdere winst geheel verdampen, ondanks de gestegen omzet en winst die de iPhone-maker rapporteerde.

Facebook sloot uiteindelijk 7,3 procent hoger. Het socialemediabedrijf verdiende afgelopen kwartaal veel meer geld aan advertenties, omdat meer onlinereclame werd verkocht tegen hogere prijzen. Dat leidde tot een stevige groei van de omzet en een winst die net niet verdubbelde.

Aanvankelijk leken ook de kwartaalcijfers van Apple goed te vallen bij beleggers. Maar een eerdere winst van 2,6 procent verdween en het aandeel eindigde uiteindelijk een fractie onder zijn slotstand van een dag eerder. Mogelijk spelen zorgen over chiptekorten een rol, die voor financiële tegenvallers kunnen zorgen bij de productie van iPads en iMacs.

Amerikaanse economie

De Dow-Jonesindex ging 0,7 procent hoger de handel uit op 34.060,36 punten. De brede S&P 500 won ook 0,7 procent tot 4211,47 punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,2 procent tot 14.082,55 punten.

Beleggers verwerkten ook het nieuwe groeicijfer van de Amerikaanse economie. Die groeide met 6,4 procent in het eerste kwartaal als die stijging denkbeeldig over een heel jaar wordt doorgetrokken. Ten opzichte van het voorgaande kwartaal ging het om een toename van het bruto binnenlands product van 1,6 procent. Daarbij hielp onder andere het forse economische steunpakket om de coronacrisis te beteugelen, dat veel consumenten er toe aanzette meer te kopen.

Mastercard

Dat merkte ook creditcardmaatschappij Mastercard, dat de omzet in het eerste kwartaal weer zag toenemen dankzij de coronacheques die Amerikanen tot aankopen moesten aanzetten. Het aandeel verloor desondanks 1,7 procent. McDonald's verkocht vooral op de Amerikaanse thuismarkt meer fastfood en liet een winst van 1,2 procent zien.

De euro was 1,2126 dollar waard, tegenover 1,2109 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 1,7 procent meer waard op 64,96 dollar. Brentolie won 1,8 procent tot 68,49 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Personeel drietal industriële bakkers staakt om cao-conflict

UTRECHT (ANP) - Het personeel van drie industriële bakkerijen staakt vanaf donderdagochtend 48 uur lang. Dat hebben vakbonden FNV en CNV aangekondigd nadat de werkgevers in de bakkersbranche een ultimatum om met een beter loonbod te komen hadden laten verlopen.

16 minuten geleden
Groene reclamecampagne Shell verboden in Verenigd Koninkrijk

LONDEN (BLOOMBERG) - De Britse reclametoezichthouder heeft de advertenties van enkele grote olieproducenten waaronder Shell bestempeld als greenwashing, wat betekent dat deze bedrijven zich duurzamer voordoen dan ze zijn. De reclames van Shell, het Spaanse Repsol en het Maleisische Petronas waarin de oliemaatschappijen hun investeringen in hernieuwbare energie aanprijzen zonder vermelding van de omvang van hun andere vervuilende activiteiten, zijn dan ook verboden in het Verenigd Koninkrijk.

28 minuten geleden
Zorgen bij DNB-baas na forse loonsverhogingen in sommige branches

DEN HAAG (ANP) - President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) maakt zich zorgen naar aanleiding van de hoge loonsverhogingen van 10 procent of meer die vakbonden en werkgevers recentelijk in sommige branches hebben afgesproken. Daardoor kan het moeilijker worden om een einde te maken aan de flinke prijsverhogingen van de laatste tijd, gaf Knot aan in een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer.

39 minuten geleden
Turkse lira keldert na stoppen steun centrale bank na verkiezingen

ANKARA (ANP) - De Turkse lira is woensdag stevig onderuit gegaan. Ten opzichte van de euro werd de Turkse munt zo'n 7 procent minder waard. De afgelopen tijd steunden de Turkse overheid via de centrale bank de munt met veel aankopen in de aanloop naar de presidentsverkiezingen. Nu president Recep Tayyip Erdogan is herkozen, is daarmee gestopt en laat de centrale bank de munt verder in waarde kelderen.

43 minuten geleden
Vakbond: beveiligers Heathrow gaan in zomer 31 dagen staken

LONDEN (ANP) - Beveiligers op de grote Londense luchthaven Heathrow gaan gedurende de drukke zomerperiode 31 dagen staken om de eisen voor loonsverhogingen kracht bij te zetten. Dat heeft de vakbond Unite bekendgemaakt. Volgens Unite zullen meer dan 2000 beveiligers meedoen aan die stakingen. De eerste stakingsdag staat gepland voor zaterdag 24 juni.

1 uur geleden
Besi zakt op lager Damrak, Zara-moederbedrijf stijgt na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Besi was woensdag de grootste daler in de AEX-index op het Damrak, die een klein verlies liet zien. Beleggers waren niet onder de indruk van de presentatie die het chipbedrijf hield tijdens zijn investeerdersdag en stuurden het aandeel 6,5 procent omlaag. In Madrid vielen de resultaten van het Spaanse moederbedrijf van Zara in de smaak. Inditex, dat naast Zara ook eigenaar is van kledingketens als Pull & Bear en Bershka, zag de verkopen en winst stijgen en werd beloond met een koerswinst van 6 procent.

1 uur geleden
Bedrijven staken meer geld in energiebesparing en schone energie

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven in Nederland hebben afgelopen jaar flink meer geïnvesteerd in technieken waarmee ze energiezuiniger kunnen worden, maar ook in duurzame energie, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dat kwam onder meer door een subsidieregeling waar de ondernemingen gebruik van konden maken.

1 uur geleden