Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Facebook en Apple winnen op Wall Street na bekendmaking cijfers

Facebook en Apple winnen op Wall Street na bekendmaking cijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelen van Facebook en Apple behoorden donderdag tot de winnaars op de beurzen in New York dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers. Daarnaast verwerken beleggers op Wall Street een flinke hoeveelheid resultaten van andere bedrijven, waaronder machinebouwer Caterpillar, fastfoodketen McDonald's en autofabrikant Ford Motor. Verder zijn er nieuwe cijfers over de Amerikaanse economie en arbeidsmarkt.

Facebook sprong 6 procent omhoog bij opening. Het socialemediabedrijf verdiende afgelopen kwartaal veel meer geld aan advertenties, omdat meer onlinereclame werd verkocht tegen hogere prijzen. Dat leidde tot een stevige groei van de omzet en een winst die net niet verdubbelde. Ook het aantal gebruikers van Facebooks-apps, naast Facebook en Instagram ook chatapp WhatsApp, nam toe.

Apple kreeg er 1,2 procent bij. Het concern behaalde in de eerste drie maanden van dit jaar veel meer omzet dan een jaar eerder. Vooral de sterke iPhone-verkopen droegen daar aan bij, maar ook alle andere bedrijfsonderdelen deden het beter. De nettowinst liet een verdubbeling zien.

Ford

De technologiegraadmeter Nasdaq profiteerde van de koerswinsten van Apple en Facebook met een plus van 0,9 procent op 14.171,18 punten. De Dow-Jonesindex ging 0,4 procent vooruit tot 33,959,27 punten en de brede S&P 500 won 0,7 procent tot 4.212,64 punten.

Caterpillar, bekend van de graafmachines en bulldozers, verloor 1,2 procent ondanks meevallende cijfers. McDonald's verkocht vooral op de Amerikaanse thuismarkt meer fastfood en liet een winst van 1,3 procent zien. Ford verloor 8,2 procent na een waarschuwing dat de productie dit jaar gaat teruglopen door het chiptekort in de wereldwijde auto-industrie.

Amerikaanse economie

Andere bedrijven die de boeken openden waren onder meer farmaceuten Merck (min 3 procent) en Bristol-Myers Squibb (min 3,2 procent), onlinemarktplaats eBay (min 10 procent), kabel- en mediabedrijf Comcast (plus 2,9 procent), creditmaatschappij Mastercard (2,2 procent) en chipproducent Qualcomm (plus 5,8 procent).

De Amerikaanse economie is volgens een voorlopige schatting in het eerste kwartaal met 6,4 procent gegroeid op geannualiseerde basis. De Federal Reserve zei woensdag bij het rentebesluit nog dat het beeld voor de economie positief is, maar dat steun nodig blijft. Verder namen de wekelijkse uitkeringsaanvragen weer iets af ten opzichte van het naar boven bijgestelde cijfer van een week eerder. Vorige week wendden 553.000 Amerikanen zich tot de overheid voor steun.

Meer uit Financieel

Minister: energietransitie Europa niet mogelijk zonder China

BRUSSEL (ANP) - De Europese energietransitie is niet mogelijk zonder China, waarschuwt minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Liesje Schreinemacher in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times. Europa probeert minder afhankelijk van China te worden, maar moet daarbij niet helemaal 'ontkoppelen', stelt de bewindsvrouw. "Ze doen veel aan onderzoek en ontwikkeling en het zou zonde als we onze banden helemaal doorsnijden."

2 uur geleden
Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

4 uur geleden
Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

8 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

1 dag geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

1 dag geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

1 dag geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

1 dag geleden