Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Fabrikant elektrische auto's Rivian stijgt op hoger Wall Street

Fabrikant elektrische auto's Rivian stijgt op hoger Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met plussen aan een nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers lijken voorzichtig positief in afwachting van het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat vrijdag verschijnt. De fabrikant van elektrische pick-uptrucks Rivian was een van de winnaars op Wall Street na een positief analistenrapport.

De Dow-Jonesindex stond in de openingsminuten 0,2 procent hoger op 36.111 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,5 procent tot 4572 en de door techbedrijven gedomineerde Nasdaq won 0,9 procent tot 14.271 punten.

Het rapport over de arbeidsmarkt van vrijdag zegt iets over de staat van de Amerikaanse economie. Tegelijkertijd is de aanwas van nieuwe banen van invloed op het rentebeleid van de Federal Reserve, dat mogelijk terughoudender wordt met renteverhogingen als de economie afkoelt.

Rivian in de plus

Rivian won 1,8 procent. Analisten van beleggingsfirma Stifel beginnen het aandeel te volgen met een koopadvies. Positief is volgens de kenners dat het merk al bekend is en Rivian is begonnen met forse kostenbesparingen, wat de verliezen kan beperken.

Discountwinkelketen Dollar General steeg 4 procent na goed ontvangen kwartaalcijfers. De retailer boekte een lagere winst dan een jaar eerder, maar het resultaat was beter dan kenners hadden verwacht. Topman Todd Vasos verklaarde niet helemaal tevreden te zijn.

Boeing

Boeing steeg 0,3 procent na mediaberichten dat het luchtvaartconcern vergevorderde gesprekken voert met Thai Airways over de verkoop van tachtig vliegtuigen van het type 787 Dreamliner. Er was meer nieuws rond Boeing. Volgens persbureau AP houdt het Amerikaanse leger de mede door Boeing ontwikkelde Osprey, een soort mix van vliegtuig en helikopter, aan de grond na een dodelijk ongeluk in Japan.

Beleggers hebben ook aandacht voor handelsoverleg tussen de Europese Unie en China. President Xi Jinping van China sprak onder anderen met Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, over de wederzijdse handel. De ontmoeting eindigde in een ijzige sfeer, want er kwam geen gemeenschappelijke verklaring achteraf.

Dollar- en oliekoers

De euro stond licht hoger ten opzichte van de dollar en was 1,0778 dollar waard. De olieprijzen stegen weer iets na de aanzienlijke dalingen eerder deze week. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent duurder op 70,30 dollar. Brentolie won 1,1 procent tot een prijs van 75,10 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Sky News: bedrijf wil mogelijk Britse tak The Body Shop overnemen

LONDEN (ANP/RTR/AFP) - De Britse kledingverkoper Next heeft de bewindvoerders van de noodlijdende Britse tak van The Body Shop benaderd voor een mogelijke deal om een deel van de cosmeticaketen over te nemen. Dat zegt de Britse nieuwszender Sky News op basis van ingewijden. The Body Shop, bekend om zijn duurzame haar- en huidproducten, kondigde op 14 februari aan financiële experts in te schakelen. Die gaan proberen om delen van de Britse tak van het bedrijf te redden.

4 uur geleden
Eiffeltoren zondag weer open, was dagenlang dicht door staking

PARIJS (ANP/AFP/BELGA) - De Eiffeltoren gaat zondag weer open, omdat de vakbonden en de exploitant van het Parijse monument tot een akkoord zijn gekomen. Vijf dagen lang was de toeristische trekpleister gesloten door een staking.

6 uur geleden
Ford zet levering elektrische pick-uptrucks stop

DEARBORN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford heeft de levering van zijn elektrische pick-uptruck F-150 Lightning stopgezet om een onbekend probleem met de voertuigen. Dat gebeurt enkele weken nadat het bedrijf had aangekondigd de productie van datzelfde model af te schalen in de Verenigde Staten door afnemende verkopen.

6 uur geleden
Rechter keurt miljardenboete cryptobeurs Binance goed

SEATTLE (ANP/AFP/BLOOMBERG/RTR) - Binance moet een boete betalen van meer dan 4,3 miljard dollar, omgerekend bijna 4 miljard euro, onder meer voor het overtreden van anti-witwasregels. Dat is het gevolg van de beslissing van een Amerikaanse rechter die een overeenkomst tussen Binance en de federale aanklagers heeft goedgekeurd.

7 uur geleden
Japan steekt nog eens ruim 4 miljard in fabriek chipmaker TSMC

KUMAMOTO (ANP/BLOOMBERG/AFP) - De Japanse overheid steekt nog eens 732 miljard yen, omgerekend ruim 4 miljard euro, in de uitbreiding van een chipfabriek van TSMC. De Taiwanese chipfabrikant opende zaterdag zijn eerste Japanse fabriek in het zuiden van het land.

9 uur geleden
VAE steken tientallen miljarden in Egyptische toeristenhotspot

RAS AL-HIKMA (ANP/BELGA/BLOOMBERG/RTR) - De Verenigde Arabische Emiraten steken 35 miljard dollar in Egypte, de grootste buitenlandse investering ooit in het land volgens de Egyptische premier Mostafa Madbouly. Omgerekend gaat het om ruim 32 miljard euro. Het geld wordt gestoken in de ontwikkeling van een nieuwe toeristische trekpleister aan de Middellandse Zee.

10 uur geleden
Techrally komt tot bedaren op New Yorkse aandelenbeurzen

NEW YORK (ANP) - Het grote enthousiasme over kunstmatige intelligentie op de beurzen in New York is vrijdag iets ingezakt. Bedrijven in de techsector lieten eerder deze week flinke koerswinsten zien, maar nu doen beleggers voorzichtiger aan.

22 uur geleden