Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Faber verruilt jeugdopleiding PSV voor Adelaide United

Faber verruilt jeugdopleiding PSV voor Adelaide United

EINDHOVEN (ANP) - Ernest Faber vertrekt als hoofd jeugdopleiding bij PSV. De oud-voetballer gaat als directeur voetbalzaken aan de slag bij het Australische Adelaide United FC.

De 52-jarige Faber begon in 2018 als hoofd van de PSV Academy. Hij was een aantal maanden interim-trainer en eerder assistent-trainer onder Phillip Cocu en Dick Advocaat. Daarnaast werkte hij als hoofdtrainer van FC Eindhoven, NEC en FC Groningen.

"Dit is een mooie kans om in het buitenland te werken" zegt Faber. "De clubcultuur en de werkwijze bij Adelaide United FC zijn vergelijkbaar met die van PSV. Ze kunnen sportief nog een aantal stappen zetten. Ik denk dat ik daarin een rol van betekenis kan spelen, temeer nu beide clubs recentelijk een samenwerking zijn aangegaan. Dat doe ik dan vanuit een voor mij nieuwe functie. Het is een rol die ik ambieerde en ik kijk er erg naar uit om mezelf hierin te ontwikkelen."

Meer uit Voetbal

Belgen Vertonghen en Theate beginnen op de bank tegen Slowakije

FRANKFURT (ANP) - De Belgische verdedigers Jan Vertonghen en Arthur Theate beginnen tijdens het eerste EK-groepsduel met Slowakije op de bank. De twee spelers zijn net hersteld van blessures. Bondscoach Domenico Tedesco kiest in Frankfurt voor Wout Faes en Zeno Debast in het centrum van de verdediging.

44 minuten geleden
Roemenië wint op EK overtuigend van Oekraïne

MÜNCHEN (ANP) - Roemenië heeft op het EK in Duitsland de eerste groepswedstrijd overtuigend gewonnen van Oekraïne. De Roemenen van bondscoach Edi Iordanescu waren in München met 3-0 te sterk.

1 uur geleden
Poolse topscorer Lewandowski traint individueel met bal

HANNOVER (ANP) - Robert Lewandowski is weer op het trainingsveld van Polen verschenen. De spits van FC Barcelona oefende nog individueel in Hannover, maar trapte wel alweer tegen een bal.

2 uur geleden
Ervaren Duitse doelman Neuer sluit zich op EK af voor kritiek

HERZOGENAURACH (ANP/DPA) - Manuel Neuer sluit zich op het EK voetbal in eigen land af voor kritiek. De 38-jarige doelman van Bayern München is sinds het WK van 2010 de eerste keuze bij de Duitse ploeg, maar na recente mindere optredens is zijn positie onderwerp van discussie. Met Marc-André ter Stegen heeft Neuer een belangrijke concurrent.

3 uur geleden
Spaanse keeper Simón laat zich na EK aan pols opereren

FRANKFURT (ANP/DPA) - De Spaanse doelman Unai Simón laat zich na het EK voetbal opereren aan een pols. Volgens de 27-jarige keeper van Athletic Club levert de blessure geen problemen op tijdens het toernooi in Duitsland.

3 uur geleden
Ex-voorzitter Rubiales in februari voor rechter voor kus Hermoso

MADRID (ANP) - Luis Rubiales, de voormalig voorzitter van de Spaanse voetbalbond, moet zich in februari volgend jaar bij de rechter verantwoorden voor de kus op de mond van voetbalster Jennifer Hermoso. De rechtbank besloot eerder in mei dat de zaak tegen Rubiales was toegelaten.

4 uur geleden
Verdediger Sergio Ramos (38) vertrekt bij Sevilla

SEVILLA (ANP) - Sergio Ramos vertrekt bij de Spaanse voetbalclub Sevilla. De 38-jarige verdediger uit Spanje heeft de clubleiding laten weten dat hij na de zomer niet terugkeert bij de club waar hij zijn loopbaan begon. Hij speelde pas weer sinds vorig jaar bij Sevilla.

4 uur geleden