Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FA vraagt beoogde Engelse deelnemers Super League om informatie

FA vraagt beoogde Engelse deelnemers Super League om informatie

LONDEN (ANP) - De Engelse voetbalbond FA is een officieel onderzoek gestart naar de poging om een ​​Europese Super League op te richten. Bij de oprichting van de Super League waren zes Engelse topclubs betrokken. In een verklaring meldt de FA dat alle clubs gevraagd is relevante informatie en bewijsmateriaal met betrekking tot hun deelname aan te leveren.

"Zodra we de vereiste informatie hebben, gaan we overwegen welke passende maatregelen we moeten nemen", aldus de FA. "Het is duidelijk dat wat er is gebeurd onaanvaardbaar was en voor grote schade had kunnen zorgen bij clubs op elk niveau van het Engelse voetbal."

De voetbalbond gaat ook bespreken hoe kan worden voorkomen dat nieuwe projecten zoals de Super League "nu en in de toekomst" alsnog van de grond komen.

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur hadden hun deelname aan de Super League toegezegd. Ze trokken zich enkele dagen na de bekendmaking van de plannen terug na felle protesten.

Meer uit Voetbal

Discriminerende fan van FC Twente maakt excuses bij Brobbey

ENSCHEDE (ANP) - De 16-jarige jongen die Brian Brobbey zondag na afloop van het duel tussen FC Twente en Ajax racistisch bejegende, heeft zijn excuses gemaakt aan de spits van Ajax. Dat meldt algemeen directeur Paul van der Kraan van de club uit Enschede op de website van zijn team.

18 minuten geleden
In opspraak geraakte Mislintat niet op tribune bij Klassieker

AMSTERDAM (ANP) - De kans is klein dat Sven Mislintat zondag het thuisduel van Ajax met Feyenoord vanaf de eretribune van de Johan Cruijff ArenA bekijkt. De directeur voetbalzaken heeft van de raad van commissarissen het verzoek gekregen uit zicht te blijven. Daarom was hij donderdagavond ook niet aanwezig tijdens het thuisduel met Olympique Marseille (3-3).

41 minuten geleden
Trainer Steijn gelooft in zege van Ajax op Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Maurice Steijn snapt waarom veel mensen Ajax zondag niet als favoriet voor de thuiswedstrijd tegen Feyenoord zien. "Feyenoord is de kampioen en heeft zeker een goede ploeg", zei hij. "Maar wij zijn Ajax. We hebben zeker een team dat Feyenoord kan verslaan. We hadden ook Marseille kunnen verslaan. Dat is ook een goed team."

42 minuten geleden
Rensch twijfelgeval bij Ajax voor thuisduel met Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Het is nog onduidelijk of Devyne Rensch zondag voor Ajax in actie kan komen tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. "Dat moeten we even bekijken", zei trainer Maurice Steijn vrijdag tijdens een persconferentie in de Johan Cruijff ArenA. "Hij was donderdagavond niet in staat om in te vallen tegen Olympique Marseille."

1 uur geleden
Julian Nagelsmann nieuwe bondscoach van Duitsland

FRANKFURT (ANP) - Julian Nagelsmann is de nieuwe bondscoach van het Duitse voetbalelftal. Dat heeft de Duitse voetbalbond DFB bekendgemaakt. De 36-jarige oefenmeester is aangesteld tot 31 juli volgend jaar en leidt de Duitsers tijdens het EK in eigen land.

1 uur geleden
Voetbalclub Vitesse maar één wedstrijd zonder geschorste Manhoef

ARNHEM (ANP) - Vitesse-voetballer Million Manhoef is door de tuchtcommissie betaald voetbal voor twee wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Eerder ging de club uit Arnhem niet akkoord met een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van drie duels schorsing, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk.

1 uur geleden
Martin Ødegaard verlengt tot 2028 bij Arsenal

LONDEN (ANP) - De Noorse voetballer Martin Ødegaard heeft een nieuw contract getekend bij Arsenal. De creatieve middenvelder verlengde tot 2028, zo maakt de club bekend. Ødegaard speelt sinds 2021 voor de Londenaren, die hem toen overnamen van Real Madrid.

2 uur geleden