Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

FA vraagt beoogde Engelse deelnemers Super League om informatie

FA vraagt beoogde Engelse deelnemers Super League om informatie

LONDEN (ANP) - De Engelse voetbalbond FA is een officieel onderzoek gestart naar de poging om een ​​Europese Super League op te richten. Bij de oprichting van de Super League waren zes Engelse topclubs betrokken. In een verklaring meldt de FA dat alle clubs gevraagd is relevante informatie en bewijsmateriaal met betrekking tot hun deelname aan te leveren.

"Zodra we de vereiste informatie hebben, gaan we overwegen welke passende maatregelen we moeten nemen", aldus de FA. "Het is duidelijk dat wat er is gebeurd onaanvaardbaar was en voor grote schade had kunnen zorgen bij clubs op elk niveau van het Engelse voetbal."

De voetbalbond gaat ook bespreken hoe kan worden voorkomen dat nieuwe projecten zoals de Super League "nu en in de toekomst" alsnog van de grond komen.

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur hadden hun deelname aan de Super League toegezegd. Ze trokken zich enkele dagen na de bekendmaking van de plannen terug na felle protesten.

Meer uit Voetbal

Manchester City houdt titelkansen met zege in eigen hand

NOTTINGHAM (ANP) - Manchester City heeft titelprolongatie in de Premier League nog altijd in eigen hand. Het elftal van trainer Pep Guardiola maakte in de uitwedstrijd tegen Nottingham Forest geen fout: 0-2.

5 minuten geleden
Fans van gedegradeerde Vitesse zien hun club niet verloren gaan

ARNHEM (ANP) - Vitesse staat met 2-1 achter tegen Fortuna Sittard als de fanatieke fans achter het doel van de Arnhemse club een groot spandoek ontvouwen. "Met of zonder punten, onze clubliefde is echt." Vervolgens gaan de meeste mensen in het Gelredome staan en zingen ze hun club hartstochtelijk toe. Ze moeten er niet aan denken, een leven zonder Vitesse.

42 minuten geleden
NAC Breda klopt Jong PSV en zet grote stap richting play-offs

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft een grote stap gezet op weg naar deelname aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. De Brabanders wonnen met 2-0 van Jong PSV en klommen daardoor over Jong AZ heen naar de zevende plek op de ranglijst.

55 minuten geleden
Aaronson schiet het al gedegradeerde Vitesse naar zege op Fortuna

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard met 3-2 gewonnen. Paxten Aaronson was de grote man bij de thuisploeg die vorige week na aftrek van 18 punten uit de Eredivisie degradeerde. De Amerikaanse middenvelder scoorde tweemaal.

57 minuten geleden
Anderlecht laat punten liggen bij Cercle, Club Brugge sluit aan

BRUGGE (ANP) - Anderlecht moet de koppositie in de play-offs om de Belgische landstitel nu delen met Club Brugge. De ploeg uit Brussel bleef in de uitwedstrijd tegen Cercle Brugge steken op een 1-1-gelijkspel. Eerder won Club Brugge met 3-0 bij Racing Genk.

1 uur geleden
Voetbalsters Van de Donk en Egurrola met Lyon weer naar CL-finale

PARIJS (ANP) - De voetbalsters van Olympique Lyon staan wederom in de finale van de Champions League. Met Oranje-internationals Damaris Egurrola en Daniëlle van de Donk in de basis won de recordwinnaar ook het uitduel met Paris Saint-Germain (1-2), na de 3-2-zege van vorige week. Jackie Groenen speelde 84 minuten mee bij de thuisploeg, Lieke Martens viel in.

1 uur geleden
Nederlanders Dallinga en Cissoko helpen Toulouse aan zege

TOULOUSE (ANP) - Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko hebben Toulouse in de Franse voetbalcompetitie aan een overwinning geholpen. Dankzij twee doelpunten van de Nederlanders, draaide het elftal van trainer Carles Martínez een achterstand in de uitwedstrijd tegen FC Lorient om: 1-2.

2 uur geleden