Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

F1-coureur Leclerc gaat voor winst in 'eigen' GP van Monaco

F1-coureur Leclerc gaat voor winst in 'eigen' GP van Monaco

MONACO (ANP/DPA) - Charles Leclerc hoopt dit jaar voor het eerst de Grote Prijs van Monaco te winnen. De F1-coureur van Ferrari, die zelf geboren is in Monaco, gelooft dat het mogelijk is.

"Ik heb er alle vertrouwen in dat we hier dit jaar sterk zullen zijn", zei de 26-jarige Leclerc donderdag. Zijn team zelf wil hem helpen aan de overwinning. "Charles rijdt in Monaco op eigen bodem. Het is hier voor hem een onafgemaakte zaak. We willen er alles aan doen om hem helpen die zaak af te sluiten", aldus Ferrari-baas Fred Vasseur.

Om in Monaco de GP te winnen moet Leclerc snel zijn. De race op het stratencircuit in het vorstendom staat alleen dit jaar en volgend jaar nog op de kalender. Of de Formule 1 na 2025 ook nog in Monaco neerstrijkt is afwachten.

Momenteel staat Leclerc tweede in het algemeen klassement, achter leider Max Verstappen van Red Bull. Verstappen won al twee keer in Monaco, in 2021 en 2023.

Meer uit Sport

Vollering ook de beste in klimtijdrit Ronde van Zwitserland

VILLARS-SUR-OLLON (ANP) - Demi Vollering heeft ook de tweede etappe van de Ronde van Zwitserland gewonnen. De 27-jarige wielrenster van SD Worx - Protime was de beste in de klimtijdrit van Aigle naar Villars-sur-Ollon over 15,7 kilometer. Ze troefde de Italiaanse Elisa Longo Borghini en Kim Cadzow uit Nieuw-Zeeland af.

9 minuten geleden
Samsonova bereikt op finaledag nog eindstrijd in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - De finale van het Libéma Open in Rosmalen gaat zondagmiddag bij de vrouwen tussen tennissters Ljoedmila Samsonova uit Rusland en de Canadese Bianca Andreescu. Dit werd pas op de finaledag zelf bekend.

2 uur geleden
Zwemmer Niewold voldoet aan olympische limiet op NK

AMERSFOORT (ANP) - Zwemmer Sean Niewold heeft bij de Nederlandse kampioenschappen in Amersfoort op de 100 meter vrije slag aan de olympische limiet voldaan. De 22-jarige Niewold tikte in de series aan in een tijd van 48,14 seconden. De limiet op dit onderdeel is 48,34.

2 uur geleden
Volleybalcoach Koslowski voltooit missie na slapeloze nachten

FUKUOKA (ANP) - Bondscoach Felix Koslowski slaagde dit weekend in de missie die hij begin vorig jaar stelde toen hij door de volleybalbond Nevobo werd aangesteld. Met de volleybalvrouwen haalde hij in het Japanse Fukuoka, bij wedstrijden in de Nations League, een ticket voor de Olympische Spelen van Parijs binnen.

3 uur geleden
Oud-winnaar DeChambeau neemt de leiding op US Open golf

PINEHURST (ANP) - Golfer Bryson DeChambeau heeft de leiding genomen op de US Open. De 30-jarige Amerikaanse oud-winnaar ging op de derde dag rond in 67 slagen en staat met nog één dag te gaan op een score van -7.

4 uur geleden
Volleybalsters Oranje halen ticket voor Spelen Parijs binnen

FUKUOKA (ANP) - De volleybalsters van Oranje hebben zich bij de Nations League-wedstrijden in het Japanse Fukuoka verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen van Parijs. De Nederlandse ploeg was in de laatste groepswedstrijd met duidelijke cijfers te sterk voor Zuid-Korea. Het werd 25-21 25-11 25-17.

5 uur geleden
Judoka Polling mag van IOC namens Italië naar Spelen

ROME (ANP) - Judoka Kim Polling mag definitief namens Italië deelnemen aan de Olympische Spelen van Parijs. De judoka heeft ook goedkeuring gekregen van het bestuur van het IOC nadat ze eerder al toestemming had gekregen van de internationale judofederatie IJF om voor Italië uit te komen, meldde ze zelf de beslissing van het IOC van een dag eerder via social media.

12 uur geleden