Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

F-Side van Ajax zingt Kroes toe en vindt dat Van Praag weg moet

F-Side van Ajax zingt Kroes toe en vindt dat Van Praag weg moet

AMSTERDAM (ANP) - De F-Side heeft tijdens het thuisduel van Ajax met FC Twente hun steun uitgesproken voor Alex Kroes. De harde supporterskern van de thuisploeg wil dat de raad van commissarissen snel terugkomt op het voorgenomen besluit om de algemeen directeur te ontslaan omdat hij met voorkennis in het aandeel Ajax zou hebben gehandeld.

De F-Side scandeerde de naam van Kroes. Fans zongen ook: Van Praag oprotten. Ook hingen er spandoeken met de naam van Kroes in de Johan Cruijff ArenA. Van Praag is de voorzitter van de raad van commissarissen. Hij vindt net als de overige commissarissen dat Kroes niet kan aanblijven.

"We hebben ons uitgebreid laten voorlichten door wel vijf of zes advocaten van NautaDutilh", zei Van Praag over de kwestie met Kroes. "Daarna hebben we een weloverwogen beslissing genomen. Je kunt geen directeur handhaven die iets doet wat strafbaar is. Dat kan ik ook niet aan onze stakeholders uitleggen."

Mislintat

Vlak voor het duel tussen Ajax en FC Twente maakte de thuisclub bekend dat Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen uit de raad van commissarissen stappen. Zij stellen hun positie beschikbaar omdat zij van mening zijn dat de discussie zich nu te veel rondom hun persoon concentreert, terwijl deze gericht zou moeten zijn op de inhoud.

Mosman, Schlick en Van Oevelen zaten afgelopen zomer ook in de rvc toen de in het begin van het seizoen ontslagen directeur voetbalzaken Sven Mislintat ruim 100 miljoen euro uitgaf aan twaalf nieuwe spelers. Volgens de F-Side hadden ze Mislintat een halt moeten toeroepen als toezichthouders.

Zelf ook in de fout

Mosman, Schlick en Van Oevelen zijn de volgende slachtoffers in de crisis bij Ajax, na Mislintat, trainer Maurice Steijn, rvc-voorzitter Pier Eringa en Chief Sports Officer Maurits Hendriks. Van Praag en de overige commissarissen werden zaterdagavond door de bestuursraad van Ajax onder druk gezet om een terugkeer van Kroes te heroverwegen.

De bestuursraad vertegenwoordigt de vereniging Ajax en heeft veel macht omdat de leden 73 procent van de aandelen van de club in bezit hebben. De bestuursraad kan de rvc van Ajax laten ontbinden.

Van Praag is zelf ook in de fout gegaan met zijn aandelen Ajax. Hij heeft zijn honderd aandelen te laat aangegeven bij Autoriteit Financiële Markten (AFM), nadat hij aan de slag was gegaan bij de rvc. Dat bleek aan paar dagen nadat Kroes geschorst was.

Meer uit Voetbal

Iordanescu vertrekt als bondscoach voetballers Roemenië

BOEKAREST (ANP/DPA) - Edward Iordanescu stopt als bondscoach van de voetballers van Roemenië. De Roemeense voetbalbond meldt dat de 46-jarige trainer zijn eind juli aflopende contract niet wil verlengen.

1 uur geleden
Ajax bij winst op Vojvodina tegen Panathinaikos of Botev Plovdiv

NYON (ANP) - Als Ajax er ten koste van FK Vojvodina in slaagt om de derde voorronde van de Europa League te bereiken, wacht daarin een ontmoeting met Panathinaikos uit Griekenland of Botev Plovdiv uit Bulgarije. Dat is duidelijk geworden na een loting door de UEFA in Nyon.

1 uur geleden
Oefenduel NEC - Olympiakos zaterdag zonder publiek

NIJMEGEN (ANP) - De oefenwedstrijd tussen NEC en het Griekse Olympiakos wordt zaterdag achter gesloten deuren gespeeld. De club uit Nijmegen kreeg bij verschillende gemeenten geen vergunning voor het spelen met publiek.

1 uur geleden
MVV neemt na jaar alweer afscheid van directeur Van Leeuwen

MAASTRICHT (ANP) - Laura van Leeuwen vertrekt na een jaar alweer als algemeen directeur van MVV. De 38-jarige voormalig international heeft een verschil van inzicht met de clubleiding van de Maastrichtse eerstedivisionist.

2 uur geleden
FC Twente in derde voorronde Champions League tegen Salzburg

NYON (ANP) - FC Twente neemt het in de derde voorronde van de Champions League op tegen Red Bull Salzburg. Dat is door loting in Nyon bepaald. De eerste wedstrijd is op dinsdag 6 of woensdag 7 augustus, de return volgt dinsdag 13 augustus.

3 uur geleden
Traoré op spelerslijst Ajax voor voorronde Europa League

AMSTERDAM (ANP) - Ajax kan donderdag tegen FK Vojvodina mogelijk een beroep doen op nieuwkomer Bertrand Traoré. De teruggekeerde aanvaller is opgenomen op de spelerslijst die de club vrijdag heeft ingediend voor de tweede voorronde van de Europa League.

3 uur geleden
Coach Sahin van Dortmund waarschuwt spelers na afgang in Bangkok

BANGKOK (ANP/DPA) - Trainer Nuri Sahin van Borussia Dortmund heeft zijn spelers gewaarschuwd na de afgang tijdens de eerste oefenwedstrijd in Azië. De Champions League-finalist verloor met 4-0 van Pathum United uit Thailand. "Het is heel simpel. Als je de basis niet beheerst, dan speel je niet", zei de nieuwe coach.

4 uur geleden