Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extreme drukte in ziekenhuizen door gladde stoepen en straten

Extreme drukte in ziekenhuizen door gladde stoepen en straten

DEN HAAG (ANP) - Sommige ziekenhuizen hadden het vrijdag extreem druk door de gladheid. De afdelingen voor spoedeisende hulp (SEH) kregen veel meer patiënten binnen dan gebruikelijk. De patiënten gingen onderuit tijdens het lopen of fietsen, of kregen een ongeluk met de auto.

Het Spaarne Gasthuis in Haarlem was een van de ziekenhuizen die het extreem druk had. "Gladheid zorgde voor enorm veel breuken van met name enkels", aldus een woordvoerster. Collega's moesten overwerken en extra mensen werden opgeroepen om de patiënten te helpen.

Dat was ook het geval in het Franciscus Gasthuis & Vlietland in Rotterdam. Dat ziekenhuis beleefde "een extreem drukke avond, nacht en ochtend. We zien veel mensen langskomen met polsbreuken doordat ze gevallen zijn." Ook het ziekenhuis Reinier de Graaf in Delft had het in de nacht van donderdag op vrijdag en vrijdagochtend "drukker dan normaal op onze spoedeisende hulp door de gladheid in de regio. Zo’n veertien mensen bezochten na een valpartij onze SEH, voornamelijk met hoofdletsel of pols-, enkel- en heupfracturen."

Botbreuken

Het Admiraal de Ruyterziekenhuis (Adrz) in Goes kreeg tussen donderdagavond en vrijdagochtend "zeker twintig patiënten op de spoedeisende hulp met klachten naar aanleiding van de gladheid. Je kunt daarbij denken aan vallen op het hoofd en aan hand-, pols-, heup-, been- en rugletsel". De spoedeisende hulp van het HagaZiekenhuis in Den Haag behandelde vrijdagochtend 25 mensen die slachtoffer van de gladheid waren geworden. "Het gaat met name om hoofdletsel en botbreuken. Dit is drukker dan normaal, dit is niet wat we normaal gesproken op een vrijdagochtend zien", zegt een woordvoerder. Het Haagse ziekenhuis zet zaterdag extra mensen in, bijvoorbeeld om gips te zetten, omdat het rekening houdt met een nieuwe toestroom van gewonden.

De Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar en Den Helder kreeg afgelopen avond en nacht "40 procent meer aanbod op de spoedeisende hulp dan op een normale dag. Het gaat hierbij met name om letsel na een valpartij. Je kunt hierbij denken aan verschillende soorten botbreuken (heup, enkel, polsen) en kneuzingen. We zien op dit moment vooral veel heupkomfracturen." Ook het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda had het druk met slachtoffers van de gladheid.

Gebroken onderdelen

In andere ziekenhuizen bleef het relatief rustig. Zo zegt het ziekenhuis Amphia in Breda dat de spoedeisende hulp, net als donderdag, "geen extra toeloop heeft gehad". Bij het Radboudumc in Nijmegen meldde zich donderdag niemand met problemen na een valpartij, vrijdagochtend stond de teller op één gevallen fietser. Ook in het St Jansdal in Harderwijk kreeg de spoedeisende hulp niet veel extra patiënten te verwerken vanwege de gladheid.

Het Martini Ziekenhuis in Groningen behandelde afgelopen nacht iets meer "gebroken onderdelen" dan in de afgelopen dagen, "maar het valt reuze mee, mensen lijken goed voorbereid op de gladheid".

Meer uit Binnenland

Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Marengo-hoofdverdachte Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

4 uur geleden
Henny Huisman: overlijden Jacques d'Ancona is een koud idee

DEN HAAG (ANP) - Henny Huisman en Jacques d'Ancona kenden elkaar al zo'n veertig jaar en vrijdag overleed d'Ancona plots op 86-jarige leeftijd. "Ik ben heel erg geschrokken, ik ben echt van streek", reageert zijn goede vriend en collega Henny Huisman tegenover het ANP. "Ik vind het een heel koud idee."

5 uur geleden
Zoon van Ridouan Taghi uitgeleverd aan Nederland door VAE

DEN HAAG (ANP) - De 23-jarige zoon van Ridouan Taghi is vrijdag overgebracht vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) naar Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie na berichtgeving door De Telegraaf en AD.

5 uur geleden
Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona (86) overleden

PATERSWOLDE (ANP) - Journalist en Soundmixshow-juryvoorzitter Jacques d'Ancona is op 86-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn Dagblad van het Noorden, waarvoor D'Ancona begin deze maand zijn laatste stuk schreef.

6 uur geleden
ADO Den Haag geeft voorlopig geen interviews aan Omroep West

DEN HAAG (ANP) - ADO Den Haag honoreert voorlopig geen interviewverzoeken van Omroep West, zo meldt de voetbalclub op haar website. De aanleiding is een stuk van de omroep van 31 mei over het afgelopen seizoen van ADO, waarin volgens de club "meerdere feitelijke onjuistheden" zouden staan. De omroep mag wel aanwezig zijn bij trainingen en wedstrijden om daar verslag van te doen.

8 uur geleden
Man opgepakt voor vernielen van graven in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Een 21-jarige man wordt ervan verdacht dat hij tot twee keer toe graven heeft vernield op een begraafplaats in Utrecht. De man uit Vleuten zou in de nacht van 4 of 5 mei hebben toegeslagen op begraafplaats Daelwijck in de wijk Overvecht, en op 12 mei weer.

11 uur geleden
Man aangehouden voor verkrachtingen in studentencomplex in Diemen

DIEMEN (ANP) - Een 21-jarige man uit Diemen is aangehouden omdat hij eerder dit jaar twee vrouwen zou hebben verkracht in een studentencomplex aan de Rode Kruislaan in Diemen. De verkrachtingen vonden plaats in maart en in mei.

11 uur geleden