Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extra voer voor dieren in Oostvaardersplassen door droogte

Extra voer voor dieren in Oostvaardersplassen door droogte

AMERSFOORT (ANP) - Staatsbosbeheer start donderdag met het bijvoeren van de heckrunderen en de konikpaarden in de Oostvaardersplassen. Dat gebeurt normaal alleen in de wintermaanden. Nu is bijvoeren nodig omdat het gras in het natuurgebied onvoldoende groeit door de aanhoudende droogte. Daarnaast vreten tienduizenden ganzen de graslanden nog even kaal voordat ze voor de zomer vertrekken naar hun broedgebieden in Noord-Rusland. De conditie van vooral de heckrunderen maakt het nodig om de dieren bij te voeren, aldus de dienst.

Maandag heeft Staatsbosbeheer wandelgebied De Driehoek al afgesloten om de runderen en paarden meer gras te gunnen. Gewoonlijk gaat dit gebied na de winter weer open voor recreatie, maar door droogte en de vraat door ganzen groeit er zo weinig gras in de Oostvaardersplassen dat vooral de runderen extra grasland nodig hebben. De dieren eten veel vers en jong gras om hun conditie na de winter weer op peil te brengen, maar vorige week bleek al dat dat niet snel genoeg ging.

Meer uit Binnenland

NU.nl-baas Gert-Jaap Hoekman nieuwe hoofdredacteur NOS Sport

HILVERSUM (ANP) - Gert-Jaap Hoekman wordt de nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport. De huidige hoofdredacteur van NU.nl maakt op 1 september de overstap naar de NOS, heeft de omroep bekendgemaakt.

7 minuten geleden
Vanaf vrijdag zomers warm, lokaal mogelijk tropisch

DEN HAAG (ANP) - De eerste stranddagen lijken in aantocht. Vanaf vrijdag breekt er een periode van zomerse warmte met 25 tot 28 graden aan, meldt Weeronline. Vrijdag is er kans op de eerste officiƫle zomerse dag van het jaar en in het weekend neemt de kans op een eerste lokale tropische dag van 30 graden of meer toe.

19 minuten geleden
Gerechtshof spreekt verdachten moord Endstra vrij

AMSTERDAM (ANP) - Het gerechtshof in Amsterdam heeft in hoger beroep drie mannen vrijgesproken die werden verdacht van medeplichtigheid aan de moord op vastgoedbaas Willem Endstra, maandag precies negentien jaar en negentien dagen geleden.

1 uur geleden
Organisatie: risico huwelijksdwang jongeren door missen signalen

DEN HAAG (ANP) - Honderden Nederlandse jongeren lopen tijdens de zomervakantie risico omdat ze signalen van huwelijksdwang en achterlating in het buitenland vaak missen. Uit loyaliteit aan hun familie zijn ze "blind", waardoor een onschuldig lijkend familiebezoek in het buitenland kan eindigen in een "enkele reis", zegt het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA).

2 uur geleden
Politie zoekt in sloten Hoofddorp naar sporen dodelijk misdrijf

HOOFDDORP (ANP) - De politie zoekt maandag in het water in de omgeving van de Egholm in Hoofddorp naar sporen die meer vertellen over het overlijden van de 48-jarige Steve Mahakena. De politie zoekt onder meer in sloten en een vijver en krijgt daarbij assistentie van specialisten van het Landelijk Team Onderwaterzoekingen.

2 uur geleden
Bijna alle treinen rijden weer vanaf Amsterdam Centraal Station

AMSTERDAM (ANP) - Bijna alle treinen rijden rond 10.30 uur weer van en naar Amsterdam Centraal Station, nadat het treinverkeer plat lag door een storing. Hoewel de eerste treinen erg vol zaten, is het op de perrons nu niet meer heel druk.

2 uur geleden
Bijna alle overnachtende concertbezoekers weg uit Ziggo Dome

AMSTERDAM (ANP) - Bijna alle 150 concertbezoekers die zondag- op maandagnacht in de Ziggo Dome hebben geslapen, zijn weg. De laatste twee bezoekers verlaten elk moment de concertzaal, aldus een woordvoerder van MOJO.

2 uur geleden